|
Post by Boca on Nov 20, 2009 9:12:53 GMT 1
Osvajanjem prosle godine Evropskog prvenstva i ove godine svetskog prvenstva i F1E Ivan Treger je zasluzio paznju. Model koji je na slici je osvojio oba prvenstva. Krila su od stiropora presvucena kevlarskim platnom. Model nema flop sistem i vise lici na A-2 jedrilicu sa dubinom od 155mm i turbulentnim profilom od Rusa Andreasa Lepp-a. Svaka cast modelu ali po meni je pobedila izvanredna taktika iskusnog lisca. Tregera su opsluzivalo nekoliko helpera. Dvojica koji su u polju imali termistor i javljali porast temperature i jedan koji je na startu merio brzinu vetra i smer vetra. Treger je startovao pored mene i ja sam video da je on non stop podesavao magnet i oduzimao i dodavao olovo zavisno od brzine vetra.
|
|
|
Post by steva on Nov 20, 2009 23:02:18 GMT 1
Ja cu pokusati da napravim jedan ovakav model samo da navatam vremena.
Ovo mora da leti odlicno ako uzmemo u obzir opterecenje po dm2
Ovo je uradjeno precizno, po tezini jako "lako" i tu tezinu koju je Treger postigao nece biti ni malo lako ponoviti.
Taj njegov model je leteo po vetru, i jako je cvrste konstrukcije i pored male tezine.
Delim Bocino misljenje da njgov uspeh je uspeh cele ekipe i jedan jako dobar timski rad.
Boca nije primeti da je pre Tregera uvek starovao jedan iz ekipe i bio sonda i ako je taj bio dobar onda je tek on startovao.
|
|