|
Post by Boca on Mar 19, 2010 22:37:48 GMT 1
Rezultati sa svetskog prvenstva u penjacima kada je Emil Fresl bio cetvrti.
|
|
|
Post by Boca on Aug 5, 2010 23:38:21 GMT 1
Ovo sam pronasao u nekim svojim papirima
|
|
|
Post by oldboy on Aug 9, 2010 15:45:10 GMT 1
E moj Boco sto se kaze "Dobra stara vremena" ali kad je bilo i para i modelara.Vasim dolaskom u N.Pazovu,Vojvodina je toliko ojacala da sam postao samo rezerva i tako se i takmicio i dobio Seelingov knips za gumenjake sto nikad nisam ugradio.U onoj krizi 90-ih sam nekome prodao na takmicenju (bio sam sudija).Vojvodina je te godine imala toliko dobrih modelara da je pozajmila Pejica i jos penjaclije u ekipu Srbije.Ako dobro pamtim to je bilo za Kup-B.J. u Cakovcu.
|
|
|
Post by oldboy on Aug 31, 2010 18:51:53 GMT 1
Posto sam ranije na mom topiku toliko pisao o Varteks Kup-u evo i dokaza koliko je to bilo masovno poseceno, a i da se zna da za svecanu veceru svaki takmicar,vodje ekipa i prijavljeni pomocnici dobili ovakav izvestaj,radjeno u gestetner tehnici " peske".A sad u eri kompjutera zna se sve.....
|
|
|
Post by oldboy on Sept 1, 2010 16:32:33 GMT 1
O je prva strana rezultata za A-2.Kao sto mozete videti to je jos bilo sa pet startova.Da utesim nase sadasnje takmicare da je i tada bilo nelogicnosti,braca Dreher mada su bili plasirani u prvih deset,nisu bili pozvani na izborno takmicenje za reprezentaciju.Moj plasman nije bio tako predvidjen,nisam bio u I vec u II ekipi N.S.
|
|
|
Post by oldboy on Sept 2, 2010 10:23:15 GMT 1
Ova strana je nazalost slabije vidljiva,tu su neki asovi koji su nas tada mlade zavitlavali pa zavrsili iza na listi,a tu se pokazala i cesta greska organizatora naime 65. plasirani po imenu Kurucev Slobodan nije novosadjanin nego zrenjaninac i nije imao rezultat,a ovaj rezultat je od novosadjanina Kurbalija Jovana koga nema uopste na rang listi,pamtim to zbog zafrkancije na Jovicin racun,kako ce se pravdati kuci gde je bio.Tada se organizator nije mogao pravdati "pogresio kompjuter".
|
|
|
Post by oldboy on Sept 2, 2010 10:49:37 GMT 1
Izvinjavam se kod prethodnog posta sam ja pogresno ukucao,valda je sad O.K.
|
|
|
Post by oldboy on Sept 2, 2010 11:18:53 GMT 1
Ovo je zadnja stranica rezultata jedrilica A-2 sa VII.Varteks-Kupa.
|
|
|
Post by oldboy on Sept 2, 2010 13:32:55 GMT 1
Ova stranica daje rezultate u ekipnoj trci.Mozete videti koja su velika imena modelarstva ucestvovala na Varteks-Kupu.Tadasnji pobednik Ivancek Marjan je i dan-danas aktivan vazduhoplovac i bavi se samogradnjom ultralakih vazduhoplova.Najnovije sto je uradio jeste replika prvog aviona Slavoljuba Penkale,koji je prikazan publici prosle nedelje tj. 29.08.2010. na velikom aero mitingu u Zagrebu,povodom 100-te godisnjice vazduhoplovstva u Hrvatskoj.A Curcic Cedomir koji je tada bio Predsjednik takm. ziria;a tada istovremeno i Sekretar (Tajnik) Zrakoplovnog Saveza Hrvatske, je takodjer jos aktivan u vazduhoplovstvu (zrakoplovstvu) i na njegovu inicijativu je uradjena ta replika aviona.
|
|
|
Post by steva on Sept 2, 2010 14:15:23 GMT 1
A gde moze da se vidi na netu taj model?
|
|
|
Post by oldboy on Sept 2, 2010 15:35:31 GMT 1
Stevo;napravljena je replika aviona i taj avion je na aero mitingu rulao posto jos nije dobio plovidbenu dozvolu.avion se mogao videti u nedelju na HRT-1,bio je prenos od 15:35 do 17.Posebno je bio i intervju sa pomenutim akterima Ivancekom i Curcicem.Sa Mancom i sa inzinjerom koji je uradio plan aviona bio intvju jos i u jednoj ranijoj emisiji"Dobro jutro Hrvatska".Mozda bi drugar ZZoran ili Doajen mogli da Ti pomognu da uspostavis vezu sa Ivancekom.
|
|
|
Post by oldboy on Sept 3, 2010 12:43:39 GMT 1
Sve one ranije stranice su bile spojene sa ovim listom i kao bilten je dobio takmicar na zavrsnom banketu.Po secanju redovne su bile greske u sabiranju rezultata (cisto racunanje) i zamena identiteta.Kasnijh godina je bilo i nesto suvenira kao postanske koverte i razglednice sa zigom sto se kupovalo.
|
|
|
Post by zzechner on Sept 3, 2010 13:20:43 GMT 1
|
|
|
Post by trstenik on Nov 28, 2010 19:43:06 GMT 1
Gledajuci ove rezultate razmisljam ovako : pa tada su se punili rezultati a nije bilo banta , danasnjih gumusa ili penjaca . Nekako nam tehnika pojede konstrukciju , daj sto vise u vazduh , rezultat je siguran . Doduse i ja pripadam ovim novim generacijama pa ne zelim da kritikujem ali nekako zalim za starim vremenima .
|
|
|
Post by zzechner on Nov 28, 2010 21:55:10 GMT 1
Gledajuci ove rezultate razmisljam ovako : pa tada su se punili rezultati a nije bilo banta , danasnjih gumusa ili penjaca . Nekako nam tehnika pojede konstrukciju , daj sto vise u vazduh , rezultat je siguran . Doduse i ja pripadam ovim novim generacijama pa ne zelim da kritikujem ali nekako zalim za starim vremenima . Rekli bi Ameri: "Dobrodosao u klub..." Svi mi koji smo nekad pravili vlastite konstrukcije i tada letjeli fly-offove se osjecamo jednako I dopunit cu jos s jos jednom cinjenicom: izostaje zadovoljstvo dolaska na prvo takmicenje u sezone i "kibiciranje" sto je tko preko zime novo napravio
|
|