|
Post by voja55 on May 4, 2010 12:12:26 GMT 1
Saljem vam Bilten takmicenja 17 Dorcol kupa.Pored standardnih sobnih kategorija F1D i open 350 (F1R) ove godine po prvi put bice odrzano takmicenje i u kategorijama sobnih klizaca F1N kao i kat.F1N-150. Ovo ce biti prilika da se nasi takmicari sa prostora bivse Juge oprobaju sa takmicarima iz USA,Japana,Engleske koji su prijavljeni u okviru svojih reprezentacija.Zelim svima da se dobro spreme i da pokazu svoje znanje i umece.Uslovi ce biti odlicni a takmicenje u ovim kategorijama odrzace se 9 avgusta u hali3 Bg.sajma.Hala spada u kateg.III po visini. Poslao sam vam verifikaciju hale. Pa kolege navalite na posao.
|
|
|
Post by Boca on May 7, 2010 10:46:45 GMT 1
Zavrsetkom sajma tehnike 15. maja, zavrsava se i poslednja prolecna sajamska priredba. To znaci, da dok se sklone standovi, da ce hala II biti slobodna za trening F1N ili sobnih modela od 20. maja pa do septembra. Treba samo da se javite cuvaru hale u portirnici ili Vjekoslavu u Hobby shopu i mozete ceo dan da trenirate.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 27, 2010 22:37:03 GMT 1
Pre neki dan uradjeni su suveniri 17 dorcol kupa.Ovo je jedna od varijanti malih magneta.Slikao sam probe radi na vratima frizidera.Ovo je rad dvoje vajara Kace i Srdjana Vukajlovica.U pitanju je keramika.Ovi suveniri moci ce da se kupe na samom takmicenju.Bice to mala uspomena sa ovog takmicenja. Pogledajte kako izgleda
|
|
|
Post by martin on Jul 5, 2010 7:40:50 GMT 1
Vojo, Da li je Dorćol Kup zvanično "Open International", u smislu kategorizacije takmičenja po FAI-u?
Što će reći ...
... sportske dozvole su obavezne za sve?
ili
... radiš dva paralelna takmičenja kao sad na državnom?
|
|
|
Post by voja55 on Jul 5, 2010 10:49:07 GMT 1
Dorcol kup je zvanicno Otvoreno medjunarodno takmicenje u tri klase.F1D,open 350 sada F1R i klasa F1N i F1N-150.Ja licno necu insistirati na dozvolama ali ako postignete neki rekord a nemate dozvolu nece vam biti priznat u rangu rekorda.Mozda mozete i svetski rekord da postignete.Ko to zna.Meni kao organizatoru je bitno sto vise takmicara zato smo i spustili takse da bi ovo takmicenje bilo sto masovnije.Ne mogu da pravim dva paralelna takmicenja ali jos jednom necu insistirati na dozvolama.Dodjite svi, i koji imaju i koji nemaju dozvolu.
|
|
|
Post by martin on Jul 6, 2010 14:02:24 GMT 1
Iznos koji vidim u raspisu i iznos koji si spominjao u živom razgovoru na Sajmu Tehnike se debelo razlikuju.
Zato pitam kolika ti je onda "spuštena taksa" za F1N i F1N 150?
|
|
|
Post by Laca on Jul 6, 2010 16:12:12 GMT 1
Koliko ja znam, taksa za otvoreno medjunarodno takmicenje je ista kao i za svetski kup i iznosi 150 evra koji se uplaciju FAI-u. Ako uzmemo u obzir troskove sudjenja, nagrade i troskove organizacije koji su najmanje jos 200 evra, mislim da je taksa od 10 evra za dve kategorije (F1N i F1N-150) zaista simbolicna. Potrebno je da se prijavi najmanje 35 takmicara samo da bi se pokrili troskovi, sto nece biti lako obezbediti. Voja ne radi i to mu je jedini izvor prihoda , tako da se ne moze ocekivati da on nesto donira i poklanja. Mora da vodi racuna o svakom dinaru.
|
|
|
Post by voja55 on Jul 6, 2010 18:33:38 GMT 1
Takmicarska taksa na takmicenju Srem kup u kateg.F1A,B,C iznosi 30 Eu po kateg.To je uobicajena taksa sirom Evrope za ovakva takmicenja.Ako se takmicite u dodatnoj kategoriji placate jos 10 Eu. To takmicenje organizuje vas klub AK Nova Pazova.Uporedi sada te cene pa ces videti da je razlika ocigledna.Kada se takmicite u zatvorenom prostoru onda imate sigurnu organizaciju i planiranje vremena za takmicenje.To na otvorenom prostoru nikada nije moguce a ni sigurno.Zakup sale tipa sajma kosta preko 10000 Eu po danu.Mislim da je za nas sve modelare dobit ocigledna i mozemo biti srecni da ovu salu mozemo dobiti na koriscenje,ali verujte ni to bas nije djabe.
|
|
|
Post by martin on Jul 7, 2010 7:56:48 GMT 1
Informaciju o taksama sam očekivao u paragrafu "TAKMIČARSKE TAKSE" a tamo piše mnogo veća cifra, pa ko veli da pitam šta je to smanjeno.
Posle vidim tamo dole negde u dnu sitnim slovima koje su takse za F1N i N150. OK, sad je sve jasno.
|
|
|
Post by tica on Jul 7, 2010 13:26:07 GMT 1
Dorcol kup je zvanicno Otvoreno medjunarodno takmicenje u tri klase.F1D,open 350 sada F1R i klasa F1N i F1N-150.Ja licno necu insistirati na dozvolama ali ako postignete neki rekord a nemate dozvolu nece vam biti priznat u rangu rekorda.Mozda mozete i svetski rekord da postignete.Ko to zna.Meni kao organizatoru je bitno sto vise takmicara zato smo i spustili takse da bi ovo takmicenje bilo sto masovnije.Ne mogu da pravim dva paralelna takmicenja ali jos jednom necu insistirati na dozvolama.Dodjite svi, i koji imaju i koji nemaju dozvolu. Vojo mislim da je obaveza posedovanje dozvole,kako bi se isto takmièenje moglo kasnije kategorisati,odnosno rezultati uzimati u obraèun za izbor sportista.
|
|
|
Post by voja55 on Jul 7, 2010 17:29:22 GMT 1
Ako cu da biram izmedju masovnosti i bodovanja rezultata izabracu masovnost takmicenja.Ako moze da se resi da se boduju oni koji imaju dozvolu onda OK,ako ne, ne mora da se boduje.Razlika u takmicenjima gde imate 5 do 6 takmicara i 30 i vise je ocigledna.Takmicenja su i smisljena da u njima uzivaju svi takmicari pa ko je bolji svaka cast,Sto kaze narod kapa dole. U cilju svega ovoga u raspisu pise da je takmicarska taksa 10 Eu po klasi, ali spusticemo za dodatnu klasu da kosta 5Eu.To znaci da ako se takmicite u dve klase placate 15Eu.A u skladu sa ovim imacete i korektne nagrade da bude sve Ok. Prema tome dobro ste dosli i da nas bude sto vise a pobednici da budu pravi sampioni ovih klasa.Neka se pomere i rekordi u duzini leta ovih modela a to ce biti i najveci izazov za sve nas. Dobro dosli svi na 17 Dorcol kup.
|
|
|
Post by tica on Jul 7, 2010 17:50:36 GMT 1
Vojo u potpunosti razumem tvoj interes ali mislim da sad malo izlazimo iz koloseka. Naime,ukoliko jo takmièenje u kalendaru VSS, mislim da treba da se takmièi u skladu sa pravilima. Ne, stvarno ne želi da miniram organizaciju takmièenja,èak šta više kao što sam podržao i magnetne jedrilice tako želim da uspe omasovljenje i ove kategorije koju smatram izuzetno lepom. Razmisli.
|
|
|
Post by Laca on Jul 7, 2010 18:52:30 GMT 1
U kalendaru VSS za "Dorcol kup" je navedeno F1D i Open 350. F1N i F1N-150 su naknadno uvedene kategorije i ne podlezu kalendaru VSS, tako da se one i ne mogu bodovati za sportistu godine. Prema tome, kada je vec takva situacija, sportske dozvole za F1N i F1N-150 nisu obavezne.
|
|
|
Post by tica on Jul 7, 2010 21:38:55 GMT 1
Ako je tako ok,sve je u redu,mada u raspisu i dodatnom Vojinom obrazloženju ne stoji tako.Pozdravljam organizaciju.ako budem u prilici doæi èu.Sve najbolje
|
|
|
Post by bobanmodelar on Jul 12, 2010 6:28:01 GMT 1
Vojo,ja nikako da se snadjem sa ovim tvojim taksama.Pitam te,koliko trebam da platim taksu na Dorcol kupu,ako se takmicim u 350 open i F-1-N 150,ZNACI U DVE KATEGORIJE? Boban
|
|