|
Post by Laca on Sept 6, 2010 10:27:00 GMT 1
Ovo je moje vidjenje plana svetskog prvaka u F1N za kategoriju hala tipa 1 (do 8m). Naime, ja sam pokusao da interpretiram plan dat u Model Aviation, koji je dosta umanjen. Model se zove SLOW POKER a balza za krila i rep je tezine 4 libre. Trup je balza 3mm od 5 libri, sa bocne strane presvucen trakama karbona od 0,07mm. Prednji deo trupa je dabeo 4mm ali se od krila stanjuje, tako da je na kraju 2 x 2 mm. Tako izradjen trup je tezine 0,7 grama a balast je 0,6 grama.
Napomena: Na crtezu nije data cela duzina krila od 310mm, jer nemoze da stane na A4 format. Produziti koren krila do 310 mm.
|
|
|
Post by Laca on Nov 18, 2010 12:03:42 GMT 1
Posto sam ispucao sve moguce kombinacije za gamu modela "pitbul" nasao sam se u corsokaku ("pitbul", "pitbul veliki", "pitbul grande" i "pitbuv"). Nakon reparacije "pitbula grande", malo su mi se otvorile oci i uvideo sam da mu je poluga prevelika i da se tu moze jos sto sta ustedeti. Novi naziv je "BIGBUL", kao mesna industrija. Valjda me nece tuziti za plagijat. "BigBul" je veci od "Pitbula Grande" a smatram da treba da bude tezak do 8 grama. Krajevi krila, od deprona, se premazu razredjenim drvofixom i zatim prstima uvrcu na gore, dok se ne dobiju savijene uskice. Kasnije, kada se drvofix osusi, krajevi se biti cvrsci nego pre.
|
|
|
Post by Laca on Mar 15, 2011 16:01:23 GMT 1
Jedan interesantan "Buvac" gde su sve mere u fazonu 3 incha.
Prednji deo krila je balza 1,5mm 'C' god a zadnji 0,5mm 'A' god.
Rep i verikalac je balza 0,3-0,4 mm 'C' god.
Trup se moze, umesto karbona, raditi i od tvrdje balze 1,5 - 2 mm.
Specificna tezina sve balze mora biti ispod 80 gr/dm3
Moze se krilo raditi i od "deprona" 3mm, ali ga treba stanjiti na 2,5mm.
|
|
|
Post by martin on Mar 15, 2011 17:29:33 GMT 1
Moj F1N 150 model VIKICA kojim sam leteo III turnus u Pazovi ima gotovo identicne dimenzije, jedino je horizontalac okrenut drugacije (tj. "normalno"). Za sada jedini primerak je nastao za potrebe CEMINAC INDOOR-a. Tamo nisam uspeo da ga podesim da se provuce između onih "nemogucih" greda, ali U Pazovi je lepo odleteo.
Težina modela je 1.1g.
|
|
|
Post by Laca on Mar 15, 2011 20:43:58 GMT 1
Meni je rep u stvari bila elipsa 76 x 38, ali mi je na reglazi pukao na pola po duzini /kao na slici/. Mrzelo me je da ga vise lepim i ostavim samo pola elipse. Na jedanput prolete model. Namerno sam ga ostavio naopako jer mi se tako svidelo.
|
|