|
Post by madmax on May 8, 2019 16:05:09 GMT 1
Nikoga ja nisam "branio", to je vaša subjektivna interpretacija sa kojom se ne slaže bar 90% modelara. Onih istih 90% koji neće da vas podrže naglas, iako sve znaju šta se radi. Vi najbolje znate zašto je tako ... a nije zbog "straha" ili "podaništva" 
|
|
|
Post by Laca on May 8, 2019 19:47:44 GMT 1
Vreme će pokazati ko je bio u pravu.  Ali će onda biti problem, što se ćutalo na očiglednu zloupotrebu i korupciju, koja se dokumentovano dokazuje. Ako nije zbog straha i podaništva, šta je onda bio razlog za ćutanje. Da nije nekakva korist?  Ti si Martine najdalje odmakao u tvom podaništvu, jer ih otvoreno braniš i žmuriš nad očiglednim kriminalom. P.S. Martine ti pokušavaš da dokažeš da očigledna korupcija to nije, jer su na to ukazali Laćimići. U prevodu, sve što kažu Laćimići ne važi, iako to dokazuju dokumenta MOSa.  A šta onda važi? Slepo podaništvo i bezrezervna podrška ljudima koji uništavaju naš sport.  Malo ne logično, zar ne? 
|
|
|
Post by voja55 on May 8, 2019 20:06:47 GMT 1
U prevodu:Kupi mi majko džipić iz državni budžetiiiić.Ovo je za novokomponovanu muziku novi refren iz "džip saveza".☺
|
|
|
Post by madmax on May 9, 2019 7:56:18 GMT 1
Ako vi ne umete da policiji i inspekciji dokažete čak ni očigledan kriminal, nemojte se vaditi na Martina i modelare koji "ćute". "Ćutanje" ili "galama" po društvenim mrežama možda utiče na političke odluke, ali svakako ne na krivični sud. Iskreno rado bih vam pomogao, ali nemam ni kompletan izveštaj, niti prateća dokumenta. Ako vam je 20-tak minuta fotografisanja telefonom i prenos na neki WeTransfer stvarno toliko komplikovano, pa onda dajte na fotokopiranje i pošaljite mi o mom trošku 
|
|
|
Post by voja55 on May 9, 2019 10:05:47 GMT 1
Ali sa Džipom nije kraj.  Sva pljačka treba da traje doživotno,pa što da ne ima ko da plaća.Volonteri će da volontiraju i da ih pokrivaju, a oni će da uživaju.  Dok je ovaca ,biće i šišanja.
|
|
|
Post by Laca on May 9, 2019 13:17:09 GMT 1
Mi dokazujemo ali tužilaštvo, ministarstvo, policija i sudstvo sporo reaguju ili uopšte ne reaguju. Pokušali su da nam sude za istinu, pa su se opekli. Mi nemamo šta da krijemo, dokumenta su iz MOS-a. To nije slikano telefonom, već su nam u MOS-u fotokopirali, po negde malo nakrivo, i dali nam takve izveštaje. Da su lažni, svakako bi nas već tužili.
|
|
|
Post by voja55 on May 9, 2019 18:44:25 GMT 1
Predlažem da svi koji hoće da saznaju više,i hoće da pomognu borbu protiv korupcije odu do MOIS-a i zatraže dokumentaciju na uvid.Po zakonu imaju pravo na te informacije jer se radi o trošenju novca iz budžeta.Onda neka se pridruže pa postave nešto od toga što su oni pronašli po toj temi tj. "ne namensko trošenje novca".Ovo ne namensko trošenje je ulepšani izraz za pljačku kroz legalne tokove novca.Tragedija je što za to u ovom društvu nije bilo sankcija ili u minimalnim procentima prema takvim ljudima.Normalno cenu plaćamo svi mi zajedno.
|
|
|
Post by madmax on May 10, 2019 15:04:10 GMT 1
Pa ono jes ... i Ovuka nam je tako rekao "Ko god sumnja u regularnost rada saveza, može sam da ode u ministatstvo i dobije svu dokumentaciju!"
|
|
|
Post by Laca on May 10, 2019 15:55:35 GMT 1
Ne treba da se ide u Ministarstvo, VSS je dužan da omogući uvid Godišnjeg finansijskog izveštaja, koji je dostavio MOSu. Zakonska obaveza VSSa je da se taj izveštaj objavi javno na internet sajtu. Ali od VSSa, ništa od gore navedenog nećete dobiti.  Na kraju, morate po izveštaj u MOS.  Kada na kraju dođete, težim putem, do finansijskog izveštaja, bude vam potpuno jasno, zbog čega ga VSS krije. 
|
|
|
Post by damjan on May 13, 2019 22:19:50 GMT 1
Ne znam, jesam li ja krivo shvatio adresu "Svetsko prvenstvo u Americi", ili moj srpski nije tako dobar, kako mi se ćinilo... Čitam, čitam, a nigde ništa o svetskom prvenstvu u Americi...osim toga, da Radoje i Borovac ne idu...)
Pozdrav Damjan
|
|
|
Post by Boca on May 13, 2019 22:35:26 GMT 1
Otišla tema krivim putem. Al da ti objasnim Damjane ukratko. Radoje ne ide, jer nema para i neće da plaća iz svog džepa. A para ima za visoke honorare od 6-7 hiljada evra i džipove.
|
|
|
Post by madmax on May 18, 2019 7:56:20 GMT 1
Iz fragmenata izveštaja koje ste objavili vidi se da je savez "planirao" 2.5 miliona za tu namenu "iznajmljivanja i kupovine vozila" odnosno da je MOS odobrio taj i takav trošak. Drugo, aktuelni "Zakon o sportu" donet pre tri godine NEMA nikakvo ograničenje potrošnje budžetskog novca na plate i honorare. Bilo je onaj stav "najviše 20%" u članu 119 prethodnog zakona, sada ga više NEMA. Nema nikakve logike da posredno krivite i olajavate kolege takmičare zbog toga Nego hajde da čujem koliko košta da se vaša kopija kompletnog finansijskog izveštaja nađe u Hali 1 BG Sajma danas ili neki drugi dan. Trebaće mi samo na 10-15 minuta da ga "islikam" 
|
|
|
Post by Boca on May 18, 2019 13:23:31 GMT 1
Vidi se Martine da pokušavaš da odbraniš neodbranjivo. Verovatno si dobio instrukcije odozgo. Ne pitaš se šta će savezu, 4 vozila od kojih su 3 džipa ? Kakvi su to honorari od 780.000 dinara i to članovima UO? Jel to domaćinsko poslovanje ? I onda nema para za takmičare ? Pa ako si ti veverica mi nismo.
|
|
|
Post by Laca on May 18, 2019 14:15:56 GMT 1
Nije tačno da nema ograničenja u platama. Sa 20% je smanjeno na 15% (Novi Zakon o sportu), zbog toga zaposleni u VSSu dele minimalce, ali se zato povećavaju putni nalozi i naplata GORIVA. Planirani budžet od 2,5 miliona su transportni troškovi a oni se odnose na prevoz opreme i td... To ispada, po Martinu, da svake godine mogu kupiti novi džip. Tvrdim da taj džip neko vozi, kao da je njegov lični. I to je jedan vid pranja novca. Nema plate, ali zato ima džabe džipovi, registracija, održavanje i gorivo. I to je lova koju mi, obični ljudi, dajemo od svoje plate. 😑
|
|
|
Post by madmax on May 19, 2019 6:32:13 GMT 1
Stvarno sam pomislio da su to ograničenje ukinuli ... svejedno MOS (opet) ćuti, "Budžetska" (opet) ćuti, retke su i vaše direktne kritike na njihov račun ... ali zato iz teme u temu, iz posta u post napadate čestite ljude, takmičare, modelare da su "veverice", "nojevi", "miševi", da "nisu pošteni", da su "saučesnici u kriminalu". Ne razumem po kojoj logici su vam više "krivi" sportisti, nego institucije  Ozbiljno sam pitao koliko košta da se taj izveštaj dobije na 10-15 minuta kako bih ga "islikao" za narod. Nazivno vaš interes je da "narod sazna" i stoga je totalno nelogično da odbijate da to uradite, a pogotovo da vam odgovor bude isti kao gensekov "idite u MOS pa proverite sami". Ako je moj protest na takvo ponašanje "branjenje" bilo koga ili bilo čega, eto nek vam bude, nemam ja više problem sa vašim "pisanijima". Javite mi samo kad budete smenili "garnituru", čisto da znam ko su nam novi "dušmani" 
|
|