|
Post by Laca on Apr 15, 2010 18:57:51 GMT 1
Raspis Poziv na takmicenje "14. Novosadski kup letecih sobnih modela"
Vreme takmicenja: 2.maj 2010 god. (nedelja); od 8,00 h do 15,00 h; pocetak u 9,00 h. Mesto takmicenja: Sportska dvorana O.Š. "Jožef Atila" na Telepu u Novom Sadu Pravo ucešca: Svi prijavljeni takmicari, juniori i seniori Discipline takmicenja: a)"Mini-stik", b)"Papir 350"(juniori), c)"Open 350"(seniori), d) F1D. Satnica: 9,00-13,00 h Discipline a), b) i c) 10,00-14,00 h Disciplina d) F1D. Propozicije takmicenja: Važeci sportski pravilnik za sobne modele Posebno se boduju juniori i seniori. Bodovace se samo pojedinacan plasman. Diplome: Prvoplasirana tri takmicara u svakoj disciplini dobijaju Diplome A.K. "Novi Sad" Takmicarska taksa: 250,00 din. za juniore i 500,00 Din za seniore i placa se pre pocetka takmicenja Prijava za takmicenje: Imena takmicara po disciplinama, dostaviti telefonom 021/6341-601 na ime Pil Mihajlo do 30.aprila 2009. Prijave se mogu poslati i e-poštom na adresu slomi@eunet.rs
Za Aero klub "Novi Sad" Predsednik modelarske sekcije AK "Novi Sad" Mihajlo Pil ,s.r.
|
|
|
Post by Laca on Apr 29, 2010 13:32:50 GMT 1
Losa vest iz KM,
Zdravo Laci!! Zao mi je sto moram da Vam javim da ne mozemo da dodjemo na takmicenje 2 maja . Razlog: Nasa Opstina nece da finansira putne troskove ( tj. nece da nam da 20.000 din.) za prevoz, posto smo danas ja i predsednik kluba bili u Opstinu. Kod nas je od pocetka Marta uvedena prinudna uprava, a lokalni izbori su sada u Maju pa oni to koriste tu situaciju. Ja sam im rekao da mene i klub politika NE interesuje jer sam ja u klub zbog dece, i zato nisu videli razlog da nam pomognu oko placanja.Da bude jos vece zlo, rekli su nam da ce ovih dana da nam oduzmu i prostorije koje smo dobili prosle godine, da bi dali nekim njihovim clanovima od kojih ce da imaju koristi, jer su poceli da nas ucenjuju traze da im placamo 200 eura mesecno kiriju za prostorije koje nemaju ni struju, uprotivnom ce da nam je oduzmu, a mi te pare nemamo.Pa zato Vam javljam da nas razumete, i da nam je zao sto nismo u mogucnosti da ovaj put dodemo, a naravno i Deci je takodje zao. Pozdravite ostale clanove od Nas. Pozdrav Gerber AK. TREPCA! Midicu sam takodje poslao poruku i obavestio da nemozemo da dodjemo.Vidim da ste na jucerasnjoj Skupstini imali burnu raspravu.
|
|
|
Post by Boca on Apr 29, 2010 14:14:11 GMT 1
Ovo je stvarno losa vest. Oduzimanje ovako skromnog prostora onoj deci punoj entuzijazma i voljom za radom je vandalski cin. Ako je i od politicara, mnogo je.
|
|
|
Post by voja55 on May 2, 2010 22:07:49 GMT 1
Iskreno zao mi je sto nije bilo vise takmicara.U najboljem slucaju dosao bih samo ja iz AK Modelar.Nisam bio spreman za ovo takmicenje.Takmicari koji su i cinili i smisao i brojcanost takmicara a to su juniori izostali su.Nazalost tu su veliki problemi.Moja sadasnja iskustva pokazuju da i kada iskolujes neke od novih modelara juniora odvuku ih neki drugi sportovi za koje moram da priznam da su sto se tice organizovanosti na boljem nivou od naseg aviomod.sporta. Takodje u nasem sportu nije uspostavljen kontinuitet razvoja, nema ni nekog zajednickog plana i sve je prepusteno stihiji. Najnoviji slucaj u nasem sportu je da kada sam imao varijantu potpuno besplatnog tecaja izrade modela imao sam proslo leto 35 dece ali vecinu ne interesuje da se takmice.Cini mi se da nas i ne dozivljavaju kao neki sport pa je i to problem.Modele koje naprave cuvaju i valjda se plase da ih ne polome ili mozda ne izgube.Uvek smo samo neka sporedna kombinacija a nikad neki glavni sport. Cak i to sto se desava sa nasom organizacijom savezom pokazuje da uopste nemamo neku organizaciju nasu sa kojom cemo zajednicki da radimo i da resavamo probleme.Dosadasnja praksa je da kada smo radili imali smo gomilu sabotaze i odmaganja zbog svakakvih razloga ali sve zbog pre svega licnog finansijskog pojedinaca iz vlasti naseg saveza.
|
|
|
Post by martin on May 2, 2010 22:22:22 GMT 1
Čika Rale, Na fotografijama ima starije gospode kojima nikada ne bih rekao nijednu jedinu zamerku, a kamoli ružnu reč, ali moram da progunđam za prikazani prosek godina Hajde lepo za "popravni" neka vaš klub na zimu organizuje jedan F1N turnir, pa ćete svi moći da uživate i u žamoru najmlađih juniora, bar iz našeg kluba. Ne obećavamo unapred neke spektakularne cifre, ali radimo na tome ...
|
|
|
Post by oldboy on May 3, 2010 17:40:42 GMT 1
Na ovom takmicenju sam cuo dobru primedbu:Posto kod nas nema takmicenjenje Antik-modela,odrzali smo susret Antik-modelara. Nadajmo se da ce i drugi klubovi tako uraditi pa ce valda biti i takmice- nje Antik-modela.Na slici Stara novosadska garda, prvi sa leve strane je Santo Dragutin(Karoly) nekad cuveni graditelj letecih krila -bezrepa- ca.Prvi je gradio u nas jedrilicu bezrepca polumesec ili kiflu sa kojim je bio 2. na Drzavnom na Bledu u junu 1953.Na istom je sa motornim bezrepcem osvojio 1.mesto bio Drzavni Prvak sa ovakvim motorom AERO-150.Kao nagradu dobio takav motor sa ljubicastom glavom, koji jos cuva kao trofej i secanje na modelarstvo i mladost.
|
|