|
Post by Boca on Jul 24, 2010 10:34:41 GMT 1
Najnovija informacija: U CVM- u u Timockoj 18 , se najzad prodaje domaca rezana balza, i Oracover - light. Telefon za iformacije: 011/283-0000
|
|
|
Post by voja55 on Jul 24, 2010 19:20:49 GMT 1
Danas smo na sajmu u hali 2 trenirali i reglirali modele kat.F1N-150.Evo eskadrile koja je spremljena bila za danasnji trening.Nazalost posle danasnjeg treninga moracu da skidam modele sa platformi u hali 2.Ispostavilo se da za modele koji imaju reglazu da lete do plafona hale problem je da ako ne podesite krugove hala vam bude mala.Ipak uz pomoc stapova resicemo i taj problem.Na danasnjem treningu Stefan je sa modelom br 1 ostvarivao letove od 33,70 sec vise puta.Model je sa krivim profilom.Ja sam sa modelom M5 napravio letove od 32 sec ali mi je model u naknadnom letu ostao na visokoj platformi u hali.Taj model je bio tezak 1,9gr sto je puno za ovu kategoriju ali rezultat pokazuje da nije i presudno.Modeli su svi od balze koja se pokazala kao vrlo zahvalan materijal. Attachments:
|
|
|
Post by voja55 on Jul 24, 2010 19:24:34 GMT 1
Evo i nas aktera na danasnjem treningu.Slika je mozda mogla da bude i bolja ali slikali smo se uz pomoc autoknipsa na foto aparatu koji je bio na stepenicama u hali 2 tako da je svetlo padalo sa strane. Attachments:
|
|
|
Post by voja55 on Jul 24, 2010 19:27:07 GMT 1
Evo i jedne slike za medije gde je Stefan spreman za start prackasa. Attachments:
|
|
|
Post by voja55 on Jul 24, 2010 19:36:13 GMT 1
Nasa zapazanja o ovoj klasi su da je veoma zahvalna sto se tice ulaganja trazi nesto rada ali u konstruktivnom pogledu mozete jako puno eksperimentisati.Jedno je sigurno da su veoma osetljivi i da male korekcije puno znace za let modela.
|
|
|
Post by martin on Jul 25, 2010 11:29:16 GMT 1
Ma samo vi trenirajte ... komšije toliko lete u duplo nižim halama.
|
|
|
Post by Laca on Jul 25, 2010 12:17:44 GMT 1
Zaista je velika steta sto i drugi modelari, iz okruzenja, ne koriste tu pogodnost da dodju na beogradski sajam i ne lete u hali 2. Cuvari ne prave nikakav problem a na gornjoj etazi hale nema promaje i potpuno je izolovano mesto. Moze se leteti od 11 sati ujutro pa do 16 casova. Posle toga se hale zatvaraju. Navodno moze i do 20 casova, ali za ovaj period znam sigurno da je slobodan. Problem prave par platformi gde, moze da sleti model ali to nije tako cest slucaj. Voja je tu "talican", kako izreglira "buvca" i izleti jedno 34-35 sekundi, model mu sleti na platformu.
|
|
|
Post by martin on Jul 25, 2010 14:07:53 GMT 1
Ne vidim razlog da treniram za takmièenje na koje ne mogu da doðem - tek sad sam pažljivo pregledao Vojin raspis i shvatio da je F1N u ponedeljak! Na sve druge "sitnice" koje me spreèavaju - eto sad još i to. Ljudi pa ima i nas koji radimo!
Uostalom VI ste državni prvaci i naša "reprezentacija" na prvom F1N Open International-u - zato trenirajte! Samo napred!
Nego da vidim, šta kažu prijatelji iz CVM-a. Hoæe li sada da pojeftine malo ili su im cene i dalje onako "bezobrazne"?
'Ajd uzdravlje, pa se vidimo kad zahladni - do tada uživajte!
|
|
|
Post by Laca on Jul 25, 2010 16:20:50 GMT 1
Za Dorcol kup ce, najverovatnije, ugledati setlost dana tajni projekat pod radnim nazivom "Pitbul". Imali smo velikih problema sa NAS-om i njihovim tajnim agentima ali sada je projekat zavrsen i pod kljucem. Zbog velike tajnosti letelo se samo nocu, pa je NASA pomislila da to ima veze sa "stelt" tehnologijom. Boje se konkurencije. Neka i oni dodju na "Dorcol kup" ako smeju. P.S. Vojo, koliko me placas za ovu reklamu?
|
|
|
Post by voja55 on Jul 25, 2010 17:52:03 GMT 1
Nas narod kaze ko god doso dobro doso.Za mene takmicenja imaju funkciju i dobrog druzenja postizanja sto boljih rezultata u cilju pomeranja granica vremenskih u letu modela, ali svako takmicenje treba da bude i istinski dozivljaj i uzivanje za sve takmicare a ko je bolji nek nosi priznanja i nagrade.Korist je obostrana za sve.
|
|
|
Post by Boca on Jul 25, 2010 22:23:14 GMT 1
Martine, kolko znam ti radis u tatinoj firmi. Mislis da ces imati problema oko toga da te tata pusti na takmicenje? Propustas priliku da se takmicis u idealnim uslovima za kategoriju F1N
|
|
|
Post by martin on Jul 25, 2010 23:04:30 GMT 1
|
|
|
Post by Laca on Jul 28, 2010 20:47:37 GMT 1
Evo napokon snimka tajnog projekta nazvanog "pitbul". Znam da ce ovo izazvati sok ali za detalje ce te biti upoznati na Dorcol kupu. Mogu samo da kazem da je model raspona 40cm, dubina krila 12cm, da je tezak 7 grama a da je profil debeo 5mm.
|
|
|
Post by Laca on Jul 29, 2010 19:54:40 GMT 1
Danas sam leteo "pitbula" veceg. Postoje dve verzije od 30cm i 40cm raspona. Visine pri izbacaju su bile za mene zapanjujuce. od 12 do 15m sigurno. Model se sasvim lepo ponasao, bez nekih kriticnih momenata. Sve je islo po planu. Problem je bilo planiranje, sa kojim nisam bio zadovoljan. Sa visine od 12m pa i vise on jedva izleti 30 sek. Istina profil nije bio mnogo kriv i mislim da sam tu pogresio. Mada je u planiranju parasutirao, leteo je relativno sporo ali je brzo propadao. Moracu malo vise da poradim na profilu krila. U svakom slucaju, koncepcija modela je odlicna i sa njim se mogu postici dobre visine sa klasicnim izbacajem.
|
|
|
Post by Laca on Jul 31, 2010 14:34:57 GMT 1
Evo plana "Pitbula" - velikog sa fotografije. Model je namenjen za indoor ili outdoor upotrebu. Ako se radi prema planu tezina modela se krece od 7 do 7,5 grama. Naime, krila su nesto oko 4,7 do 5 grama, karbonski trup se mora obraditi na 1,4 grama, vertkalni i horizontalni stabilizator su oko 0,3 grama, parasol 0,2 grama i balast oko 0,4 grama. Meni je ovaj model tezak 7,2 grama. Zgodan je za pocetnike zbog svoje cvrstine, te nisu potrebna pojacanja od karbona. Pri klasicnom izbacaju, model postize visinu od 12-15m. Napomena: Glatka strana Deprona ide sa donje strane flapsa. Depron se blago krivi oko glatke strane, pa flaperon prati oblik profila i blago se savija nadole. Prstima se depron takodje moze zakriviti i oblikovati. Slicno kao balza. Ukupna duzina trupa je 480 mm. Attachments:
|
|