|
Post by Bozo on Nov 29, 2011 10:16:13 GMT 1
U predlogu kalendara VSS za 2012. Serbia Indoor Open F1N, 8.april.2012. Sopot
NIJE FAI Open International !!??
.... ili je greška u Predlogu ... ... još traje "bitka" da F1N bude OFFICIAL FAI ...
|
|
|
Post by Boca on Nov 29, 2011 10:22:36 GMT 1
Mi vec imamo 2 FAI takmicenja u Srbiji Koplas pro kup i Kup sajamskih gradova. Sta je uslov?. Sto veci broj takmicenja, Broj takmicara ili broj zemalja koji ucestvuju?
|
|
|
Post by Bozo on Nov 29, 2011 10:32:52 GMT 1
Section 4 – Aeromodelling Volume ABR Section 4A, Section 4B, Section 4C 2011 Edition Effective 1st January 2011
....
A.15. CHANGE FROM PROVISIONAL TO OFFICIAL RULES A.15.1. Before being considered for adoption by the CIAM as official FAI rules, provisional rules must first have been used in at least five international contests, involving a total of at least five FAI member countries (but not necessarily five countries per contest). A.15.2 Where there is great demand for a class, the Plenary Meeting may decide to waive the conditions contained in paragraph A.15.1 and adopt the provisional rules as official rules, effective from the following January.
....
Do sada smo imali: 4 (od 5 potrebnih) FAI Open International takmièenja: CRO Ceminac 2011, SRB Koplas Pro Kup, SRB Serbia Open, CRO Zapresic
3 (od 5 potrebnih) nacija: CRO, BUL, SRB ...
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2011 10:53:47 GMT 1
Moramo malo aktivirati Bosance, Slovence, Makedonce...
Zemlje bivse YU.
To bi resilo problem.
Na kraju, ako treba, da finansiramo dolazak po jednog takmicara iz Slovenije i Bosne.
|
|
|
Post by Boca on Nov 29, 2011 10:56:03 GMT 1
Ovo je moj prevod teksta
Promena iz PRIVREMENA NA službena pravila A.15.1. Pre nego što se smatra za usvajanje od strane CIAM kao službeni FAI pravilima, privremena pravila moraju prvo biti korišteni u najmanje pet meðunarodnih takmièenja, ukljuèujuæi ukupno najmanje pet FAI èlanica-zemalja (ali ne nužno pet zemalja po takmièenju). A.15.2 tamo gdje je velika potražnja za klasu, plenarnom sastanku može odluèiti da odrekne se uslova sadržana u stavku A.15.1 i usvojiti privremene pravila kao službena pravila, koja stupaju na snagu od januara.
Moje tumacenje: Uslov je da imamo 5 takmièenja, na kojima æe uèestvovati na svih 5 takmièenja 5 nacija. Ne mora biti na svakom takmièenju 5 nacija, može i dve. Takodje nigde ne pise da ta takmicenja moraju biti odrzana sva u jednoj godini. Do sada smo imali 4 takmièenja, a imaæemo ih valjda i 5. Problem su nacije. Do sada ih je bilo 3 . Cini mi se Hrvatska, Srbija i Bugarska, fale nam još 2 nacije. To mogu biti Slovenija i BiH. Ako oni ne dodju, dzabe smo krecili. Mnogo je veca verovatnoca da oni dodju na neko takmicenje u Hrvatsku jer im je to mnogo blize. Postoji i ona solucija da se to progura u FAI-u iako nema ovih uslova. Sigurno da ovaj predlog da F1N postane oficijelna kategorija treba poslati na sastanak CIAM-a na prolece. To treba neko da progura i izlobira. Srdjan Pelagic je sposoban da to uradi. Argumenti su jaki: Masovnost i podmladak koju privlaci ova kategorija.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2011 11:16:47 GMT 1
Imamo medjunarodna takmicenja u F1N u Holandiji i Italiji. Ne znam da li su ona prijavljena kao "Open international" ? Tu bi sigurno namakli tih 5 nacija.
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2011 11:33:46 GMT 1
|
|
|
Post by Laca on Nov 29, 2011 23:30:04 GMT 1
Posle duzeg "googlanja" po internetu, nasao sam rezultate sa takmicenja u Mongoliji. U HLG je bilo 9 takmicara od kojih se jedan zove Puskin. Verovatno je Rus. U FAI raspisu za Open international u Ulanbatoru pise F1N (indoor HLG) Ne znam da li ovo moze da se iskoristi kod FAI-a ?
|
|
|
Post by Laca on Dec 1, 2011 8:50:52 GMT 1
Evo jednog videa iz Holandije na IIFI takmicenju, gde su zastupljene gotovo sve indoor kategorije pa i F1N klizaci. Sa strane su okacene zastava drzava ucesnika. Evo jos jednog linka sa tog takmicenja: www.smallflyingartsforum.com/YaBB.pl?num=1292669625/28#28Kako je Lutzu priznat svetski rekord za hale Kat I , koji je postigao 21 - 22 May Nijmegen, Netherlands ako to nije FAI takmicenje ? Evo jos jednog videa sa tog takmicenja gde se vidi da je bilo i F1N klizaca.
|
|
|
Post by Laca on Dec 1, 2011 9:32:08 GMT 1
|
|
|
Post by Boca on Dec 1, 2011 9:52:09 GMT 1
Kada bolje razmislim stvarno bi F1N trebalo obavezno uvesti u FAI indoor takmicenja i svetska prvenstva. Svetska prvenstva su tuzne price. Jedni isti ljudi sa "posebnim potrebama" se sastaju svake godine. Nigde mladih, sve celavi i ofucani matorci. Ako se neko prepoznao kod onog celavi i ofucani, upravo sam na njih i mislio . Sa vodjenjem F1N-a pojavio bi se veci broj takmicara, narocito mladih koji bi i osvezili ova takmicenja.
|
|
|
Post by tica on Dec 1, 2011 10:36:26 GMT 1
Da li se tema zove "KALENDAR VSS za 2012" ili je promenila ime?
|
|
|
Post by bobanmodelar on Dec 1, 2011 10:46:25 GMT 1
Boco,ovo za metuzaleme i za ljude sa posebnim potrebama,sve si u pravu.Ja uvek predlazim svima koji daju ovakve komentare,a mladji su po godinama,da uzmu i naprave samo po jedan sobni model,ali to da LICI na sobni model F1D,a ne kao sto neki prave,pa da vidite kako je to lako.To jeste povezano sa godinama,jer kad coveku stane ONA STVAR,nema sta drugo da razmislja nego na sobne modele. ZAMISLI MENE KAD MI STANE TA STVAR U 8O I NEKU, KAKVE CU TEK ONDA DA PRAVIM SOBNE MODELE.Lutz ce za mene biti AMATER. I zaboravio sam glavnu stvar da kazem,a to je da moras da budes MODELAR celog zivota,da bi se usudio da pravis sobne modele. I nemoj da mi replicirate na moj mejl,jer ON NEMA KOMENTARA
Pozdrav svima i dodjite sutra na sajam,izlozicu sve svoje BUVCE da vidite kako pravi modelar to radi.Ulaznica za gledanje modela, posto je SAJAM, kosta 1 pivo ili ti 100 dinara.Ko zeli da model uzme u ruke tarifa je dupla. E BAS STE ME NALJUTILI
|
|
|
Post by Boca on Dec 1, 2011 10:50:11 GMT 1
Bobane, ja te stvarno nigde nisam pomenuo, licno
|
|
|
Post by Laca on Dec 1, 2011 11:32:42 GMT 1
Bobane ti vec godinama izvanredno pravis sobne modele. Da ti nije vec stala "ona stvar" ? ;D Ja godinama ne mogu da napravim F1D da valja. Dobro da ste mi objasnili u cemu je problem. Sad mi je mnogo lakse. Boki, nemoj ljutis, samo se malo zekimo sa "matorcima".
|
|