|
Post by Bozo on Nov 10, 2011 16:22:33 GMT 1
Obzirom da cemo vec ove godine imati 6 takmicenja u F1N:
Koplas Pro Kup, Šumadija Kup, Beograda Open, Serbia Open, Kragujevac Open, Kup Sajamskih gradova ...
i da su ovo, u ovom trenutku, daleko najmasovnija takmicenja vazduhoplovnih modelara,
Predlažem
Da se od sledece godine uvede sistem obracuna rezultata za
F1N KUP SRBIJE za discipline F1N150 i F1N, generalni plasman po disciplinama.
Pravila bi bila vrlo jednostavna:
Svakom takmicaru se boduje N-2 rezultata (takmicenja),
ne više od 5 (ukoliko se broj takmicenja poveca)
Prvoplasirani nosi 100 bodova (100%) ostalima se preracunava odnos prema rezultatu prvoplasiranog.
Ekstra bodovi se dobijaju za ostvareni plasman za prvu desetoricu po sistemu:
25 - 19 - 14 - 10 - 7 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 bod
i dodaju bodovima dobijenim preracunom ostvarenog rezultata pema rezultatu prvoplasiranog.
Trofeje za F1N KUP SRBIJE bi trebao da obezbedi VSS
|
|
|
Post by martin on Nov 10, 2011 22:21:39 GMT 1
Ako mene pitaš, a za to nije bilo vremena, Kup Srbije za F1N ima smisla:
1. Ako ostane OTVOREN baš kao i svako F1N takmičenje u njegovom sastavu.
2. Ako imamo unapred definisan iznos takmičarske takse za celu godinu i sve prateće troškove tj. dnevnice organizatora i sve ostalo, ako već neko insisitira da ih bude.
3. Ako imamo bar još jednu dodatnu juniorsku klasifikaciju kao što komšije imaju npr. Osnovce, da bismo STVARNO stimulisali decu da se pojavljuju na takmičenjima.
Ako Savez neće da daje sve te trofeje evo i komšije imaju dopunsku taksu za nacionalni kup. Uopšte gledano za Sportska pravila i Kupove Savez će prihvatiti ono što mi odučimo, a Komisija će biti sazvana za te potrebe to sam apsolutno siguran jer ovde nije reč o nekakvoj "Politici" nego o deci.
|
|
|
Post by Boca on Nov 11, 2011 10:38:35 GMT 1
Slazem se da se uvede i kup Srbije. Jedino mi se cini da je ovaj predlozen nacin bodovanja malo komplikovan. Predlazem da se bodovanje vrsi isto kao i kod svetskog kupa. Tri najbolja rezultata, za prvoplasiranog 50 poena , drugi 40 i treci 30, + bonus poeni zavisno od broja takmicara.
|
|
|
Post by martin on Nov 11, 2011 11:06:55 GMT 1
|
|
|
Post by Bozo on Nov 11, 2011 11:17:39 GMT 1
Predlozeni nacin bodovanja obezbedjuje:
1. Favorizovanje kvalitetenog rezultata ( u odnocu na nabolje) (to se koristi kod F1E i prihvaæeno je) 2. Veci broj takmicatra osvaja bodove = potstice više takmicara 3. A i sam plasman na odredjeno mesto donosi bonus bodove bez obzira na rezultat. 4. Bonus bodove dobija veci broj takmicara = potstice više takmicara 5. Broj takmicenja / rezultata koji se uzimaju za konaèan plasman N-2, Odrzava tenziju - daje vecu šansu vecem broju takmicara, i odrzava broj ucesnika do kraja sezone, a omogucuje da se neko takmicenje porpusti ili ima los rezultat
(Ko kaze da je bodovanje za Svetski kup idealno - naprotiv, sazrelo je za promene!)
|
|
|
Post by Boca on Nov 11, 2011 11:34:05 GMT 1
Prihvatam , da napravis tabelu u Excel-u i da ti vodis taj obracun. Jer to je malo veci posao, a niko ga bolje od tebe nebi napravio.
|
|
|
Post by Bozo on Nov 11, 2011 12:53:36 GMT 1
OK, but:
Predlog je upucen i na zvanicnu grupu i, posebno, predsedniku Komisije za VM. Predlog treba da prihvati Komisija, odnosno VSS, da bude obezbedjena puna legalnost i regularnost ... ... nas modelara ima - to pokazuje i Kragujevac ...
|
|
|
Post by Laca on Nov 11, 2011 12:55:10 GMT 1
Pod uslovom da se modelarska komisija ikada zakaze ?
|
|
|
Post by Bozo on Nov 11, 2011 13:00:26 GMT 1
Bude ... bude...videcemo...
|
|
|
Post by Laca on Nov 17, 2011 10:17:51 GMT 1
Bozo jeli to imas neki dogovor sa Nikolom, a mi to ne znamo, da ce modelarske komisije biti, jednog lepog dana ? Samo slep covek ne vidi da komisija vise nema i da je "Novim pravilnikom o radu strucnih komisija" sve stavljeno pod kontrolu UO i ljudi koji vode Savez VSS. P.S Poslednja modelarska komisija je bila, gotovo, pre godinu dana. Mi se odavno vise nista ne pitamo.
|
|
|
Post by martin on Nov 17, 2011 21:30:09 GMT 1
Evo na primer one "besplatne dozvole" su ekspresno usvojene, nema razloga da to ne bude i sa ovim. Naša pretpostavka je da oko tih stvari čisto sporstko tehničke prirode koje ne zadiru u "politiku" formalno sazivanje komisije neće biti problem. Uostalom neko mora da usvoji kalendar takmičenja, zar ne? Uopšte gledano iako je bilo i rasprava i neslaganja uglavnom usmenih i telefonskih oko nekih stvari Borovac nikada nije namerno blokirao ili opstruirao neku našu (Božinu i moju) ideju. Naše inicjative se uglavnom svode na razvoj i širenje modelarstva među decom kroz F1N i podršku juniorskim reprezentacijama. Borovac nas nikada nije javno kritikovao, vređao ili prozivao na sastancima ili po forumima i grupama a pogotovo nas nije optuživao da "radimo" za suprotnu stranu tako da nemamo nikakvog razloga da budemo u sukobu. E sad, to što nismo u sukobu ne znači da smo u "dogovoru" oko bilo čega osim da im eventualno pomognemo oko ovog sad Kupa u Decembru ... što je bar koliko su mene naučili jedna potpuno normalna stvar oko koje klubovi i pojedinci i treba da sarađuju pa makar bili i u sukobu. Dakle, ako imaš neki predlog za ovu priču oko Kupa Srbije (ili ti Lige F1N) kaži, a proguravanje istog na komisiju prepusti nama.
|
|
|
Post by Boca on Nov 17, 2011 21:39:38 GMT 1
Martine, vidim da ne propustas priliku da nas podsetis na pravila. Moram i ja tebe da posetim na jedno jos jace pravilo od ovog, na koje nas podsecas. A to je FAI pravilo. Takmicar mora da bude i graditelj modela.
|
|
|
Post by martin on Nov 17, 2011 21:51:33 GMT 1
Boško, daj molim te Pravilo samogradnje je isključeno iz FAI Sporting Code-a pre više od decenije. Ako je vraćeno, ja te molim da mi citiraš paragraf.
|
|
|
Post by Boca on Nov 17, 2011 22:02:26 GMT 1
Odnosi se samo na sobne modele. I vazi za internacionalna FAI takmicenja.
|
|
|
Post by Laca on Nov 17, 2011 22:26:46 GMT 1
Sustina mog pisanja je sto je, od presednika Borovca, rad modelarske komisije blokiran. To nema nikakve veze sa razvojem modelarstva i organizacijom takmicenja. Mi se jednostavno ne satajemo, nista se ne pitamo i nista ne odlucijemo. Sve je u rulkama jednog coveka, koji je sebe ovlastio da resava stvari u nase ime.
|
|