|
Post by Laca on Oct 3, 2010 20:56:26 GMT 1
Veliki je problrm naci salu za sobnjake. Treba da ima sirinu i visinu. Sirinu najmanje 18 m a visinu od 8-10 m. Setio sam se skole na Ceraku, gde sam nekada rekreativno igrao fudbal. Skola se zove "Ujedinjene nacije" i ima sirinu bar 20 m a visinu oko 9 m. Ovde bi moglo da se organizuju F1N takmicenja. Slicna je sala i u SP "Sumice". Ako neko zna za skolsku salu sa tribinama, ona je idealna za nas.
|
|
|
Post by Laca on Oct 5, 2010 11:12:10 GMT 1
Evio jos jedne sportske sale koja se nalazi na Torlaku. Tu je moja Vanja igrala par kosarkaskih utakmica i znam da sala ima visinu, sirinu i tribine.
|
|
|
Post by Laca on Oct 5, 2010 11:30:53 GMT 1
Evo jos jedne slike sale na Torlaku sa tribina. Onaj devojcurak sto sutira je Vanja. Jedino zensko u muskom timu KK Postar. Kao sto se moze videti na datumu na slici, to je bilo pre 5 godina i dala je kos.
|
|
|
Post by martin on Oct 5, 2010 13:37:45 GMT 1
Pozdravljam ovaj "katalog"! Visina nije bitna jer je uvek dovoljna (propisi o minimumu prostora po osobi). Za teren samo bacite pogled šta može da se na njemu igra, propisane dimenzije su: 1. Rukomet 40x20m 2. Košarka 28 x 15m 3. Odbojka 18x9m ... i odmah imate da li je hala OK ili ne. Stara Pazova ima čak četiri sale, od kojih samo jedna zadovoljava standarde za rukometni teren i naravno može da se dobije samo za $$$, dve su školske i veoma male, a jedna pripada odbojkaškom klubu. Svi kažu da je naša u Novoj Pazovi "avion" za ove četiri, zato je i redovno "pretovarena" preko vikenda i teško se dobija, ali ako mene pitate sve je upotrebljivo kada se dobije besplatno. U prilogu hala OŠ "Pinki" u Staroj Pazovi ... nije nešto, ali ako je džabe biće OK. Videćemo ...
|
|
|
Post by Boca on Oct 5, 2010 14:47:47 GMT 1
Svima nama treba sto vise takmicenja a narocito treninga. U Hrvatskoj se ova kategorija leti vise godina i vidan je njihov napredak u startovanju modela kao i kvalitet izade modela. Da bi ih koliko toliko dostigli treba nam sto vise takmicenja ili liga takmicenja kao i treninga. Za to nam je potrebna kakva takva besplatna sala. Ovako bez toga, mozemo da idemo na takmicenja u Hrvatsku, ali kao "topovsko meso".
|
|
|
Post by martin on Oct 5, 2010 15:23:22 GMT 1
Pa neki od nas su, svako u svojoj kategoriji, već dostigli njihovu "drugu ligu" i to odavno, a da li možemo i bolje od toga znaćemo za jedno mesec dana
|
|
|
Post by Laca on Oct 5, 2010 18:35:22 GMT 1
Nikada mi se nije svidjao izraz "Topovsko meso". Ovo je nasa prva sezona i normalno je da sa njihovim najboljim takmicarima nemamo sanse. Ali radimo na tome da savladamo tehniku. Svakim takmicenjem vise saznamo i sticemo bolju tehniku i iskustvo. Ako bi sebe video, kao gore navedeni izraz, nikada se ne bih takmicio. Posto je vidan napredak svih nas iz takmicenja u takmicenje, to me samo motivise da budem bolji. Treninzi, tehnika izbacaja i reglaza su najvazniji uslov i taj probem treba resavati. Radionica je samo jedan deo posla.
|
|
|
Post by Laca on Oct 5, 2010 19:10:07 GMT 1
Sirina je vazna za F1n, jer se u uzanoj sali lupaju krila. To smo Boca, Milos i ja vec jednom iskusili. Sto se "buvaca" tice, oni mogu u bilo kojoj hali. Najvaznija je sirina a sale sa tribinama su tu u prednosti. Mislim da je sirina rukometnog terena prihvatljiva (18-20m). Sportski baloni su takodje interesantni, jer su siroki najmanje 18 a dugacki 36m a visinu imaju bar 8m. Najvaznije je sto nemaju ripstole, koji su smrt za krila. Evo jednog interesantnog linka: www.011info.com/view_firms.php?id=584&oid=572&pagenum=1
|
|
|
Post by martin on Oct 6, 2010 13:33:46 GMT 1
Da ne zaboravim, jutros sam pronašao moj Excell kalkulator troškova i vremena za takmičenje. Ne obuhvata sudijske dnevnice i računa da svi nastupaju u obe klase. Podaci koji se unose su u žutim poljima. Procenite sami ... Attachments:
|
|
|
Post by martin on Oct 8, 2010 11:29:40 GMT 1
Kontaktirao sam juče popodne deset firmi/klubova vlasnika Balon sala po Beogradu i Srbiji. Prema prvih reakcijama komercijalna cena iznajmljivanja kada se uključi i grejanje je identična ili čak veća od onih "čuvenih" 2000 din/h za običnu "čvrstu" halu. Mada ne znam da li u zidanim halama po toj ceni daju i grejanje ili ne.
Npr. prvi "balondžija" koji mi se odazvao ima vrlo pristojan teren širok je 18m, visina kod bočnog zida je oko 3,5m a u "špicu" 9m, oblik kontrukcije je veoma sličan našoj Hali u Pazovi tako da je koristan prostor za kruženje po mojoj proceni visine oko 5 - 6m. I ovaj konkretan balon je slobodan u Januaru!
Uzeo sam statistike KOPLAS (60 takmičara), KRAGUJEVAC (40 takmičara) i ŠUMADIJA INDOOR (20 takmičara) i moj kalkulator troškova jasno kaže da je vrlo teško postići "pozitivnu nulu" po bilo kom od modelu odziva uz neku "pristojnu" kotizaciju.
Dakle, jedina moguća rešenja su besplatna hala, sponzor za istu, ili bar sponzor za sportske trofeje i sendviče.
|
|
|
Post by Boca on Oct 8, 2010 11:48:20 GMT 1
U Beogradu je nemoguce naci besplatni termin u skolama. Mozda bi skole i dale neki besplatni termin u letnjem periodu kada hale nisu interesantne za fudbal i kosarku. Za sada imamo besplatne hale jednom godisnje u Novoj pazovi, Kragujevcu i na Sajmu. radimo na tome da obezbedimo i jedan besplatni termin u Somboru. Nije lose, cetiri takmicenja godisnje.
|
|
|
Post by martin on Oct 8, 2010 22:30:11 GMT 1
Oèigledno imate više informacija: Petpostavljam da je jedan Beograd vaše takmièenje. A šta je sa Vojom? Digao ruke od F1N? Kada su okvirno predviðena takmièenja u Kragujevcu i Somboru? Pitam samo zato da se ne "preklopimo" sa terminima, jer ako se dobro seæam procedura, vreme je veæ sada da se definiše i meðunarodni ali i domaæi kalendar za sledeæu godinu. Ja imam jedan konkretan predlog, bolje reèeno "anketu" jer raspis svakako nije, samo da ga formulišem
|
|
|
Post by Boca on Oct 8, 2010 22:38:58 GMT 1
U pravu si. Mi cemo se kandidovati da sledece godine organizujemo DP u F1N i F1N-150 na sajmu, u okviru koga ce biti i otvoreno medjunarodno takmicenje "Free flyer kup", a Voja ce praviti Dorcol kup. Oba ce biti u letnjem periodu jul-avgust. To su 2 takmicenja na sajmu. Radimo da napravimo jedno u Somboru, za termin se ne zna, jer je Steva Janovic radi na pregovorima za salu. Èetiri sigurna takmicenja i peto ako bude.
|
|
|
Post by Laca on Oct 29, 2010 9:32:25 GMT 1
U nedelju je Vanja igrala utakmicu u Sopotu, gde sam bio zadivljen njihovom skolskom salom. Pored tribina sala ima vecu duzinu i sirinu od rukometnog terena 40 x 20m a visinu do centralnih greda, po mojoj proceni, je od 11-12m.
Cena po satu iznosi 2500 din a nedeljom pre podne ima slobodnih termina.
|
|
|
Post by Laca on Oct 29, 2010 9:34:53 GMT 1
Vanjin klub je, naravno pobedio sa 69:30. Evo jos jedna slika koja nije najbolja ali daje prikaz sirine hale, koja je itekako vazna. Duzina hale je najmanje 40m jer ima 5 segmenata na kome su po 8 ripstola, cija je sirina 1m. Sto ce reci 8x5=40 + sirina 4 grede. Sirina je najmanje 30m, ako ne i vise. Sopot je mesto koje je oko 30 km udaljen od Beograda, ali kada se ide autoputem onda je udaljen oko 40 km.
|
|