|
Post by Bozo on Apr 10, 2012 7:11:42 GMT 1
Poredak posle TRI takmièenja:
F1N150
|
|
|
Post by Bozo on Apr 10, 2012 7:13:29 GMT 1
F1N:
|
|
|
Post by Bozo on Apr 10, 2012 7:15:15 GMT 1
I ukupan poredak F1N150 + F1N:
|
|
|
Post by martin on Apr 10, 2012 12:51:04 GMT 1
Niko ništa ne komentariše ali mislim da je ova tabela poprilično realna i u skladu sa onim što se vidi na terenu.
|
|
|
Post by Boca on Apr 10, 2012 13:06:30 GMT 1
Imam ja jedno pitanje. Kako ce se prikupiti novac do kraja sezone za trofeje?
|
|
|
Post by martin on Apr 10, 2012 13:38:22 GMT 1
Mi se nismo ništa konkretno dogovorili ni oko Kupa, ni oko trofeja, a tabele su tu da pokažu koliko bi bile objektivne da se sprovode "zapravo".
|
|
|
Post by Boca on Apr 10, 2012 13:43:27 GMT 1
Znaci ovo je kobajagi
|
|
|
Post by Bozo on Apr 10, 2012 16:41:39 GMT 1
Znaci ovo je kobajagi Trofeje za F1N Kup Srbije 2012 obezbeðuje Vazduhoplovni Savez Srbije. Proglašenje osvajaèa Kupa biæe na kraju poslednjeg takmièenja u sezoni - Kup Sajamskih Gradova.
|
|
|
Post by Boca on Apr 10, 2012 17:18:12 GMT 1
|
|
|
Post by voja55 on Apr 10, 2012 21:43:10 GMT 1
Znaci da ovde ta informacija nije napisana a saopstena sa tvoje strane mi ne bi imali pojma o tome. Hvala na informaciji ali ona je jos jedna potvrda da se mi nista i dalje ne pitamo a politika aviomodelarske komisije sprovodi se u kancelariji VSS ili na nekim sastancima ko zna gde.
|
|
|
Post by voja55 on Apr 10, 2012 21:49:56 GMT 1
Jos jednom veliko hvala nasim sefovima koji toliko brinu o nama.
Verovatno je ovo potez omasovljavanja novih mladih takmicara i povecanje broja sportskih dozvola.
|
|
|
Post by martin on Apr 11, 2012 7:22:52 GMT 1
Nije stvar u tome da se energija rasipa na ono što ne valja u Savezu i oko njega. Svi dobro znamo da tu ima "materijala" za desetine i stotine rasprava. Mislim da je bolje za sve kada se pojedinac ili grupa skoncentriše da izgura jednu dobru stvar ili popravi drugu lošu, bez preterane pompe i raspucavanja.
|
|
|
Post by Laca on Apr 11, 2012 8:06:03 GMT 1
Lepo je sto ce VSS da obezbedi nagrade za "Kup Srbije". Dogadja se jedna anomalija vezana za FAI kategorije. Kako to da se sad priznaje F1N-150, a nije FAI kategorija ? Opet Borovac ili UO odlucuju u ime komisije. Znaci, jednom moze, jednom ne moze F1N-150. Verujem da razlog ukidanja, kategorija koje nisu FAI, nisu skupe nagrade za DP, vec sto "neko" ne zeli da se vrednuju ove kategorije za "Izbor sportiste godine". To je Borovac lepo demonstrirao, kod bodovanja Babina za 2011. godinu. Nije hteo da mu prizna bodove na DP u F1N-150. Sada je to i sprovedeno u delo. Razumem da se ti bodovi ne priznaju seniorima, ali zbog cega ukidati to juniorima, kojima su male kategorije baza. Mislim da je UO VSS napravio ozbiljnu gresku ukidanjem DP za nacionalne klase, koje nisu FAI. Morali su da imaju toliko sluha da shvate su "male" - jeftine kategorije baza modelarstva. Ukidanjem podrske VSS-a za organizaciju DP u F1N-150, Mini stic, HLG, P20... polako ce prestati ozbiljan interes za ove razvojne kategorije.
|
|
|
Post by martin on Apr 11, 2012 14:24:35 GMT 1
Kategorije niko nije ukinuo time što ne dozvoljava Državno Prvenstvo u njima, one i dalje postoje, takmičenja i dalje postoje, a i Nacionalni kup takođe može da postoji.
|
|
|
Post by Laca on Apr 11, 2012 16:42:06 GMT 1
Rad naseg VSS-a se svodi na restrikcije i zabrane: - Nema DP u malim kategorijama (tu bi malo da ustede, bez obzira na posledice), - Ne mogu klubovi vise da organizuju takmicenja prve i druge kategorije (lova je to bato), - Ne priznaje se modelarima generalni plasman SK a time i kategorizacija (paraglajdingu se jedino priznaje GP SK) - Ne mogu Lacimici da budu clanovi Google mailing grupe (jer kritikuju rad kancelarije VSS-a), - Ne mogu da se vide odluke UO (jer se one, po potrebi, menjaju i prilagodjavaju), - Ne mogu modelari da smene svog predsednika komisije (kako nam je GS to objasnio na komisiji), - Ne mogu komisije da odlucuju (cemu onda sluze), - Ne mogu, po novom pravilniku, da biraju svog predsednika i predstavnika u UO (predlazu dvojicu a onda o tome odlucuje UO). - Stucno telo komisije bira UO (komisije na to nemaju pravo), - Nema, ne moze, nemate pravo .... verovatno ima jos dosta toga sto ne moze. - A sta moze, i na sta imamo pravo i sta je podsticaj za modelare i razvoj modelarstva ? - To izgleda nije njihova briga. P.S. Ima jedan stari film koji se zove:"Strogo kontrolisani vozovi". Ti vozovi smo mi klubovi. Sve je pod kontrolom, a kritika i samoincijativa su strogo zabranjeni. Bojim se da ce to da ubije ljubav i entuzijazam za ovim sportom.
|
|