|
Post by Laca on Apr 13, 2010 21:26:44 GMT 1
LJUDI STA CEMO DA RADIMO? NEMA VISE F1N TAKMICENJA.
|
|
|
Post by martin on Apr 13, 2010 23:04:47 GMT 1
Pa valjda treba da to što smo do sada naučili prenosemo na mlađe do sledeće sezone
|
|
|
Post by bobanmodelar on Apr 14, 2010 6:39:05 GMT 1
Evo,posle dva dana odmora da vam se javim i napisem par reci u vezi tekme u Kragujevcu.
Prvo da Vam se zahvalim sto ste ispostovali nas kao organizatore i dosli u tolikom broju.Posebno se zahvaljujem modelarima iz Hrvatske,koji su prevalili toliki put u jednom danu i dosli na nase takmicenje i demonstrilali odlicne letove u obe kategorije.Moje skromno misljenje je da im vec disemo za vrat sto se tice letova,ali za to malo ,mora jos dosta vremena da prodje. Jos jednom svima puno hvala ,i mislim da smo proveli jedan lep modelarski dan. Sto se tice takmicenja u F-1-N posto smo se stvarno popalili, ako hocete, ja mogu koliko sutra da odem do Dekana Bogoslovije u Kragujevcu, i da zatrazim salu za novo takmicenje. Sala je nezavrsena,nema parket,sedista na tribinama,ali je velika. Visine je do donjeg dela resetke oko 10 metara i jos 3 do vrha.Ja sam tu stalno reglirao modele i pravio sam letove i preko 30 sekundi u "buvcima". Postoji i mogucnost da u njihovom restoranu obezbedim i PASULJ za rucak.
Ovo je samo predlog i nemojte odmah da skacete.
Bozo,objavi rezultate i na savezovoj grupi,jer neki nece da se kace na Bocin forum.
Pozdrav BOBAN
|
|
|
Post by Bozo on Apr 14, 2010 7:06:43 GMT 1
Objavljeni rezultati u *.jpg formatu isto vece 11.04.2010. oko 22:00 sati i na VSS grupi i na oba foruma - našem i naših komšija. Slobodanu NS šaljem danas direktno. Da li još nekom treba?
|
|
|
Post by Laca on Apr 14, 2010 7:41:14 GMT 1
Martine kazas:"do sledece sezone" , ali sezona je tek pocela. Moracemo da smislimo jos po neko takmicenje da prezivimo do "sledece sezone". Podrzavam Bobanovu ideju a i mi iz Free Flyera ce mo naci neku kombinaciju da organizujemo bar jos jedno F1N takmicenje. Dobro bi bilo da i ostali klubovi pocnu da razmisljaju u tom smeru. Kao organizatori DP u sobnim modelima, AK Free flyer ce sigurno uvesti ovu kategoriju i odredicemo drzavnog prvaka u F1N. Mislim da su se za to stekli uslovi.
|
|
|
Post by Bozo on Apr 14, 2010 10:36:59 GMT 1
LJUDI STA CEMO DA RADIMO? NEMA VISE F1N TAKMICENJA. Spremajte se za: 2010 Mongolia Cup FAI Open international in F1a, f1b, f1c, f1g, f1h, f1j, f1nUlaanbaatar, Mongolia | August 9-14, 2010classes to be flown: f1a (Gliders) f1b (Model Aircraft with Extensible Motors “Wakefield”) f1c (Power Model Aircraft) f1g (Model Aircraft with Extensible Motors “Coupe d’Hiver”) f1h (Gliders) f1j (Power Model Aircraft) F1N (Indoor Hand Launch Gliders)
|
|
|
Post by Boca on Apr 14, 2010 12:06:01 GMT 1
Kolko ima kilometara do tamo?
|
|
|
Post by Bozo on Apr 14, 2010 12:16:03 GMT 1
13.187 km vozom u jednom pravcu.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Apr 14, 2010 12:34:43 GMT 1
NEMA POTREBE DA PICITE CAK DO MONGOLIJE,DODJITE OPET U KRAGUJEVAC,malko je blize.
Naime,sad sam se vratio sa sastanka sa Dekanom nase Bogoslovije,i on je dao blagoslov da pravim takmicenje,kad god mi to hocemo. Tu u Blagosloviji ima i skolska menza,pa bi tu napravili neki skromni rucak(pasulj). Ako se odlucimo za rucak onda bi takmicarska taksa bila samo da pokrijemo troskove matrierijala za pasulj i neki sok i naravno pivo.Bilo bi dobro da to uradimo do 31 maja,jer tada pocinje Petrov post i morali bi da spremamo nesto posno.Ako se odlucimo da nema rucka ,onda takse nebi ni bilo.
Sala Bogoslovije se nalazi za one koji dolaze starim putem,kod onog prvog semafora na ulasku u Kragujevac,a za one koji dolaze autoputem,sve isto kao za Sajam samo produzite pravo jos tri semafora.
E sad pogledajte u kalendar takmicenja i predlozite termin.
ETO NOVOG TAKMICENJA pozdrav Boban
|
|
|
Post by Boca on Apr 14, 2010 12:44:22 GMT 1
Bravo Bobane. 0d Srem kupa (16. maj) pa do 12 juna je sve slobodno.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Apr 14, 2010 13:22:40 GMT 1
Predlozite termin i koja varijanta vam odgovara sto se tice rucka
|
|
|
Post by Boca on Apr 14, 2010 13:47:58 GMT 1
Evo nek bude nedelja 30. maj, da moze da dodje i Mica Tica, a pasulj sa slaninicom ili suvim mesom je super.
|
|
|
Post by Bozo on Apr 14, 2010 15:45:29 GMT 1
Moze "ako i samo ako" "dovuèemo" po nekog iz Subotice i Sombora Treba videti šta je sa Sremskom Mitrovicom, Kikindom i Vojkom
|
|
|
Post by martin on Apr 14, 2010 16:44:13 GMT 1
Laco, Boco, ala ste vi zapeli da osvojite neki trofej u ovoj "dečijoj " disciplini A što niko od vas ne priča o konkretnom radu sa mladima? Ni u komšiluku senzona nikada nije gotova samo što se u proleće izvode školska prvenstva, a ne takmičenja za nas matore. Bobane, ja imam potpuno drugačiji predlog, ako već imate mogućnost da dobijete zgradu Bogoslovije, zašto da ne organizujemo takmičenje novih juniora i malih debitanata koje bismo pripremili za to u ovih mesec dana? Stalno se priča o radu sa mladima neki ovde prilčaju "treba kod ministra" pa "u školske programe", pa ne znam šta ... ako vam je ZAISTA stalo do novih malih modelara, hajde onda da na to takmičenje u Kragujevac dovučemo 40 - 50 đaka i predškolske dece pa onda možete da odete gde god hoćete i pokažete šta ste napravili. I hajde da u tu priču sada i odmah uključimo sve klubove koji imaju F1N timove, da ovo bude jedan lep zajednički projekat za budućnost ovog sporta! Mi matori ako nam je baš stalo možemo da bacimo po koji start pa ko bude najgori da cepa drva i pere kotlić ;D Ionako nas čekaju žestoki dvoboji sa komšijama na jesen i biće dana i za nas!
|
|
|
Post by Laca on Apr 14, 2010 18:31:37 GMT 1
Martine, jedan od glavnih razloga sto se bavim modelarstvom su takmicenja. Nije vazno ko ce da pobedi, mada volim kada sam to ja, ali mi nije krivo kada je to neko drugi. Na to gledam potpuno sportski. Sto se podmlatka tice, tu je stvar malo teza. Nema ih, a i nas klub nema uslova za rad sa mladima. Nema radionicu. Sve se svodi na idividualni rad u slobodno vreme i na to ko je stvarno zagrizao za modelarstvo. Takmicenja su jedan od nacina da se omasovimo. Zamisli kada bi na ova nasa takmicenja dosla skolska deca. Mislim da su F1N odlicna kategorija za omasovljenje modelarstva. Pogledajmo primer Hrvatske (150 takmicara na drzavnom). Zato ako nastavimo sa takmicenjima bice i podmlatka. Kao sto znas, nema ozbiljnih i neozbiljnih kategorija u modelarstvu, vec samo kako ko gleda na to. Do sada sam se bavio i jednim i drugim (i ozbiljnim i neozbiljnim) i jednako uzivam u tome. To je valjda u krvi.
|
|