|
Post by voja55 on Apr 11, 2012 22:22:14 GMT 1
Na zalost ovo su sve tacne cinjenice koje si ti izneo. Savez bi mogao da promeni ime u "Vazduhoplovni savez strogo kontrolisanih klubova"
Mi bi mogli da opet napravimo neformalnu grupu obespravljenih i potlacenih klubova i pojedinaca aviomodelarskog sporta.
Normalno prava nam niko nece vratiti.
|
|
|
Post by martin on Apr 12, 2012 15:05:51 GMT 1
Da li je neka takmičarska kategorija uspešna kao "rasadnik" juniora to se vidi po broju takmičenja i broju takmičara i trendu rasta ili opadanja istog, a to malo više zavisi od nas koji to "guramo" nego od Saveza i njegove politike. Ja i dalje mislim, na osnovu ličnog primera da to što imamo ili nemamo Državno nema uticaja na to da li će neko dete da leti ili neće da leti i da li će neko da ga tome uči. Meni jeste žao i SMETA MI što se F1N 150 kao vrlo uspešna kategorija "ubija" jednom površnom i paušalnom odlukom, ali kažem na mene to neće uticati. Prebrojte koliko NOVIH juniora je "izašlo" iz Mini Stick, HLG i P20 u protekle tri godine i zašto je to tako malo, a onda to uporedite sa "eksplozijom" F1N! I jedno i drugo su i nove i "male" kategorije sa jednakim mogućnostima da uspeju, u čemu je onda razlika Evo vi mi prvi kažite ... a ja ću vam odgovoriti posle šta ja mislim o tome.
|
|
|
Post by Boca on Apr 12, 2012 15:41:20 GMT 1
Ima ona narodna- Rodilo se, treba ga ljuljati. Kada sam pre 8 godina pokrenuo Zimski kup i kategorije HLG i P20 bilo nas je 40-50 seniora i juniora po takmicenju. Bilo je to opste odusevljenje. Posle nekog vremena, neke modelarske mega zvezde su uvideli da to ugrozava njihovu kategoriju i pocelo je lobiranje protiv novotarija u modelarstvu. Razlog je bio bodovi za sportistu godine, koje nezasluzeno dobjaju rekreativci. Kao da i oni nisu mogli da naprave klizace i izadju na crtu. U to su ukljucili neke ljude iz rukovodstva VSS a , kao i predsednika komisije koji u sustini nisu imali nista protiv toga, ali je lobiranje ucinilo svoje. Ovako su modelari po ko zna koji put dali sami sebi autogol, i poceli da seku granu na kojoj sede. Plasim se da se i sada i oko F1N stvar ne ponovi i da veliki posao koji su odradili Grubici, Lacimici, Milici, Gostojici i drugi, padne u vodu.
|
|
|
Post by martin on Apr 13, 2012 1:37:11 GMT 1
Put jedne kategorije kreiramo MI koji smo njeni stalni akteri, a ne birokratija.
Nisam "modelarska zvezda" niti sam se upuštao u priču oko HLG-a ali identičan scenario urušavanja F1N sam video praktično odmah tada i već sam rekao zašto. I danas vidim tu opasnost mada poprilično sputanu u odnosu na 2010, ali je vidim. Uglavnom, ako se nekome nešto ne može dokazati onda nemam nameru da se prepirem.
Iznenađuje me da nema drugih odgovora, ali ću ipak malo sačekati sa mojim opisom situacije.
|
|
|
Post by Bozo on Jul 27, 2012 12:12:26 GMT 1
Trenutni poredak, posle 5 takmicenja, F1N150 Kup Srbije za 2012.
|
|
|
Post by Bozo on Jul 27, 2012 12:12:51 GMT 1
F1N
|
|
|
Post by Bozo on Jul 27, 2012 12:13:29 GMT 1
I generalno, obe kategorije.
|
|
|
Post by Boca on Jul 27, 2012 12:16:52 GMT 1
Bozo pohvaljujem ulozeni trud da sve ovo sortiras. Takodje sam iznenadjen sa brojem takmicara u ovoj kategoriji , kojih je bilo preko 60.
|
|
|
Post by Bozo on Jul 27, 2012 12:42:55 GMT 1
Pa, to je NAŠ rezultat - vrlo dobar!!: FF, NP, ZR, BG, KG, ZE, TR, SO, NS, KM, SÈ ... U ovoj godini KPK i ZIO bez TT (koa i NS sobni) ...
|
|
|
Post by Laca on Dec 11, 2012 9:02:21 GMT 1
Bilo je reci da ce nas VSS da dodeli nagrade za F1N kup Srbije. Sta se sa time dogadja ? Bozo, kad nadjes vremena, ubaci rezultate sa Kupa sajamskih gradova, za konacnu listu. Nadam se na ce proglasenje biti svecano u prostorijama VSS-a. Radi se o najmasovnijem takmicenju u VSS-u.
|
|
|
Post by Bozo on Dec 11, 2012 11:13:23 GMT 1
Na sreću, imamo dosta posla u firmi, pa je ipak naša najvažnija sporedna stvar - modelarstvo, najčešće na kraju dana, ali za nestripljive:
- Proglašenje pobednika F1N Kupa Srbije u obe discipline u po tri kategorije biće na prvom našem F1N takmičenju u 2013. Koplas Pro Kup, 24.02.2013. Nagrade obezbeđuje VSS.
|
|
|
Post by Bozo on Dec 11, 2012 12:52:38 GMT 1
F1N150
|
|
|
Post by Bozo on Dec 11, 2012 12:52:59 GMT 1
F1N
|
|
|
Post by Bozo on Dec 11, 2012 13:54:41 GMT 1
F1N150+F1N
|
|
|
Post by Laca on Dec 11, 2012 14:45:33 GMT 1
Svaka cast Bozo, Svaka ti je ka u Njegosa.
|
|