|
Post by bobanmodelar on Nov 28, 2010 13:49:33 GMT 1
Martine,ako imas rezultate sa takmicenja iz Hrvatske,stavi ih, bas bih voleo da ih pogledam,jer i sam kazes da su sale skoro iste. Inace ja sam juce leteo sa tri modela na takmicenju.Zao mi je sto Dimitrije juce nije bio tu da sagledam mogucnosti ovog novog F1N modela. Inace moje BUVCE sam namestio da je tesko poverovati da tako sporo mogu da planiraju,ali oni su samo za sale visine oko 9 metera. Za sajmiste ce biti druga koncepcija i mnogo tezi BUVCI.
Pozdrav Boban.
|
|
|
Post by Laca on Nov 28, 2010 16:09:48 GMT 1
Ljudi, nemojte da se lozite. Nisam hteo da letim "mrak"-a, samo sam leteo "zonu sumraka". Od 10 modela u kutiji, odrao bih vas sa svakim od njih. Teske su vam te "klanfe" od 10-11 grama. ;D Meni su veliki modeli 8 a mali 6 grama. Mora ce te jos da vezbate. Moram malo da se..m. ;D Kad cu ako necu sad.
|
|
|
Post by martin on Nov 28, 2010 16:48:09 GMT 1
Martine,ako imas rezultate sa takmicenja iz Hrvatske,stavi ih, bas bih voleo da ih pogledam,jer i sam kazes da su sale skoro iste. Inace ja sam juce leteo sa tri modela na takmicenju.Zao mi je sto Dimitrije juce nije bio tu da sagledam mogucnosti ovog novog F1N modela. Inace moje BUVCE sam namestio da je tesko poverovati da tako sporo mogu da planiraju,ali oni su samo za sale visine oko 9 metera. Za sajmiste ce biti druga koncepcija i mnogo tezi BUVCI. Pozdrav Boban. Bobane, Imam ih samo na papiru a nemam skener kod kuæe, ali koliko sutra na poslu ako komšije ne okaèe na svoj forum u meðuvremenu. Ja sam mislio na onu halu u BEOGRADU što je Paja okaèio na forum, ne na ovu Vašu, dakle: Ova dvorana je "kuæastog" oblika, boèni zidovi su oko 6 - 7m a u samom "špicu" ima nekih 10m. Za F1N je efektivna visina slièna onoj u Pazovi ili Zaprešiæu, što se vidi iz toga što je Kosir leteo 40 - 41s. E sad, taèno ispod špica prolazi sistem ventilacionih cevi pa ko je uspeo da "zavuèe" Buvca izmeðu njih leteo je preko 30. Rezultati najbolje troike (Leki, Bombek, Kosir) su za nijansu slabiji od Vaših tj. 101, 98, 95 u zbiru, a najduži let je imao Leki 34.1 i to uz neverovatnu "gimnastiku" izmeðu tih cevèuga. Ja sam u Zaprešiæu i prvi turnus juèe leteo starim modelom, a ovaj jedan jedini novi sam ipak malo "èuvao" pa sam bantovao oko metar niže od njih dakle malo sa strane pored cevi i odleteo tri pristojna leta (25.4 25.8 i 27.2). A pošto vidim da Lazar i još neki vole "papirnjake" ;D ;D Imamo najavu od prijatelja iz Slovenije da æe naredni Tuèan Pokal (Januar) biti održan u tri discipline (F1N, F1N 150 i Papirnjaci). Zamoljen sam preko posrednika iz Hrvatske da vas sve pozovem i na ovo takmièenje. Srdaèan pozdrav! Martin
|
|
|
Post by Laca on Nov 28, 2010 17:45:04 GMT 1
Vanja je pre dve godine bila medju najboljima u Beogradu na "Red Bull" takmicenju u papirnjacima i usla na finalni turnir za Srbiju a Zikin junior Mihajlo Petrovic je isao na svetsko finale u Bec, Austrija. Ako niste znali, u papirnjacima se svake 4 godine organizuju svetska prvenstva a vode se i svetski rekordi. Takmicenja su veoma zanimljiva a odlucuju desetinke sekunde. Takmicenje koje organizuje "Red Bull" je prava festa i zabava.
Boca svake godine, za dan planete, organizuje takmicenje u papirnjacima za decu ometenu u razvoju.
Toliko o papirnjacima.
|
|
|
Post by martin on Nov 28, 2010 21:13:53 GMT 1
Ja sam u kontaktu sa dve specijalne škole za decu ometenu u razvoju. Obe imaju male sale dimenzija terena za košarku, sad idu praznici pa sam eto zamislio neko revijalno takmièenje bar u Buvcima tako što bismo obuèili njihove nastavnike, pa da oni onda spreme ekipu i onda izvedem ove moje novajlije "protiv" njih Nažalost, ne znam da li æu uopšte imati vremena da tako nešto sam izguram. Nedeljno imam svega 2 sata za ovu deèurliju i još toliko za sebe.
|
|
|
Post by dlaka on Nov 28, 2010 21:39:56 GMT 1
: Ova dvorana je "kuæastog" oblika, boèni zidovi su oko 6 - 7m a u samom "špicu" ima nekih 10m. Za F1N je efektivna visina slièna onoj u Pazovi ili Zaprešiæu, što se vidi iz toga što je Kosir leteo 40 - 41s. E sad, taèno ispod špica prolazi sistem ventilacionih cevi pa ko je uspeo da "zavuèe" Buvca izmeðu njih leteo je preko 30. Rezultati najbolje troike (Leki, Bombek, Kosir) su za nijansu slabiji od Vaših tj. 101, 98, 95 u zbiru, a najduži let je imao Leki 34.1 i to uz neverovatnu "gimnastiku" izmeðu tih cevèuga. [/quote] Martine, molim Te provjeri moje rezultate u 150. Mislim da sam odletio 35,5 Damir
|
|
|
Post by martin on Nov 29, 2010 8:11:40 GMT 1
Damire, Najduži let koji si imao je treæi u prvom turnusu i iznosi 33.5. Tako je bar zvanièno upisano.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 8:43:41 GMT 1
Evo jedna grupna slika iz Belisca. Po slikama se vidi da je organizacija bila izvanredna. Cestitke pobednicima.
|
|
|
Post by martin on Nov 29, 2010 9:34:28 GMT 1
Gledam sad rang listu i fotografije nagraðenih iz Kragujevca i nešto mi se tu ne slaže. E, moji veterani ... nikada se neæete popraviti
|
|
|
Post by dlaka on Nov 29, 2010 10:01:04 GMT 1
Damire, Najduži let koji si imao je treæi u prvom turnusu i iznosi 33.5. Tako je bar zvanièno upisano. Hvala Damir
|
|
|
Post by Boca on Nov 29, 2010 10:18:23 GMT 1
U pravu si Martine, Paja je trebao da dobije 2 medalje u F1N-150.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 11:15:15 GMT 1
To smo provalili na povratku za Beograd, kada sam ja u kolima pitao Paju, koliko ima medalja. Onda sam shvatio da Paja nije dobio za drugo mesto u seniorskoj konkurenciji. To je na organizatoru da odluci, mada je komisija donela odluku da se juniori rangiraju i u seniorskom plasmanu. Kragujevac Indoor Open nije bio u kalendaru VSS, pa su uslovi i sistem rangiranja na organizatoru. Posto odluke i zapisnika sa poslednje modelarske komisije jos nigde nema, Boban to verovatno nije znao. Sa ovim novim mejling grupama je nastala prava pometnja, pa modelari ne znaju vise sta da gledaju. Vidim da se svi polako vracaju na Yahoo grupu. Cak imamo i novih clanova modelara. Kazu da je Google grupa prakticno mrtva. Na njoj se nista ne pise.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 29, 2010 12:08:42 GMT 1
Laco na organizatoru je kako ce da rangira takmicare. Mi smo se dogovorili da posebno rangiramo seniore a posebno juniore.Nemojte zameriti ali tako je.Kad se bude ozvanicio pravilnik za kategoriju 150 onda ce mo tako postupiti,ako budemo organizovali takmicenje.
Gledajuci rezultate iz Hrvatske,vidim da su nam letovi slicni,sto znaci da ako se negde sretnemo,bice gusto sto se tice BUVACA. Mogu vam reci da je ova kategorija vrlo slozena,a pogotovo reglaza modela buvaca.Pocev od prackanja,ravnjanja i samog planiranja, pa me to potseti na jednog naseg genijalnog modelara,nazalost nije vise medju nama,KMOHA, kad mi je jednom prilikom, skoro,pre vise 40 godina ,na jednom takmicenje sobnih modela rekao."BOBO, OVI TI JE KATEGORIJA MODELA,GDE KOLIKO TRUDA I ZNANJA U NEGA ULOZIS,TOLIKO TI MODEL VRACA". Ove sam reci dobro upamtio i verujte ovo itekako vazi za BUVCE. pozdrav Boban
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2010 12:18:42 GMT 1
Ok Bobane, to sam i napisao, niti smo se mi nesto bunili. Bice jos prilike.
Gledam prema rezultatima iz Belisca, ti bi se Bobane uglavio u sam vrh sa svojim rezultatima iz Kragujevca. Mozda je glupo porediti, ali su tvoji rezultati u F1N-150 vrhunski (104,1 sekunda).
Primetio sam jednu gresku, kod unosa rezultata kod Pedje. Neko je greskom uneo 20.,0 pa mu racunar to nije uzeo u obzir. Njegovo vreme treba povecati za 1,6 sekundi i ono sad iznosi 60,6 sekundi. Srecom, nista se ne menja u generalnom plasmanu za F1N-150.
|
|
|
Post by Boca on Nov 29, 2010 15:00:10 GMT 1
Bobane, da platis pivo ispred radnje. Lesko je u Beliscu leteo ukupno 101,4 a ti u Kragujevcu 104,1 sekundi. To je veliki napredak.
|
|