|
Post by Laca on Nov 25, 2010 9:05:17 GMT 1
Mi nismo bas u ljubavi sa Kilijem a na kraju, vi ste jedan klub, pa se dogovorite da deca dodju. Postoje redovne autobuske linije za Kragujevac a od stanice ce svaki takstista da vas odbaci do hale, za male pare. Mirko je punoletan a i Slavko je tu negde. Oni sigurno mogu sami da dodju pa i da povedu neko dete. To je samo na politici i volji kluba. Nista vise. E sad, da li je vas predsednik spreman da finansira i F1N takmicenja ili samo F1ABC, to je druga prica. Mi smo zbog takvog jednostranog (sebicnog) finansiranja i otisli iz Pazove. Ali ne bi sad o tome, duga je to i gorka prica. Evo reda voznje sa BAS-a: 06:00 08:35 - 10 140 БЕОГРАД АУТОПУТА,КРАГУЈЕВЦА,КРАЉЕВА И РАШКЕ КОСМЕТПРЕВОЗ КМ 06:30 08:30 да 12 137 НОВИ САД АС АУТОПУТА,КРАГУЈЕВЦА И Н.ПАЗАРА ОЗЛЕМ ТУРС НП 06:35 09:20 да 11 138 БЕОГРАД АРАНЂЕЛОВЦА,ТОПОЛЕ,КРАГУЈЕВЦА И НИША ЛАСТА БЕОГРАД 06:45 09:00 да 10 122 БЕОГРАД ТОПОЛЕ АС КРАГУЈЕВАЦ 07:00 09:05 - 11 141 БЕОГРАД АУТОПУТА,КРАГУЈЕВЦА,КРАЉЕВА И РАШКЕ КАВИМ РАШКА 07:30 09:30 да 14 140 БЕОГРАД АУТОПУТЕМ, КРАГУЈЕВЦА И КРАЉЕВА МОРАВАТУРС/ЧАЧАК 08:00 10:15 да 11 145 БЕОГРАД ЛАПОВА АС КРАГУЈЕВАЦ ili na www.bas.rs
|
|
|
Post by doajen on Nov 25, 2010 10:43:11 GMT 1
Administratoru Gos. Bosku Lacimicu
Ovaj NAS forum je nase ogledalo, ali se u njemu "ogledaju" i mnogi drugi sa strane! Kakvu oni sliku vide od, u njemu, odredjenih "vitalnih" mejlova?!
Radi toga,molim da ponovo uputite "forum member-se" na:
"Uputstvo za koriscenje foruma", (na svim forumima ovo uputstvo je inace prva stavka ispred svih ostalih delova foruma sem kod naseg?!),
posebno na alineju 3, stav:
"...nisu dozvoljene uvrede, psovke, omalovazavanja i nepristojno ponasanje..."
Kako vec postoji vise ozbiljnih razloga za njegovu primenu, i postupite po njemu!
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 25, 2010 11:12:39 GMT 1
Martine,ja svarno nemam nista protiv tebe a pogotovo protiv porodice GRUBIC,cak naprotiv. To sam spomenuo u kontekstu jer znam kada i ja organizujem takmicenje,moja cela porodica je u to ukljucena,pogotovu Nada,pa kada se toliko angazujete a niko nece da dodje na takmicenje,onda to ispada da se porodica takmici sama sa sobom,pa se onda upitam kome mi to zelimo da cinimo.Tako da sam u tom kontekstu pomenuo porodicu Grubic i moju Milic.
Jos nesto,nemoj da navijas za Dimitrija, iako sam mu napravio prelep model, jer je on u NISU tamo igra kosarku,tako da za ovaj vikend ne dolazi ima utakmicu.
Nema ljutis,i puno pozdrava tebi i tvojoj porodici,a najvise Djordu
|
|
|
Post by Laca on Nov 25, 2010 12:31:24 GMT 1
Jeli bilo licnih uvreda Ja to nisam pronasao, osim manje diskusije. Ko ih nadje naka uokviri i posalje na post. Martine, ne secam se da sam ikada pomenuo da cu da nekoga bojkotujem. To nije moj stil i protivim se tome. Blokade takmicenja i bojkoti su samo bedni pokusaji da se sprece razvoji novih kategorija u FF. Sto se FAI-a tice, s' oprostenjem zab...me dali ce da ukinu F1N. Ja to radim iz zadovoljstva a u krajnjoj liniji ce F1N, biti nasa nacionalna kategorija. Ni "Mini stic" i 'HLG" nije po FAI-u, pa ga ceo svet leti. Jaka stvar.
|
|
|
Post by martin on Nov 25, 2010 13:10:38 GMT 1
Bobane, Hvala Bogu da sam jedva uspeo da se objasnim sa Vama, a možda imam i dobre vesti:
Uspeo sam danas da se konačno vidim sa Mirkom, gazda bi ga pustio sa posla u Subotu, ali i dalje ostaje da obezbedi auto. Osim njega jedino Slavko ima modele koji su "čitavi" tako da su njih dvoica možda potencijalni učesnici, ali nemojte me sad držati za reč.
Ovi ostali klinci nemaju modele zato ih onako vredno i šmirglaju. Bože zdravlja imaće ih uskoro pa ćemo se družiti. Samo treba malo češće da se čujemo direktno!
Naš preliminarni plan nastupa za narednu godinu je sledeći:
Januar: Čeminac Open International (CRO) Februar: Naše takmičenje, inače prijavljeno FAI za 20.02., rezervni dan 27.02. Mart: Vukovar Indor (CRO) April: Kragujevac Indoor Jun/Jul: Državno/FF Trophy Novembar:Zaprešić Open International (CRO) i Kragujevac ("Šumadija Indoor")
A ostatak ćemo definisati kada budemo definitivno znali domaći kalendar.
JOŠ JEDNOM VAS NAJSRDAČNIJE POZDRAVLJAM I ŽELIM VAM LEPO TAKMIČENJE!
|
|
|
Post by Laca on Nov 25, 2010 13:18:31 GMT 1
Evo jos jednog primera. "Red Bull" sveke druge godine organizuje Svetsko prvenstvo u papirnim modelima. Oni su propisali svoja pravila i zab..e ih ona stvar sto ih FAI ne priznaje. Naj vaznije je da postoji interesovanje. To je sustina takmicenja. Bilo bi dobro, ako se Boban slaze, da u Kragujevcu napravimo i jedno mini takmicenje u papirnjacima. Cisto fore radi. Propozicije: A4 list papira bez secenja. Avion mora da bude savijen iz jednog komada (A4). Meri se vreme leta ( iz 5 startova 3 bolja)
|
|
|
Post by martin on Nov 25, 2010 14:00:48 GMT 1
Lazare, Pitajte Doajena Sreæka na koga je taèno mislio, Boban i ja smo kao kulturni ljudi izgladili nesporazum sa "spominjanjem familije" ;D Ja sam rekao "iznuðeni bojkot" misleæi na SEBE jer ne mogu da budem na dva mesta istovremeno, a Boban je u gore spomenutoj reèenici rekao da æe nas "bojkotovati" sledeæi put. E sad da li obzirom na sve to i dalje misli ne znam, meni bi bilo žao zbog toga, ali neæu da pravim dramu.
A što vas "zabole" za FAI pa evo mogu sad da Vam iskopam Vaš post na ovom forumu gde ste rekli da æete tražiti dozvolu od CIAM-a da organizujete Evropsko Prvenstvo F1N u Beogradu. Mogu i da citiram Boškovu prvu reèenicu kada smo mu telefonom isprièali ovu prièu o registraciji Official kategorije i šta je neophodno za to "Znaèi onda možemo da pravimo i Svetski Kup?"
Naravno da možete i ja to pozdravljam, ali nephodan uslov za to je da kategorija F1N dobije status Official i tek onda možete da tražite od CIAM-a to što želite.
Ja potpuno razumem Vašu želju da se F1N održi i širi u Srbiji, i veoma cenim Bobanov trud. Vidim da se drugi klubovi odazivaju što je jako lepo, a Vas samo molim da imate razumevanja za ono èega smo se mi prihvatili i na èemu radimo ove zime, jer je i to u interesu svih nas.
|
|
|
Post by Laca on Nov 25, 2010 14:24:42 GMT 1
Martine, postujem to sto radite ti i Boza i uvek sam govorio da mi ne treba da imamo nesuglasice jer radimo ka istom cilju.
Nikoga ne zelim, niti mi je cilj da bojkotujem. Pogotovo ne F1N takmicenja. To nisam nikada rekao, a to mi je pripisano ili izvuceno iz konteksta.
Ako FAI zeli da ugasi F1N, mi tu ne mozemo mnogo da ucinimo. U FAI-u je naj vazniji sistem lobiranja a ne da im se mi tu nesto dokazujemo. Imao sam prilike to da vidim, jer sam licno isao u Lozanu i konkurisao u ime AK Free flyer za SP i EP u F1 ABC.
Moraju se na ta takmicenja pozvati delegati ili celnici FAI-a, pa preko njih lobirati organizaciju eventualnog SP ili EP u F1N. Bila je prilika za to na proteklom SP u F1D, gde su oni vec bili prisutni u Beogradu i zato smo insistirali na Dorcol kupu. I sledece godine je za to prilika a mozda i 2012., kada je ponovo SP u F1D. Mi smo hteli da iskoristimo taj kontinuitet i pokusamo da organizujemo medjunarodna takmicenja u F1N, kad su vec u Beogradu stranci i reprezentacije u F1D.
Mozda ce sledece godine biti bolje. Mislim da je marketing Dorcol kupa tu malo omanuo.
Voja je forsirao Open 350 a od toga izgleda slaba vajda. Bolje bi bilo da je forsirao F1N.
Mislim da je to put ka eventualnoj organizaciji SP ili EP u F1N.
Na kraju, neka mi neko objasni ili pokaze pravilnik i uslove FAI-a za organizaciju SP ili EP.
|
|
|
Post by martin on Nov 25, 2010 14:49:08 GMT 1
Pre nego što vam još jednom poželim lepo i uspešno takmièenje ja æu za kraj citirati zajednièki zakljuèak našeg i Hrvatskog delegata u CIAM-u: " Ako ispunimo formalni uslov moraju da nas prihvate bez obzira na sve.". Sve je to regulisano u FAI Sporting Code, General Section, pravilo A.14 ili A.15 , nisam baš toliko u toj "politici" pa nisam 100% siguran koji je paragraf. Oni æe lobirati u CIAM-u i to ide preko najmanje tri Saveza, a naš posao na terenu je da bez greške odradimo ovo oko takmièenja što sam naveo i ja to sada i radim: lobiram na terenu ... a malo æu i da ih špijuniram ... POZDRAVLJAM VAS! Vidimo se prvom sledeæom prilikom na nekom takmièenju!
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 25, 2010 23:10:08 GMT 1
BOCO I LACO,sada je cetvrtak 23,oo casova.Do ovog trenutka se prijavilo svega 12 DVANAEST takmicara.Posavetujte me da li da otkazem takmicenje i da se vama koji ste se uredno prijavili zahvalim. Boban vise nece organizovati nijedno takmicenje,u bilo kojoj kategoriji. Posebno bi se ZAHVALIO mojim drugovima modelarima koji su me ovom prilikom ispostovali.
BRANKU,LAKIJU,BOROVCU,ZIKI,CVETICANINU,modelarima iz NOVE PAZOVE aero klubu TIM,a da ne pominje takozvane modelare iz TRSTENIKA. SVIMA JOS JEDNOM PUNO HVALA.
PS. necu vas zvati ni kad budem umro.
BOBAN
|
|
|
Post by Laca on Nov 25, 2010 23:42:15 GMT 1
Bobane nema otkazivanja. Hala je slobodna i to treba iskoristiti. Ko dosao dobro dosao, ali je ovo poslednji put da nekoga molim. Mi dolazimo a ti vidi sta ces. Bojim se da u nekim "vrhunskim" sportistima nema ni grama sportskog duha. To sam dobro osetio kao selektor u F1ABC. Plase se da ih ne oderemo. Pa kada bih tako gledao, nikada ne bi otisao ni na jedno takmicenje. Vozio bi RC za svoju dusu i pokazivao lepe avione kibicerima. Sto se modela tice, prave se i F1N i buvci za jedno vece i to vise komada.
|
|
|
Post by Boca on Nov 25, 2010 23:58:32 GMT 1
Iz Free flyera je prijavljeno sa tobom, 11 takmicara. Dolaze Toza i Srecko i Voja. Po tvome ispada da se niko drugi nije prijavio? A kolko znam prijavili su se Zemunci ( 4 takmicara) a dolazi i Toza sa Bojanom. Ja vec nabrojah 20 takmicara.
P.S. I gde sad da otkazujes takmicenje kada sam napravio dobrog Buvca da te oderem.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 26, 2010 11:09:18 GMT 1
POSLEDNJE SAOPSTENJE
TAKMICENJE u Kragujevcu INDOOR OPEN CE SE ODRZATI U SVEMA PREMA RASPISU i prema predvidjenoj satnici. Izmena je samo u iznosu takmicarske takse
SENIORI 300 dinara JUNIORI 200 dinara
OCEKUJEMO VAS KOLKO SUTRA
BOBAN
|
|
|
Post by martin on Nov 26, 2010 12:33:48 GMT 1
Baš mi je drago što će se takmičenje održati I gledajte stvari malo pozitivno: To što se sutra igramo na "dva fronta" to je znak da nas ima više nego dovoljno u ovoj kategoriji za prvu godinu. Puno sreće svima sutra i oborite neki rekord
|
|
|
Post by milants on Nov 26, 2010 16:40:49 GMT 1
Zamolio bih Bobana da objasni sta znaci ovaj prefiks koji je upotrebio pominjuci modelare iz Trstenika. Da li smo mi iz Trstenika mozda nedostojni modelarske licence VSS?
Veliki pozdrav svima od Milana i Milosa Radovica
|
|