|
Post by Boca on Dec 3, 2009 13:46:57 GMT 1
Quck reply je dobar, ali ne mozes da postavis sliku ili smeska. Sto se tice organizacije foruma to je zakucano, i tu samo mogu da popravljam sminku.
|
|
|
Post by Boca on Dec 13, 2009 13:52:40 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Jan 14, 2010 10:56:03 GMT 1
Evo najzad i plana jedrilice Saper
|
|
|
Post by Boca on Jan 27, 2010 12:37:39 GMT 1
Evo jes jednog tandema svetskih prvaka i Plovdiva 1975.
|
|
|
Post by zzechner on Feb 1, 2010 15:23:35 GMT 1
Model i replika Stjepana Bernfesta, zahvaljujuci i angazmanu Diogena - Damira Sachera te Igora Kušièke: www.aeromodelarstvo.net/Forum/forums/thread-view.asp?tid=837"STJEPAN BERNFEST Roðen 1. veljaèe 1920. godine u Pragu (ÈSSR). Diplomirani inženjer strojarstva. Modelarstvom se bavi od prije II svj. rata. Èlan AK Zagreb. Bio je èlan AK Sisak, 1954.-1959. godine dok je bio zaposlen u Metalurškom kombinatu "Željezara" Sisak. Postigao je više zapaženih rezultata. Bio je pojedinaèni prvak svijeta na prvom svjetskom prventstvu 1950. godine u Trollhattenu (Švedska). Na svjetskom prvenstvu 1951. godine bio je devetnaesti. Osvojio je prvenstvo Jugoslavije 1936. godine u kategoriji modela na pogon gumom. Višestruki državni reprezentativac. Živi u Zagrebu." G. Bernfest danas slavi 90 - i rodjendan! Sve cestitke! www.aeromodelarstvo.net/Forum/forums/thread-view.asp?tid=1726&posts=3&mid=17668#M17668
|
|
|
Post by zzechner on Feb 4, 2010 5:32:21 GMT 1
Fotografija nije reprezentativna, posto je snimljena mobitelom sa crno-bele slike stare 35 godina. Pozdrav, RaleKako nije reprezentativna, kad se jasno vidi "manekenska linija" i "zmijsko telo"? Ja npr. nemam niti jednu takvu, makar ni "crno - belu"
|
|
|
Post by Boca on Mar 4, 2010 11:12:42 GMT 1
Naso sam jedan odlican plan naseg svetskog prvaka Bore Gunica u Engleskom casopisu "Model aircraft"
|
|
|
Post by Boca on Mar 14, 2010 11:00:14 GMT 1
Planovi nekadasnji Wakefield-a pobednika svetskog prvenstva 1956 u Svedskoj.
|
|
|
Post by Boca on May 13, 2010 16:33:11 GMT 1
Ovaj topic sam poceo sa planom naseg proslavljenog modelara Bore Gunica. Ovih dana sam u svojoj arhivi pronasao veoma detaljan plan. Evo mozda bi neko hteo da napravi ovaj cuveni model koji je 1952. osvojio svetsko prvenstvo u Graz-u.
|
|
|
Post by Boca on May 13, 2010 16:36:27 GMT 1
Ovo sve je izaslo u januarskom broju Aeromodellera iz 1953. godine.
|
|
|
Post by Boca on May 13, 2010 16:37:39 GMT 1
Evo i aeroprofila u razmeri 1:1
|
|
|
Post by oldboy on May 14, 2010 15:08:56 GMT 1
Boco ove tri strane 15,16 i 17 sam poslao Laci da objavi jos jan.30.20. 2010.u1:53PM da bi parirali onome koji je kritikovao da mi nemamo istoriju,ne secam se ko je bio i na kom topicu. Evo da vide nasi modelari da nas jos cene u svetu i evo slika tog modela sa izlozbe u Tuerkenfeldu odrzanog 20.februara 2010. ; a objavljene na sajtu : www.antikmodellfreunde.de a na istom sajtu moze se i naruciti preko njihove arhive plan istog modela. Inace ovaj model je skoro isto toliko zastupljen na nemackim Vintage takmicenjima kao i oba modela dvostrukog Svetskok Prvaka Rudolfa Lindnera (PAUK1 i 2) ili Oskara Czepe(Cackalica za zube). ciao Geza Attachments:
|
|
|
Post by aerolux1 on May 14, 2010 18:49:03 GMT 1
Licno mislim da nasa istorija stoji po raznim podrumima, supam, ispod raznih kreveta i itd.... Zamolio bih te da me demantujes sa argumentima, to sto nas stranci pamte to je jako lepo, ali sto mi ne mozemo da se uozbiljimo i skupimo tu nasu istoriju na jedno mesto na primer muzej na surcinu, to je drugo. Boca, Steva i ja smo imali prilike da vidimo prosle godine muzej u Nemackoj u Vaser kupe gde je njihov jedrilicarski centar,u koji smo se vracali dvaput , u kome je veci deo njihove modelrske istorije, u kome stariji modelari dolaze i poklanjaju stare modele a ne prodaju ih u kome su svi Svetski i Evropski prvaci koji su porekolm iz GER doneli svoje modele sa kojima su napravili taj rezultat i tako dalje, jos puno toga ima. Zao mi je sto nemamo tako nesto, s toga nemamo ni istoriju ili je imamo sakriveno od ociju javnosti.
|
|
|
Post by Boca on May 14, 2010 22:41:41 GMT 1
Evo i Nemci su napravili model naseg svetskog prvaka Bore Gunica. Valjda ce se naci neki modelar da napravi ovaj model koji ce krasiti neku vitrinu u muzeju vazduhoplovstva u Surcinu. Detaljan plan imamo. Primetio sam da u ovoj muzejskoj postavci nema letecih modela vec nesto maketa. Krajnje je vreme da se napravi neka vitrina i za nase cuvene modele i modelare: Boru Gunica, Slobodana Babica i druge koji su proslavili nase modelarstvo. Obecavam da ako neko ovaj model ne napravi pre mene ja cu ga napraviti za ovaj muzej cim odem u penziju. A to je za 10 godina.
PS. Gezo nesto ti nije dobar onaj link probaj da nam posaljes tacan.
|
|
|
Post by Boca on May 14, 2010 22:51:11 GMT 1
|
|