|
Post by l_a_l_a on Feb 19, 2011 18:57:30 GMT 1
Jel moze neki stari znalac da mi kaze koji je ovo motor, imam mogucnost da ga kupim, ali ga ne bih uzimao ako nije neki od nasih domacih motora.
|
|
|
Post by Boca on Feb 19, 2011 19:19:58 GMT 1
|
|
|
Post by oldboy on Feb 19, 2011 21:03:22 GMT 1
Domaci nije 100%,podseca me na ruski VETEROK od 1,5 ccm,ali sam ga davno video pa je "mozda".Sudeci po stanju nije bas "naj"Koliko trazi za njega? Pozdrav oldboy
|
|
|
Post by l_a_l_a on Feb 19, 2011 21:12:18 GMT 1
Bravo za Oldboy-a, Veterok, slutio sam da je rus sa Bubanj Potoka . Trazi 300 din na Limundo sajtu.
|
|
|
Post by oldboy on Feb 19, 2011 21:58:12 GMT 1
Za te pare uzmi,ako neces da zadrzis,nagodit cemo se,nemam je u zbirci.Bilo ih je na kile `70-ih godina,ali sam bio posten.Pozdrav oldboy
|
|
|
Post by oldboy on Feb 22, 2011 12:35:44 GMT 1
Za drugara l_a_l_a da ima kao podsetnik za AERO-150.Onaj iz 1953. je sa ravnom glavom klipa i veoma ga je tesko naci,svi motori su imali eloksiranu glavu razlicitih boja (crna.ljubicasto crvena,zelena) orebrenje glave je bilo cilindricnog oblika,na karteru nisu imali nikakav natpis. pozd.oldboy
|
|
|
Post by doajen on Feb 22, 2011 22:09:16 GMT 1
Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam; ako smo proizvodili samo Aero 150 i 250 odakle meni u kolikciji prototip (ja imam prototip; motor je radjen i u limitiranoj seriji, konstruktor je, zamislite nas poznati vazduhoplovni jedrilicar Vasa Stepanovic!!!) Aero 0.5 ccm i "cudoviste" od 5 i 10 ccm? Gezo, a sta da radimo sa TAM-om? Nas li je ili.... Lele mene, kosti mu u grobu premecem, a MMD-47 od 5 ccm, Djure Zigica...a Oskari, a TR motori Rena Varjacica (koliko sam "Mirogojske" stogodisnje gvozdjurije od ograde "prikupio" za klipove...)
Veterok, Veterok najjeftiniji motor na svetu 6.2 Rublje!!!..... Al ja navalio, ko mutav na telefon, ajd laku noc!
|
|
|
Post by oldboy on Feb 23, 2011 10:01:48 GMT 1
Ovde je drugar l_a_l_a trazio da se pomogne oko definisanja motora sto je nasao na limundo-sajtu i mislim da sam to i odradio i ubedio ga da to nije domaci motor(dao sam slike AERO-150).Nisam ulazio kako i na koji nacin su masovno stigli motori MK-16,MK-17,VETEROK krajem `70 u Srbiju i ko ih je distribuirao i za koga.Sto se tice istorijata YU vazduhoplovno modelarskih motora,nije ni bila tema.O istorijatu YU motora smo dosta uradili Vlada Zivanovic i moja malenkost na sajtovima: www.meca-region16.de (nemacki strucni forum,za srednju evropu,ciji je clan zahvaljujuci toj saradnji postao i pok.Vlada Zivanovic) i na sajtu www.sryforum.atw.hu osim ova dva sajta,Vlada je napisao i u casopisu Model Engine World u N°-38 , N°-39 iz 1997.god.na engleskom jeziku tu mozes naci sve ono ocemu si pisao.
|
|