|
Post by Boca on Apr 1, 2019 23:41:38 GMT 1
Nedavno sam saznao da Radoje Blagojević jedan od naših najboljih modelara neće učestvovati na ovom takmičenju. Razlog je, da čovek nije mogao da trpi teror jedne interesne grupe koja se kao opasan parazit zapatio u modelarstvo i neprestano isisava sve što valja iz našeg organizma. Svi ćute, svi se nečeg boje, a parazit radi li radi i razjeda . Čovek dođe u neke godine kada ne može da dozvoli da mu se ispred očiju događa nepravda i odluči da to više neće da trpi. Koliki je ovo gubitak za reprezentaciju znamo samo mi modelari , dok ovi modelarski turisti na to ne haju. Njima je samo važno da vide Ameriku , Videli su južnu a sada bi malo i severnu. Mislim da je krajnje vreme da se cela ekipa usprotivi ovom teroru i kaže šta treba. Ili će da spasavamo modelarstvo ili ćemo da sradamo od parazita.
|
|
|
Post by madmax on Apr 15, 2019 1:06:20 GMT 1
Stvarno poštujem stav da je to "teror", ali pitam se ... kako onda nazvati to što ću ja kao roditelj morati da platim i kotizaciju i put i smeštaj pa čak i trenerku sa znamenjima Srbije mom sinu koji ide na karate Balkanijadu za mesec dana Ukratko rečeno, za njegov uzrast ne postoji veća čast, ne postoji takmičenje višeg nivoa i naravno da će Opština kao i uvek pomoći koliko bude imala, ali da savez plati te osnovne troškove takmičarima to sam poslednjih godina video samo u VSS-u.
Sa druge strane da "funkcioner" putuje i da mu se plati sve po redu, to se podrazumeva u gotovo svakom sportu koji znam. Ne verujem da se ljudi "boje", nego prosto ne vide nikakvu svrhu protesta protiv nečega što je i novim zakonima postavljeno kao takvo, a inače je prepisano od tog "civilizovanog sveta" kome težimo. E pa jbg kad nam Drug Maršal "nije valjao" ...
|
|
|
Post by Boca on Apr 15, 2019 7:28:35 GMT 1
Kada bi pogledali finansijski izveštaj koji je VSS ispostavio ministarstvu. Utvrdili bi da se para saveza bahato troše i da je ovo negodovanje da nema para za vrhunske sportiste opravdano. U prošloj godini VSS je potrošio što na dnevnice gorivo i telefone, honorare, plate i slično, više od 50% para ministarstva, a sme da potroši 20%. Prihodi od restorana, drugih izdavanja i aerodroma ne ulaze ovu računicu, a i to se potrošilo. Samo ću da iznesem jednu stvar koja je prelila čašu: Kupljen je četvrti automobil , tačnije džip, za preko 2,4 miliona dinara. Pored Kie Ceed, Kie Sportge, Nissan-a X trail-a, kupljen je i po fakturi Ford, verovatno Kuga. Sada svaki zaposleni u savezu ima za sebe po jedan auto, mašala. Koliko ti automobili potroše goriva , ja sam izračunao po računima za oko 35.000 kilometara. Ima u tom izveštaju puno toga, gde se vidi kako se peru pare, ali koga to uopšte interesuje ? I sad vi štedite drugovi.
|
|
|
Post by Laca on Apr 15, 2019 11:53:11 GMT 1
Mislim da VSS treba da promeni svoj naziv u "Džip savez Srbije".  Pored ovog bisera, imamo i slučaj da su ćlanovi UO Nikola Borovac, Labud Bulatović, Goran Đurković i Goran Vučković 2018. godine bili u sukobu interesa. Naime, Nikola Borovac je primio honorar od 149.473,00 dinara na ime "Direktora za bezbednost".  Goran Đurković i Goran Vučković su primili honorar, svaki po 779.220,00 dinara, na ime "stručne usluge".  VSS plaća najam prostora "Narodnoj tehnici Savski venac" u iznosu od 185.000,00 dinara, gde je zakonski zastupnik Labud Bulatović.  Zvonimir Popović, naš sudija, je primio honorar od 108.292,00 dinara na ime "javnih nabavki".  Ukupno za honorare preko 2 miliona dinara, tačno 2.001.205,00 dinara. Kada na to dodamo cenu vozila od 2.440.000,00 dinara, može se reći da je proćerdano, bez malo, 4,5 miliona dinara !  Prema Zakonu o sportu a i prema Zakonu o sukobu interesa, navedena lica su u sukobu interesa, jer članovi UO kao i njihove bliže familije, ne smeju imati nikakvu materijalnu korist od svojih funkcija i odluka UO VSS. Svakako da su donete odluke UO o honorarima i zakupima bile u sukobu interesa, jer su članovi UO navedeni novac namenili sebi.  Sad da čujem dušebrižnika Martina, šta ima da kaže na ovu informaciju?  Podaci dobijeni od MOIS-a putem "Dostupnosti informacije od javnog značaja". Radi se o godišnjem izveštaju za 2018. kojim VSS pravda utrošak redovnih sredstava za sport MOIS-a.     
|
|
|
Post by madmax on Apr 15, 2019 14:53:13 GMT 1
Ministarstvo je sve te troškove očigledno odobrilo i prihvatilo, ja kao privatni finansijer NIKAKO ne bih i neko bi mi platio debelu odštetu za nepoštovanje ugovora. Kažu stari da se u vreme Druga Maršala nije tako moglo ni sa državom, ali jbg kad nam on "nije valjao" ... Razumem ja sve, ali već sam ti ovde na forumu sve lepo objasnio vezano za PK "Arhistratig". Hajde pošto si očigledno zaboravio, raspitaj se opet malo ko su oni i šta su i čime su zaslužili taj milion i kusur koji država namenski odvaja za njih, a preko budžeta VSS. P.S. Koliko čujem Borovac ipak ne putuje u Ameriku, niti iko drugi ide umesto njega. Ali zato Boban sa unukom sigurno putuje u Prilep, upravo sam pročitao "naređenje" genseka
|
|
|
Post by Laca on Apr 15, 2019 16:06:16 GMT 1
Uopšte nisam piminjao AK Arhistratig.  Šta je Martine tvoj komentar o sukobu interesa članova UO VSS? Za džip i da ne pominjem. Nije kupljen, kao ranija vozila na lizing, već za keš. Njega još niko nije video i ne zna se ko ga vozi.  Računi, naravno, stižu. P.S. Ovaj tvoj odgovor Martine je klasično skretanje sa teme. Ja te pitam za sukob interesa članova UO VSS a ti na to, od prilike, odgovaraš: Interes označava kognitivno polaganje pažnje, koju jedna osoba posvećuje prema jednoj stvari, objektu ili drugoj osobi. (Vikipedija).  Ja ponavljam pitanje: "Sukob interesa članova UO"? a ti ćeš na to: To je konflikt između javnog i privatnog interesa. (Vikipedija).  Jasan je tvoj stav. Ne moraš dalje o tome.  Ovo nije ništa u odnosu na godišnji izveštaj MOIS-u za 2017. Ne smemo da baš toliko šokiramo vazduhoplovnu javnost.  Moramo to dozirano da radimo. 
|
|
|
Post by Boca on Apr 15, 2019 18:32:32 GMT 1
Martine ako voliš da guraš glavu u pesak to je tvoja volja i želja , možeš to i da propagiraš, ali ima onih koji vole da vide i da čuju i ne vole pesak u očim i ušima.
|
|
|
Post by madmax on Apr 15, 2019 20:23:56 GMT 1
Boško, Stvarno ne vidim da sam novim informacijom o tome ko (ne) putuje u Ameriku i informacijom a ABP reprezentaciji izašao van okvira teme koja je, bar tako izgleda iz tvog uvodnog posta, F1ABC reprezentacija, SP u Americi, nametnuti "direktor" i Blagojević koji je izrazio svoj protest protiv toga nepotpisivanjem ugovora sa savezom. Inače tu informaciju sam lično ja preneo na ovaj forum praktično istog dana i potpuno razumem i poštujem taj potez.
Malo šira priča kako je meni izgledalo iz tvog uvodnog izlaganja je kako i zašto savez(i) imaju para za svoje funcionere, a nemaju za takmičare pa sam u tom kontekstu naveo jedan primer iz kog se vidi da to nije samo "lokalni problem" u našem savezu već da je priča ista u svakom sportu.
Ne vidim nikakvu korist od rasprave ko je u pesku a ko nije ... Vi imate dokaze, imate zakone, pa podneste krivične i tužite redom za svaku sumnjivu transakciju, IMATE MOJU APSOLUTNU PODRŠKU. Samo veterane 63. padobranske (PK "Arhistratig") ostavite na miru tj. izbrišite to "crveno" kojim ste ih podvukli, jer te pare niko nije "oteo" sportistima i to vam je davno objašnjeno.
|
|
|
Post by Boca on Apr 15, 2019 22:01:21 GMT 1
Možda se svuda krade, ali ja se sa tim ne mirim. Trudićemo se da se to ponašanje kod nas u savezu sankcioniše. Ali većeg bi efeta bilo da se svi protiv toga borimo i to osuđujemo, umesto što okrećemo glavu.
|
|
|
Post by Laca on Apr 16, 2019 5:20:30 GMT 1
Ovo treba da bude odgovor Borovcu i Ovuki, kada nam kažu da "NEMA PARA". Toliko ima para, da se od besa mažu po dupetu.  A što se tiče prijava, to ćemo zameniti sa novinskim člancima. To će imati jači efekat.  P.S. Kao što se iz izveštaja može videti, džip je kupljen 26.12.2018. na kraju godine. Taj novac je pretekao i pored debelih honorara članova UO. Štedelo na sportistima i razvoju sporta, pa ko vele, da ne propadne novac a i da ne budu mnogo u plusu, po završnom računu. Eto kome ste dali poverenje. AK Beograd je jedini koji se bori protiv ovog zla. Ostali se bore tako što kažu, samo vi gurajte, IMATE NAŠU PODRŠKU.  Naravno, mnogo je lakše ne zameratise a možda bude i neke koristi. Bravo na moralu, koji ste iskazali. 
|
|
|
Post by voja55 on Apr 16, 2019 21:04:55 GMT 1
Sve je ovo tačno što je Laca izneo.Kontinuirani nastavak pljačke.Džip savez,a možda će uskoro da krenu sa njima po planinama da se veru.
|
|
|
Post by Boca on Apr 17, 2019 7:34:50 GMT 1
Dok se ovde propagira volonterski i dobrotvorni rad sa mladima, u savezu se skoro 4.000.000 dinara podelilo na razne honorare i obuke. Tamo volontera nema, sve go profesionalac. A oni koji su lepo napunili džepove, o ovim volonterima mogu samo da pomisle: BUDALE, što bi rekao Kesić.
|
|
|
Post by Laca on Apr 18, 2019 16:30:20 GMT 1
Ti koji nam pričaju o volontarizmu, uzimaju debele honorare, dnevnice, voze džipove kao da su njihovi i u njih sipaju gorivo od sredstava namenjenih za sport. Lepo kažu naši ljudi, najbolji auto je službeni auto. Samo nek mi jednom pomenu volotarizam, kako se nedovoljno trudimo i da nema para... 
|
|
|
Post by madmax on Apr 19, 2019 12:51:35 GMT 1
Možda se svuda krade, ali ja se sa tim ne mirim. Trudićemo se da se to ponašanje kod nas u savezu sankcioniše. Ali većeg bi efeta bilo da se svi protiv toga borimo i to osuđujemo, umesto što okrećemo glavu. A zar ne mislite da bi, po tom pitanju "masovne podrške", najlogičnije i najefikasnije bilo da objavite kompletan izveštaj kad ga već imate kod sebe?
|
|
|
Post by Laca on Apr 19, 2019 17:51:23 GMT 1
Mnogo toga je objavljeno na ovom forumu, pa nije bilo masovne podrške. Strah i ne zameranje je preovladalo. Ovaj put će prvo ići sve u novine, a onda će biti na forumu isečci iz štampe. Neka se malo krčkaju (dinstaju) u svom loncu. Ne bih da otkrivamo karte.  P.S. Za mislene ljude je dovoljan i ovaj delić što smo do sad objavili, da shvate sa kakvim rukovodstvom imamo posla. Šta je više potrebno, od onoga što se vidi, iz orginalnih dokumenata MOISa ? 
|
|