|
Post by Boca on Dec 22, 2016 0:57:33 GMT 1
Još jedan film
|
|
|
Post by Boca on Jan 18, 2017 8:21:29 GMT 1
Jedno rešenje za tajmer.
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Jan 18, 2017 22:04:10 GMT 1
Jedno rešenje za tajmer. Izgleda kao oni koje ja koristim.
|
|
|
Post by Boca on Apr 25, 2017 13:15:02 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Jul 17, 2017 7:26:37 GMT 1
Video iz Japana
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Jul 18, 2017 20:17:52 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Jul 18, 2017 22:07:06 GMT 1
Neki se ozbiljno spremaju. . Moraćemo ozbiljno da ih shvatimo. . Razvoj ove relativno jeftine a atraktivne kategorije bi uzburkalo ovo mrtvo more u srpskom modelarstvu. Bravo porodico Đeorgijevski.
|
|
|
Post by voja55 on Jul 19, 2017 7:50:18 GMT 1
U ova Lazina mašina izgleda fantastično.Novi iskorak u konstrukciji,tehnologiji.Čime su krila presvučena?
|
|
|
Post by Boca on Jul 19, 2017 7:57:38 GMT 1
Poslednji postovi su prebačeni na ovu stranu DLG a ne odnose se na stranu na F1N - sobni klizači.
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Jul 19, 2017 8:24:30 GMT 1
U ova Lazina mašina izgleda fantastično.Novi iskorak u konstrukciji,tehnologiji.Čime su krila presvučena? Ovaj iskorak u konstrukciji ima skoro 18 godina... Odnosno to su uške mog SKLOPIVOG RC raketoplana od 230cm kog smo prirpemali za daleko svetsko prvenstvo daaavne 2000. Ako se dobro sećam taj materijal se zvao nešto tipa LiteSpan. Model je bruka i ne da leti nego kida mada juče je palo tek prvo regliranje a mojom greškom u izbačaju jer se drugačije ponaša u odnosu na moj model došlo je do malog oštećenja koje se sanira. Bilo kako bilo što je Boca rekao bilo bi lepo da se ova kategorija omasovi kao npr. kod Japanaca jer je relativno jeftina a stvarno je lepa, dinamična i atraktivna..... Evo snimka apsolutno prvog leta (tajmer je podešen na 10 sekundi).... P.S. izvinjavam se što sam pisao na pogrešnom mestu
|
|
|
Post by Boca on Jul 19, 2017 13:39:10 GMT 1
Ivane, nema potrebe da se izvinjavaš. I mene ponese pa počnem na pogrešnoj strani. Što se tiče ovih vaših modela imaju odličnu tranziciju. Ide prvo gotovo pravo, kad izgubi snagu smota u levo, ne izgubi visinu i krene da planira u širokim desnim krugovima. U čemu je fazon? Neka posebna reglaža ?
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Jul 19, 2017 13:49:38 GMT 1
Ivane, nema potrebe da se izvinjavaš. I mene ponese pa počnem na pogrešnoj strani. Što se tiče ovih vaših modela imaju odličnu tranziciju. Ide prvo gotovo pravo, kad izgubi snagu smota u levo, ne izgubi visinu i krene da planira u širokim desnim krugovima. U čemu je fazon? Neka posebna reglaža ? Pa konfiguracija repa se vidi znači kao + s tim da sam ja nekom logikom hteo da mi je vertikalac iza horizontalca ali je konstruktor (Laza) insistirao da je bolje ovako pa sam tako i uradio. Na snimku se ne može videti lepo ugao i nagib prilikom izbačaja a mislim da je ključ u tome. Mada jako je teško u onom kružnom kretanju čoveka bez mnogo vežbe ajde da kažem direktno uticati na te uglove. Malo ranije ili malo kasnije otpustiti model i sve je drugačije, meni se nekako za ovo malo vremena čini mi se slegao taj osećaj pa sam juče svaki put dobro izbacio model. Zaokret je podešen otklonom vertikalca i mogu da kažem da je model jako osetljiv a kako i da ne bude kada je vertikalac priličan, ja sam to rešio tako što malim šrafom podešavam otklon za zaokret. Još tu ima da se uči ali lagano.... Mnoooogo bi bolje bilo da nas ima kao japanaca pa da takmičenja budu masovna e onda bi to samo po sebi izrodilo mnoga rešenja.
|
|
|
Post by Boca on Jul 28, 2017 14:12:47 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Aug 7, 2017 7:36:46 GMT 1
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Aug 7, 2017 8:23:46 GMT 1
Ne znam..... Meni je ovo i slično rešenje tolika bespotrebna komplikacija da ja nemam reči.... Guma jedna, opruga druga, šarka ova, osovina ona, ležište jedno, šraf drugi itd.... Itd.... Klasika tajmer, malo najlona, parče gume i pola horizontalca gore i KRAJ!
|
|