roby
Full Member
|
Post by roby on Apr 9, 2012 0:11:10 GMT 1
7.april,Zenica,sala srednjoskolskog centra,plafon skos oko 15-12m,,, 33 takmicara juniora i seniora, 12 ekipa takmicenje pocelo u 11h do 13h 5 letova od kojih su se 2 najbolja bodovala.
Juniori poj.
1.Nemanja Bajic AMK Galeb Banja Luka 304s i 340s - 644s 2.Armin Terzimehic AK Sarajevo 225s i 245s - 470s 3.Nail Bisovic AK Ikar Sarajevo 166s i 270s - 436
Ekipno juniori
1.AMK Galeb Banja Luka 1453s 2.AK Ikar Sarajevo 965s 3.AK Sarajevo 769s
Seniori poj.
1.Nemanja Bajic AMK Galeb Banja Luka 304s i 340s - 644s 2.Robert Bjelajac AMK Galeb Banja Luka 335s i 246s - 581s 3.Bojan Puskar AMK Galeb Banja Luka 296s i 282s - 578s
Ekipno seniori
1.AMK Galeb Banja Luka I 1652s 2.AMK Galeb Banja Luka(juniori) 1453s 3.AK Sarajevo 1409s
|
|
|
Post by Laca on Apr 9, 2012 10:10:00 GMT 1
Robi, svaka cast na masovnosti i sto ste oziveli ovu lepu kategoriju. Nisi napisao kakve modele letite ? Jel, prave F1D (550mm raspon) ili Open 350mm ?
|
|
roby
Full Member
|
Post by roby on Apr 9, 2012 11:42:45 GMT 1
Letimo modele raspona 350mm i tezine od 1,5-1,8g, koliko sam vidio na nekom klupskom takmicenju u Novoj Pazovi to je Papir 350 klasa.Let oko 5-7min.
|
|
|
Post by voja55 on Apr 9, 2012 22:21:24 GMT 1
Hteo bih da cestitam organizatorima na uspesnoj organizaciji i na zavidnoj brojnosti takmicara. Nama je u ovom trenutku to misaona imenica. ;D Veoma mi je drago da uspevate da odrzite takmicenja u sobnim modelima.
Normalno cestitke osvajacima nagrada u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.Zelim vam da nastavite sa povecanjem broja takmicara mladih a i onih starijih i da dodjete kod nas na takmicenje da zajedno jos vise povecamo i kvalitet i razvoj ove kategorije. Sve ovo u druzenju, drugarskoj atmosferi i medjusobnoj saradnji.
Pozdrav i jos duze letove i uzivanje u njima.
|
|
|
Post by martin on Apr 9, 2012 22:38:14 GMT 1
Roby druže, Koliko vidim Državni Prvak BIH je jedan junior! Takvo rangiranje kod naših Sobara ne može da bude, zato ih i nemamo ... A priznaj da je lepo kada te odere tvoj ðak ;D
|
|
|
Post by voja55 on Apr 9, 2012 22:53:32 GMT 1
Ova konstatacija nije tacna sto se tice sobara.Nema ih dovoljno zato sto nema sireg rada po klubovima.Trenutno najvise po pitanju sobara radi Kosovska Mitrovica i Ak Trepca. Novi Sad se sto se tice rada potpuno ugasio.Imali su i nastavnika a i prostor.Sve su to izgubili. AK Modelar je radio i razvijao ovu klasu.Zadnjih godina nemamo stalan prostor i kada ga dobijemo za sprovodjenje radionica to placamo.Stvar je u principu prosta.Prostor i placeni nastavnik su osnove razvoja.Bez toga sve je na bazi trenutka i motivacije a to ne traje duzi period. Imamo takmicare u F1D ali samo seniore.
|
|
roby
Full Member
|
Post by roby on Apr 9, 2012 23:14:18 GMT 1
Roby druže, Koliko vidim Državni Prvak BIH je jedan junior! Takvo rangiranje kod naših Sobara ne može da bude, zato ih i nemamo ... A priznaj da je lepo kada te odere tvoj ðak ;D Ma pusti ga ,,kad god dodje na takmicenje bude prvi ,rekao sam da ga ne vodim sljedece godine Ove godine je odbranio poj. i ekip. juniorsku titulu i dodao seniorsku,,a zato sam ja 2.god. za redom 2. . Miki i ja vise guramo mladje naprijed,a mi stariji sta uspijemo uraditi za ono malo vremena sto nam ostane do kraja takmicenja,,ali dobro,glavno je da ima zainteresovanih u svakom klubu,,Visocani dobro rade sa mladima po skolama,kao i AK Sarajevo-Braco Kukic i Ikar-Matija Lapenda.Tu su i Zenicani tako da nas dosta ima,Proslih godina je bilo oko 40takmicara,,ove malo manje,falilo je nekoliko njih iz naseg kluba,iz Visokog,,tako da bi nas bilo blizu 40 da smo u kompletu dosli
|
|
|
Post by martin on Apr 10, 2012 11:53:35 GMT 1
Roby, Grada Rančin je u knjizi "Sobni Modeli" od pre 3 decenije te modele " Papir 350" zvao D-1 dakle to je jedno te isto. Mi smo zahvaljujući Bobanu Miliću imali kurs izrade D-1 prema nacrtu Vili Kmocha, i ti naši modeli su urađeni od kvalitetnog materijala i lakši su od ovih koje vi radite, ali koliko su bolji to može samo štoperica da oceni ;D Malo nam je "zapelo" oko prateće opreme pa ne idemo na takmičenja, ali to je manji problem. Naime mi imamo samo jedno domaće takmičenje za D-1 i Državno koje je pod znakom pitanja ... i neke stvari su u tom našem malobrojnom sobarskom svetu, bar po meni, žestoko naopako i iskreno NE ŽURI mi se u novi verbalni rat sa veteranima koji sam već imao oko F1N ... ako me razumeš FAI ima kateogoriju iste namene F1M Indoor Beginner i kada pogledaš specifikaciju: raspon 500mm, ne sme mikrofilm i kompoziti, trupovi iz jednog komada, elisa od pune balze, težina bar 3g itd. jasno je da te modele "ladno" mogu da rade baš deca, ali to niko i ne pokušava. Vidimo se na SREM KUP-u, pa makar i kiša padala
|
|