|
Post by voja55 on Jul 6, 2017 16:22:58 GMT 1
Svaka čast Ivane 3 kom na pločicama za sajam. :-) Odlično ti radi determa na CLG.Krećemo i ligu na Ušću u CLG čim se dogovorimo.Može i popodnevna varijanta kada se smiri vetar a i nema baš neke jake termike.Milko i ja smo to probali kao varijantu.
|
|
|
Post by Boca on Jul 19, 2017 8:04:02 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Jul 24, 2017 7:24:21 GMT 1
Sa Američkog nacionalnog prvenstva
|
|
|
Post by Boca on Jul 31, 2017 23:52:45 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2017 7:46:52 GMT 1
Mitsuri Ishii legenda i svetski rekorder F1N u hali cat III.
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2017 22:44:46 GMT 1
Najnoviji trening
|
|
|
Post by Boca on Oct 8, 2017 23:44:02 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Nov 5, 2017 19:04:56 GMT 1
Rezultati takmičenja državnog takmičenja F1N u Rusiji. Fenomenalni rezultati. Alek napravio rezultat preko 160 sekundi. Levin 152 sekunde.
|
|
|
Post by Boca on Nov 10, 2017 10:34:29 GMT 1
Aleksov let od 53,9 sekundi.
|
|
|
Post by Laca on Nov 16, 2017 20:58:58 GMT 1
Moj prvi F1N klizač, koji sam napravio pre više od 8 godina, je bio "Upstart-4", Marka Drela. Danas sam odlučio da ga ponovo napravim, ali sa nekim minimalnim izmenama. Malo sam povećao raspon (sa 530 na 560 mm) i prilagodio ga za diskus start. Ovaj model je isključivo namenjen za hale klase 1 do 8m. Orginalan Drelin model je bio težak 5,7 grama a meni je izašao nešto teži 6,36 grama, ali je malo i veći.
|
|
|
Post by Nikola... on Nov 17, 2017 11:54:39 GMT 1
Jel zna neko neki sajt ili nesto za takmicenja u F1N u Slovackoj ili okruzenju?
|
|
|
Post by Boca on Nov 20, 2017 11:08:53 GMT 1
Moram da posetim sve modelare da je sistem izrade krila za F1N, balza-depron izmišljen u Srbiji, a sada se koristi svuda u svetu. Jednog dana pre 7-8 godina sam ja na svom placu postavljao podlogu ispod montažnog bazena sa depronom za laminat. Moj brat Laca je uzeo otpatke deprona i od toga napravio prvo krilo za F1N. Ja dugo nisam verovao u taj depron, nego sam pravio flapsove od balze. Prvi put kada sam ga koristio na prvom državnom prvenstvu na sajmu u hali III, sa modelom "LAZY BIRD", ja sam osvojio to prvenstvo i od tada koristim depron ili Izoflor.
|
|
|
Post by Laca on Nov 20, 2017 14:32:31 GMT 1
Imao sam dva "Upstarta", jedan sa flapsovima od deprona a drugi sa flapsovima od balze. Reglirali smo klizače na sajmu u hali 2. Ustanovili smo da klizač, sa flapsovima od deprona, bolje planira ali se teže baca. Ja sam dugo forsirao klasično bacanje, ali mi to nije baš išlo. Modeli sa flapsovima od deprona se mnogo više bacaju diskus tehnikom. To je Boca prvi ukapirao i onda je počeo da nas ljušti kao bananu. Pritisnut mukom, krenuo da smanjujem modele, ne bi li ga više bacio, pa su tako nastali čuveni "Krateži", raspona 460 mm, koje je Vanja fenomenalno bacala pa i pobeđivala. Tačno je da su se modeli više bacali ali im je površina bila mala, pa opet dođeš na isto. U magnovenju sam, od prošle godine, prešao na diskus bacanje. Prednost modela sa flapsovima od deprona je bila u tome da je krilo lakše, ima bolju finesu i da flapsovi više ne pucaju kao kod balze. Mana im je što su inertni i ne rade pri bacanju, kao balza. No, bez obzira na sve, depron je pobedio i sad ga gotovo svi modelari koriste.
|
|
|
Post by madmax on Nov 20, 2017 20:14:25 GMT 1
Eto sad ispada da je Laca izmislio modele sa depronom ... pa svaka mu čast, samo nešto mi se tu ne uklapa: Na prvom KOPLAS-u i mesec dana kasnije u Borovu i još mesec dana kasnije u Kragujevcu (Sajmište) NIKO nije imao depron ... Ispravka ... BOBAN je imao jedan depronski model na prvom KOPLAS-u ali se nije takmičio ... verovatno ga je namenio Dimitriju koji je valjda imao neku utakmicu. Kada je Mirko Pešelj na drugom takmičenju u Kragujevcu na pauzama bacao, doduše neuspešno, model sa krilom od svetloplavog deprona vi ste još leteli balzu ... a Dimitrije je uspešno startovao gore spomenuti Bobanov model ... Model "Pitbul" je objavljen narodu tek u Avgustu posle tog takmičenja ... da ga je bilo u Kragujevcu sigurno ne bi izostalo hvalisanje novom pobedničkom tehnologijom Dobro se sećam kako mi je Laca prišao u Zaprešiću 2010 da "snimi" moju 150-icu sa krilom od čistog svetloplavog deprona koji se i danas može videti na ovom linku: www.aeromodelarstvo.net/Forum/forums/thread-view.asp?tid=1956&posts=37&start=1Dakle sve je još uvek bilo u eksperimentalnoj fazi ... a ideje smo dobijali od Amerikanaca koji su lamelirali stirodur ...
|
|
|
Post by Boca on Nov 20, 2017 23:25:27 GMT 1
Prvi depronski modeli su se leteli na drugom takmičenju u Kragujevcu u onoj maloj fiskulturnoj sali škole, početkom juna 2010., gde sam ja leteo model F1-150 pod nazivom "Jaje", celo krilo od zelenog deprona. Svi su buljili u taj model kao u čudo. Evo i linka to je bilo 5. juna 2010. boca55.proboards.com/thread/505/sumadija-indoor-f1n. Evo i linka sa ovog foruma kada se prvi put pomenuo i primenio depron na krilima juna 2010. Lacin "Pit bull" boca55.proboards.com/thread/1255/f1n-sobni-klizaci?page=7Sve je ovo mnogo pre Zaprešića iz novembra 2010.
|
|