|
Post by Laca on Aug 25, 2009 11:16:58 GMT 1
Evo jednog korisnog nacrta za modelare pocetnike. Vagu sam skoro konstruisao i na moje iznenadjenje radi i to dobro. Kupio sam komplet metalnih zica za gitaru i upotrebio 3 zicu po debljini 0,35 mm sa koje sam skinuo sitne namotaje. Ostali upotrebljeni materijal je tvrda balza od 3mm malo cijanofixa i parce balze od 10mm. Naravno, skalu mozete ostampati sa prilozenog crteza i zalepiti na balzu. Duzina zice je 160 mm + 6 mm kraj koji se ubada u balzu + kuka. Naravno duzinu zice mozete i sami odrediti ako imate etalon ( naprimer gumicu tesku 0,6 gr.) pa je pomerate duz zice dok se ona ne savije na 0,6 gr. Na tom mesu, gde je stajala gumica, savijate kuku. Fino podesavanje vage mozete vrsiti podesavanjem polozaja kuke ( produzavanjem ili skracivanjem poluge ) ili dodavanjem balasta u vidu perlica i sl. Sliku sam smestio na nasu grupu u odeljku "Files" f1.grp.yahoofs.com/v1/ILaTSsYRqq-su_shZJvvu0roHsBZ6-8mmZJHBixKKkXu_ZlRiHFruhcjFgRKIfctIcFJHX1T2EjvzIUSFhtU5w/Saveti%20i%20planovi%20za%20sobnjake/Vaga.jpgPozdrav Laca,
|
|