|
Post by dlaka on Jul 31, 2010 17:59:48 GMT 1
Eto, moja flota za Dorcol je spremna. Još samo par 150ica i jos da mogu u dvoranu :-(
Damir
|
|
|
Post by Boca on Jul 31, 2010 20:33:23 GMT 1
Lepo jato ptica. Kako stojimo sa tezinama? Napravio sam par komada sa balzom 0,08 - 0,09 kg/dm3, i modeli su mi teski oko 30 gr, a raspona su oko 600 mm i dubine krila 100 mm.
|
|
|
Post by dlaka on Jul 31, 2010 20:38:13 GMT 1
24. je 20 grama, ali nije DLG, ovo troje je raspona oko 700 i dubine 90-93 i mase oko 25 grama.
|
|
|
Post by Boca on Jul 31, 2010 21:26:12 GMT 1
Ovo je model sa kojim cu verovatno leteti. Modifikovan UP START.
|
|
|
Post by voja55 on Jul 31, 2010 22:38:02 GMT 1
Svaka cast spremni ste sobro za Dorcol kup.Nasa ekipa Milko,Stefan i ja zavrsavamo modele koji ce imati raspon krila 660mm ali po svoj prilici nece biti modeli laksi od 40gr.Normalno sve to trebamo doterati sto ce biti najveci posao.
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2010 0:01:37 GMT 1
Prosle godine, pre nego sto sam poceo da se bavim sa kategorijom F1N, ja sam napravio klizaca za napolje, raspona krila 700 mm i tezine 50 gr. Hteo sam da ga isprobam u hali 1. Sa tom tezinom bi i moglo da se baci pod plafon ove najvece hale. Vojo imali kakve sanse da se ovaj model proba u hali 1. ?
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2010 0:09:15 GMT 1
Nasao sam sada jednu balzu tezine 72 gr/dm3. Moracu da je upotrebim.
|
|
|
Post by Stefan Pavelka on Aug 1, 2010 19:29:28 GMT 1
pozdrav svima narode ! evo i mene da se javim u ovoj temi ! naravno, spremam se za Dorcol, F1N i F1N 150. Slike modela s kojima se takmicim cu da okacim cim ih smanjim. Sto se tice 150-ica Voja je vec kacio neke slike na kojima su malci, imam ih nekoliko od kojih za sada samo 2 lete kako valja ali sredicemo i to. Od velikih klizaca imam 2, 660mm raspona krila je jedan, a drugi je malo veci. Nadam se uzbudljivom takmicenju i dobrim rezultatima danas smo bili kratko na sajmu da probam ovaj od 660, nije bilo lose, a evo i kratkog videa
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2010 19:38:14 GMT 1
Bravo, Stefane. Bice ljuta bitka na Dorcol kupu.
|
|
|
Post by Boca on Aug 1, 2010 20:13:12 GMT 1
Danas sam bio vredan. Balza koju sam imao bila je tezine 72gr/dm3, sirine 80 mm, crvena i dosta mekana. Nalepio sam joj izlaznu ivicu sirine 3x30mm ( C god) i lipovu letvicu 3x2mm za ojacanje na napadnoj ivici. Tako da ovo krilo ima u korenu 112mm, a raspona je 600 mm. Usku i koren krila sam ojacao 24gr staklenim platnom. Model je tezak 26,9 gr. Lakse od ovog ne mogu. Mozda mi je karbonski trup malo tezi, ali mrzelo me da ga brusim. Ovo ce biti moj model br. 1 na Dorcol kupu. Ova silikonsko crevo na vrhu trupa, veoma je korisno i spasava model od loma.
|
|
|
Post by voja55 on Aug 1, 2010 20:48:21 GMT 1
Bili smo danas zajedno na sajmu Milko,Stefan i ja.Posto nam je hala 2 bila zakljucana reda radi svratili smo do hale 1.Cuvar nas je pustio preko veze u halu 1 da probamo modele.Poneli smo i model koji je Stefan pustao i snimili smo mobilnim aparatom.Ovaj model je prvi put leteo nazalost malo je tezi nego sto treba oko 45 gr.Za divno cudo izdrzao je sva nasa i dobra i losa bacanja.Visina koju je postizao je oko 15 d0 17 m dalje nismo znali i mogli da ga bacimo.Imao je veliku brzinu pri izbacaju a uplanirali smo ga i vremena koja smo postizali su bila do 35 sec.Ukoliko bi se model uradio nesto laksi vreme leta bi sigurno bilo duze.Uverili smo se da u hali 1 mogu leteti modeli od 1m raspona bez problema jer hala stvarno ima sirinu.Bilo je stvarno uzivanje pratiti let modela.Diskus sistem ima dosta prednosti za ove vece modele samo treba vezbati.
|
|
|
Post by Boca on Aug 2, 2010 20:37:19 GMT 1
Danas smo Voja, Stefan i ja bili na sajmu u hali 1, da isprobamo neke nove modele. Stefan je spremio jedan veliki model pod nazivom "Katana" sa nosecim profilom. Taj model je prvo probao Voja i oborio odmah nezvanicni drzavni rekord sa 37 sekundi a kasnije sa 41 sekundom. Ja sam sa novim modelom uspeo da napravim 37 sekundi da bi na kraju Stefan sa "Katanom" napravio cak let od 44 sekunde. Veliki model je pokazao velike prednosti narocito kod planiranja, jer je sa relativno male visine od 10 m, postigao odlican let. Pogotovo mu je prelazak penjanje planiranje bez gubitka. Ne znam kako ce se pokazati u manjoj hali ali je pokazao odlicne letne sposobnosti. A sad slika Voje sa "Katanom"
|
|
|
Post by bobanmodelar on Aug 6, 2010 6:45:24 GMT 1
Bice mi zao ako ne dodjem na takmicenje.Napravio sam BUVCA sa flapsovima na sarkama,i predvidjen je za vece hale.Ideja je da penje sa velikim minusom,u PREDNJEM LUPINGU i to sa LEDJNIM startom.MALO OPICENA IDEJA.A koja nije kod nas modelara ideja nije opicena.Nisam ga probao,tako da mozda od ovoga i ne bude nista. BOBAN
|
|
|
Post by Laca on Aug 6, 2010 7:55:49 GMT 1
Dok se ja brckam u Ohridu, vi obarate rekorde. Stvarno nema smisla, sacekajte da se vratim. Bobane, takmicarske takse ce biti Voji placene, smestaj je kod Voje ili Boce, kako odlucite a rucak imamo na sajmu "uplacen". U stvari Savez jos nikome nista nije platio vec je obecao Voji da ce biti placeno 12. avgusta. Daj boze da se to ispostuje. Za drugo ne znam, ali da je racunica oko modelarskih para veoma cudna, to mi je jasno. Nikola mudro cuti, ali verovatno nema sta da kaze. Ili je on ili je kancelarija VSS potrosila preko mere i sad para nema. Navodno su obezbedjene pare za juniore (1350 evra) a sad ih opet nema. Kao, oni ce te pare da prenesu u narednu godinu, kao da godisnji budzet moze da se prenosi. Dobra fora za bacanje prasine u oci. Moras razumeti Nikolu, on je clan UO koga je izabrao Labud i on mora da stiti kancelariju VSS i njihovo prekomerno zahvatanje iz sredstava MOIS-a. On modelare ne stiti, odnosno finansira samo lojalne modelare koji ne kritikuju rad VSS. Koji su inace bezgresni i nedodirljivi. Ako kritikujes njihov rad ti si protiv VSS-a a ne protiv ljudi koji lose vode nas savez.
P.S. Bobane jel citas svoje mejlove na Yaho-u?
|
|
|
Post by bobanmodelar on Aug 6, 2010 8:37:52 GMT 1
Laco, kad si vec na vezi,reci ti meni kad sutra stizes u Kragujevac,da SKEMBICI budu vruce pripremljeni,da Vas ja malo podranim,sve ste mi se ispustili,jebes takmicenje,bice ih i sledece godine. BOBAN
|
|