|
Post by voja55 on May 20, 2011 23:08:47 GMT 1
Veoma simpaticno graficko resenje naslovne strane.Mislim da bi trebalo otvoriti posebnu rubriku stare knjige gde bi se one postavile skenirane.
|
|
|
Post by oton sabo on May 21, 2011 12:29:12 GMT 1
Ideja za realizaciju ove knjige vjerojatno potiće od 1953 dok je na naslovnici grafićki prikaz Bleda. Ja je posjedujem od 1961 god. To je sigurno najbolja knjiga do sada na ovim prostorima, za uvod u aerodinamiku i stabilnost modela. Dok sam pisao knjigu ¨Leteći modeli¨ iskoristio sam neke obrasce, s tim, što sam naznačio mjerne jedinice, radi promjenjenih standarda. U drugom izdanju koje sam pripremio dodao sam i koeficijente stabilnosti, obrazac za CP. i mnogo toga savremenog sa ćim se sada bavimo. Stoji u raćunaru jer ne vidim realizaciju. Internet jest močna stvar ali još se ne može računarom ekser zabiti u zid. Za isplativu edukaciju knjiga je još nezamjenjiva.
|
|
|
Post by ivanmmilovanovic on Jul 8, 2011 10:42:02 GMT 1
Samo bih da pitam da li ce biti nesto od skeniranje ove knjige i stavljanja na net da se moze skinuti. Nisam modelar vec par decenija ali me radoznalos vuce jos uvek da pogledam kako su se tada projektovale jedrilice.
|
|
|
Post by Boca on Jul 8, 2011 11:55:22 GMT 1
Knjiga je trenutno kod mene. Ali sam momentalno u guzvi sa organizacijom Serbia indoor open i poslova oko reprezentacije F1E. Cim ugrabim vremena skeniracu knjigu i postaviti na forum.
|
|