|
Post by Laca on Nov 29, 2010 16:07:40 GMT 1
Evo rezultata u pdf-u sa Kragujevac Indoor Open za arhivu
F1N=150 juniori
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 16:08:52 GMT 1
F1N-150 Seniori
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 16:09:40 GMT 1
F1N Juniori
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 16:10:11 GMT 1
F1N Seniori
|
|
|
Post by martin on Nov 29, 2010 18:13:35 GMT 1
U prilogu pravilnik koji je usvojen 06.11 na Komisiji i važi od prvog Januara 2011. Sve je jasno definisano uključujući i nagrađivanje. A ja neću dramiti jer ovo je ionako poslednje F1N takmičenje za seniore ove godine.
|
|
|
Post by Bozo on Nov 29, 2010 18:44:13 GMT 1
ODUŠEVLJENJE! Djordje, posle pracke 150-ice u Belišcu.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 21:57:14 GMT 1
Djordje je genije.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 22:56:31 GMT 1
Kod Bobana i junira Relju pise da su clanovi AK Kragujevac, sto fakticki i jesu. Posto se radi o takmicenju van kaledara VSS, to je moguce. Da se radi o zvanocnom VSS takmicenju, kod Bobana bi moralo da pise AK Free flyer a verovatno i kod Relje. Nazalost, AK Kragujevac nije clan VSS-a do daljnjeg. Nadamo se da ce doci bolja vremena i da ce se to promeniti.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 30, 2010 18:16:44 GMT 1
Dogodine ste nadrljali....
|
|
|
Post by bobanmodelar on Dec 3, 2010 21:45:57 GMT 1
Dokon sam pa pretrazujem po internetu i gledam rezultate u BUVCIMA kod nas i u Hrvatskoj,i mogu da vam kazem da sam ja svojim letovima, pogotovo na zadnjem takmicenju u Kragujevcu prezadovoljan.Sobzirom da sam BUVCA prvi put video kako leti u Pazovi u februaru,ja sam za nekoliko meseci napravio desetak BUVACA i dostigao Dlaku,Bojana i ostale asove iz Hrvatske koji ovu kategoriju lete 5 godina unazad.(One koje nisam pomenuo nemoj da se ljute,a pogotovu njihove juniore,koji su predivni). Na zadnjem takmicenju ja sam od 9 letova 7 imao preko 30 sekundi,neke i preko 35sek ,sto morate priznati da su ove godine u ovakvim salama,rezultati vredni paznje.Naravno ovi rezultati nisu slucajni.Pred svako takmicenje ja sam sate i dane provodio u sali nase Bogoslovije,koja nije potpuno zavrsena,mislim na parket i tribine,ali i bolje ,jer ovako mogu da udjem kad hocu i da u njoj provedem koliko god hocu,i leteo po nekoliko sati.I nemojte da se zavaravate,pravog BUVCA sa flaperonima nije uopste lako nareglirati.Od 5 buvaca koje napravis,jedan proleti odmah,dva nekako naregliras a dva nece pa to ti je.Vratis se u radionicu pa im nesto promenis pa sve ispocetka. E bas sam se raspisao,necu vise,Pozdrav od Bobana
|
|
|
Post by bobanmodelar on Dec 4, 2010 15:03:39 GMT 1
Martine,ja imam laser i svaku halu njime merim,samo ti kazem da precnik od 15 m nije relevantan pogotovo za BUVCE,TAKO DA TO PRVILO SE NE MOZE ZA NJIH PRIMENITI.ONI LETE U UZIM KRUGOVIMA,TAKO DA IM TIH 15 M.NE TREBA.Ja sam licno merio halu 1 na sajmistu sa Andrasom,pred neko Evropsko prvenstvo po tim pravilima,ali to je bilo sobarsko takmicenje.
|
|
|
Post by martin on Dec 4, 2010 16:48:29 GMT 1
Bobane, Ne valja da se "jurimo" po dve teme oko iste stvari ... Kategorizacija hale i merenje je u Sportskom Pravilniku FAI identièno definisano za svaku sobnu (indoor) kateogoriju (F1D, L,R,M i naravno N) a prema Midiæevom pravilniku se implicitno primenjuje i na izvedene nacionalne kategorije sobara pa sam taj princip preneo i na F1N 150. Predložio sam merenje hala ukoliko je to nekome bitan podatak, nama æe recimo biti za zvanièno meðunarodno takmièenje. Koliko sam ja procenio SVE naše niske hale, osim možda Kragujevaèkog Sajma su zapravo Klasa II jer sve imaju bar malo više od 8m, a mi i nemamo Halu Klase IV (preko 30m) što znaèi da je sve regularno. Meni lièno su ovi rekordi èisto pokazatelj dokle smo dogurali svi zajedno. Dakle zna se ko je ovde F1N 150 rekorder u niskim halama, a zna se i ko mu diše za vratom ... ono jes nismo bili u istoj hali pa se to i ne vidi baš toliko, ali saznaæemo veæ sledeæeg Aprila
|
|
|
Post by bobanmodelar on Dec 4, 2010 17:25:38 GMT 1
Martine,nije mi uopste bitno ni rekord niti mi je na umu nesto drugo,cak mi nije bitna ni visina sale ili hale,nego sam cisto dao primedbu da primenom tog clana iz pravilnika necemo imati u vidu koliko je visoka sala gde se leti,pogotovo za one koji nisu bili na tom takmicenju.Stvarno nisam imao nikakve zle namere ni prema kome,ja znam da moji BUVCI lepo lete i da mozemo parirati nasim drugarima iz susedstva. Na ovu moju primedbu stavljam tacku i ivinite ako sam nekog malo iritirao. Boban
|
|
|
Post by martin on Dec 4, 2010 22:32:49 GMT 1
Jel Vi ustvari mislite da se uz rekord piše i visina hale? Pa i ja sam to tako zamislio, ali kad nismo nijednu izmerili Meni ništa ne smetaju, Vaše primedbe a pogotovo ne Vaša oèigledna želja da se uspostavi neki red u ovoj prièi.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Mar 15, 2011 12:22:56 GMT 1
Moram da napisem nekolikom reci u vezi takmicenja SUMADIJA INDOOR OPEN,koje ce se odrzati aprila u Sopotu.Posto nisam u mogucnosti da ja organizujem ovo takmicenje u Kragujevcu,jer imam nekih obaveza na poslu,a na insistiranje svih Vas a pogotovu iz mog kluba FREE FLYER slozio sam se da se takmicenje odrzi u SOPOTU samo ovog proleca,a kasnije ce se vratiti na staro mesto.Ja cu za ovo takmicenje pripremiti medalje i diplome,tako da se samo lokacija menja. Pozdrav BOBAN
|
|