|
Post by madmax on Nov 14, 2018 22:58:11 GMT 1
Nije mi samo jasno koji je sad pravi Laca ... onaj koji je oduševljeno okačio Kilijev tekst u kome se hvali jedan veliki modelar iz regiona, koji je jednoj devojčici početnici poklonio baš jedan takav "robotski" F1A model ... ili ovaj drugi Laca koji sada morališe o našoj F1AB deci koja lete modele koje su im drugi takođe poklonili.
|
|
|
Post by Laca on Nov 14, 2018 23:16:03 GMT 1
Kili me je zamolio da okačim taj tekst. Svakako se radi o nesvakidašnjem činu i poklonu za mladu modelarku. To je čista usluga Kiliju a moj stav je ipak malo drugačiji. Samo modelari graditelji, ostaju u modelarstvu, jer znaju da vrednuju svoj uložen trud!
|
|
|
Post by Laca on Feb 1, 2019 14:41:30 GMT 1
Ponavljam diskusiju i moj predlog, kako izaći iz F1ABC ćorsokaka. Valjda je svima jasno da skupi modeli i skupe konstrukcije su smrt za aviomodelarstvo. Jak lobi proizvođača modela ne dozvoljava promenu FAI pravila, jer se radi o unosnom biznisu. Jedino na šta nisu računali je rapidno smanjenje iteresovanja i ekonomska kriza, koja daje svoj danak. Modelara je sve manje a novi se ne pojavljuju, osim dece i unuka starih modelara, koji troše njihove resurse. To je najveći problem. Nema novih lica u modelarstvu. Jedini izlaz su jeftine kategorije i pojeftinjenje sadašnjih baznih F1ABC. Izlaz iz ćorsokak je kada se okreneš i vratiš unazad.  P.S. Nekada sa sam mogao da napravim gumenjaka i A2 jedrilicu za 50 evra, danas to više nije moguće. Sve se množi sa 10. Kad se budemo vratili na 50 evra, biće i modelara.
|
|