|
Post by Boca on Aug 8, 2010 8:41:37 GMT 1
Jos danas mozete gledati takmicenje sobnih modela "Dorcol kup" u hali 1 Beogradskog sajma.
|
|
|
Post by martin on Aug 8, 2010 10:48:11 GMT 1
Najlepše molim Voju ili nekog drugog ko je raspoložen da na F1N takmièenju u Ponedeljak zabeleži taèno vreme poèetka i kraja svakog turnusa. Dosadašnja statistika u niskim halama pokazuje da prvi turnus traje u proseku 4 minuta po grupi, a naredna dva, zbog starta po obrnutom plasmanu minut kraæe - tako je i bilo na takmièenjima u Kragujevcu. U Pazovi je prvi turnus trajao sat i dvadeset minuta (22 grupe), a drugi i treæi su bili upola kraæi pošto je više od pola grupa imalo vrlo kratke letove. Ovo su veoma bitne statistièke informacije za planiranje satnice, svim buduæim organizatorima.
Zahvaljujem unapred i želim vam svima uspešne praæke i diskus startove do plafona! Samo vi stariji prièuvajte leða! ;D
|
|
|
Post by voja55 on Aug 8, 2010 22:04:52 GMT 1
Postovane kolege,danas je zavrseno takmicenje !7 Dorcol kupa u kateg.sobnih modela. Titulu prvaka poneo je Ivan Treger Slov.,drugi je D.Barberis Francuska i treci J.Kagan USA.Kompletne rezultate poslacemo sutra.Na sajmu su ostali jos veceras da treniraju i nadam se da su otisli u hotel na spavanje jer mi je najteze da ih "isteram" iz hale. Sutra bijemo bitku u klizacima pa mnogi zeljno ocekuju ovo takmicenje a bice i publike koja ce doci da gleda celo takmicenje.Vidimo se sutra na sajmu i puno pozdrava.
|
|
|
Post by Bozo on Aug 9, 2010 15:13:42 GMT 1
Damir Kosir - ubedljivo najbolja vremena u Hali Beogradskog sajma na Dorcol kupu: F1N 150 = 46,9 sec !! F1N = 58,8 sec !! Bravo Majstore!
|
|
|
Post by tica on Aug 9, 2010 17:03:26 GMT 1
Svaka Èast!
|
|
|
Post by Boca on Aug 9, 2010 18:49:32 GMT 1
Na Dorcol kupu su pali i Hrvatski i Srpski rekordi u kategorijama F1N i F1N-150. Hrvatski znate, a Srpski u obe kategorije sada drzi Stefan Pavelka u F1N-150 je 36,3, a u F1N je 40,7 sekundi.
Dok Voja ne postavi rezultate, evo slike pobednika u obe kategorije su isti.
Juniorski pobednici u F1N-150 i F1N su
1. Ivan Zovko AK Zapresic 2. Luka Modric AK Zapresic 3. Luka Lacimic AK Free flyer
|
|
|
Post by Boca on Aug 9, 2010 18:51:32 GMT 1
Seniorski pobednici u F1N i F1N-150
1. Damir Kosir AK Zapresic 2. Vilim Zobec AK Karlovac 3. Stefan Pavelka AK Modelar
|
|
|
Post by Boca on Aug 9, 2010 19:48:38 GMT 1
Dorcol kup u F1N je bilo lepo takmicenje i posebno interesantno jer su za ovu halu klase III pravljeni novi modeli, veceg raspona i skoro obavezno sa diskus tehnikom. Takve modele su imali Kosir , Zobec i Pavelka, pa su oni i pobednici ovog kupa. U kategoriji F1N-150 za ovu halu su se pokazali bolji nesto jaci modeli pa sam se i sam iznenadio kada sam sa modelom od 2gr odleteo skoro do plafona i napravio 36 sekundi. Laksi modeli su dozivljavali flater i obavezno su pravili luping. Zato je i Boban imao los dan. Takmicara nije bilo mnogo, ali dovoljno. Od 18. prijavljenih takmicilo se po 14 takmicara u svakoj kategoriji. Mnogi su bili na odmoru, nekima je bio radni dan, nekima je smetala vrucina, a nekima los raspored zvezda. Ovim takmicenjem je kod nas zavrsena sezona 2010, pa se vidimo dogodine u Novoj Pazovi. Od Kosira smo dobili poziv da dodjemo u novembru u Zapresic.
|
|
|
Post by martin on Aug 10, 2010 7:00:57 GMT 1
... Ovim takmicenjem je kod nas zavrsena sezona 2010, pa se vidimo dogodine u Novoj Pazovi. ... ;D ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by Boca on Aug 10, 2010 7:24:15 GMT 1
Jel sam rekao nesto pogresno ?
|
|
|
Post by martin on Aug 10, 2010 8:57:58 GMT 1
Mislio sam da se šalite u delu koji sam citirao - izvinjavam se. sezona završena vidimo se dogodine Otkud toliki pesimizam?
|
|
|
Post by Boca on Aug 10, 2010 9:19:51 GMT 1
Za sada nemamo nista zakazano. Jel to znaci da ce AK Nova Pazova da napravi jos neko takmicenje. Ako je tako, to pozdravljam. AK Free flyer i AK Modelar, mogu da dobiju samo sajam i mi smo gotovi sa takmicenjima ove godine. Nazalost sajamske hale su slobodne jedino u letnjem periodu, tako da nam vrucina ne gine. Inace ove godine je bilo sasvim prijatno i nije bilo vruce kao u hali 1.
|
|
|
Post by dlaka on Aug 10, 2010 11:01:21 GMT 1
Završio i Dorcol kup F1N i F1N-150. Ugodno i opusteno natjecanje. Hvala organizatoru na gostoprimstvu. Bilo je zanimljivo, bar nama, po prvi puta tekmati u takvoj dvorani 150ice. Kad modelcek ispalis pod vrh dvorane, gotovo se i ne vidi. Moj najduzi let (46,9 sec) , uz malo treninga i nekoliko promjena bi se vrlo lako mogao produziti i preko 50 sekundi. U F1N, nakon iskustva sa Free Flyer kupa, napravio sam dva nova modela (26 i 27) i mislim da je 27. prava mjera za tu dvoranu. I opet, prije samog pocetka 1. turnusa, u 2 minute sam uspio polomiti 3 DLG-a i bio prisiljen izvaditi model za niske dvorane. Iako ti modeli konstantno, u niskim dvoranama lete oko 40, u velikoj im je krajnji domet oko 35 sec. Nakon popravka, 2. i 3. turnus sam letio sa 27. Startovi su bili dosta suzdrzani zbog straha da nešto ne popusti i tek sam 9. start bacio posteno (58,1 sekunda) Mislim da bi se u toj dvorani moglo letjeti do 70 sec. Proglasenje je bilo u hali 1, gdje su trenirali F1D za WCh. Nakon tekme svratili smo do "Kraljicinog vagona" na vec tradicionalnu klopu... Cestitke svim natjecateljima, a Voji i organizatorima hvala ne lijepoj tekmi.
Damir
|
|
|
Post by martin on Aug 10, 2010 16:10:45 GMT 1
Za sada nemamo nista zakazano. Jel to znaci da ce AK Nova Pazova da napravi jos neko takmicenje. Ako je tako, to pozdravljam ... Ne Boško, AK Nova Pazova neæe praviti novi INDOOR OPEN ove godine, mislim da zaista nema potrebe, jer ako se ne varam 10 klubova je do sada "letelo" F1N, naravno ne raèunajuæi Mitrovèane, a svega 4 su organizovali takmièenja - a imamo još èitava 4,5 meseca! Malo više optimizma
|
|
|
Post by Boca on Aug 10, 2010 17:18:13 GMT 1
Ja tu nisam bas optimista sto se tice drugih. Modelari AK Mitrovica su se pojavili samo u Pazovi i nigde vise. AK Zemun treba da organizuje drzavno HLG, a za AK Wing je poznato da oni ne organizuju takmicenja, bar do sad nisu. Za organizaciju ovih takmicenja treba obezbediti besplatnu salu. To je u glavnom moguce u manjim mestima a u Beogradu je to nemoguce, cak i za skolske sale treba obezbediti lepe pare. Ostaje da se nadamo da ce Boban da napravi jos neko takmicenje ako bude imao volje. Mada je od njega sto se mene tice vise nego dosta. Sto se tice AK Modelar i AK Free flyer mi cemo moci u letnjim mesecima da obezbedimo neku od hala Beogradskog sajma, a to je sto se tice hala , vrh. To i nije tako lose, jer takmicenja treba razvuci na celu godinu. Novosadjani nisu mnogo zainteresovani za F1N , pa tako ostaje vrlo malo klubova za ove organizacije.
|
|