|
Post by Boca on May 24, 2018 22:00:06 GMT 1
Pravljenje kurseva sa kompletima bez takmičenja, je unapred propala stvar. To se desilo i sa kursom sobara u Novoj Pazovi pre 5 godina. Lepo je bilo videti demo-letenje 35-tica u dvorani u Novoj Pazovi. Ali to je bio kraj. Zašto???. Nije bilo takmičenja za ove juniore. Nadam se bar da su ti modeli ostali u životu. To bi se ponovilo i ove godine. Deca da naprave modele, i onda zbog glupe procedure da čekaju godinu dana, kada se neko umilostivi da napravi takmičenje. Unapred propala stvar. Nisu deca toliko strpljiva i "pametna" da shvate, kako matori modelari jedni drugima udaraju rampe. Hoćeli već neko početi pametno da razmišlja ?
|
|
|
Post by madmax on May 25, 2018 13:25:29 GMT 1
Da neko napravi "takmičenje" to je jedno, a da neko radi Državno i to baš na Sajmu i da bude priznat Mini Stick (dakle da se menja OSP) da mu savez plati sve troškove, obezbedi trofeje ... ukratko servira sve na tacni, a taj samo da "rukovodi", e to je nešto sasvim drugo. To je bio vaš predlog, a ne da se pokrenu takmičenja! Nisam primetio da iko pa i naša komisija ima ništa protiv običnih takmičenja i niko ne udara rampe za njih čak i da ove godine počnu van kalendara.
|
|
|
Post by Laca on May 25, 2018 13:56:47 GMT 1
Martine, ti kao da nećeš neke stvari da razumeš, i izvlačiš iz konteksta, nešto što ne stoji.
Znači, FAI klase su F1D i F1R a Ministic nije. Nagrade VSS daje za F1D i F1R samo za takmičare sa sportskom dozvolom, i za te kategorije se proglašava Državni prvak Srbije. Sve ostale nagrade za Mninistic, F1D i F1R, "promo" nagrade obezbeđuje organizator. Za "promo" takmičenje se rangiraju svi takmičari, sa i bez dozvole. Kao na otvorenom DP u Paraglajdingu (Slovenci,Rumuni, Mađari...) Ideja je da se privuče što veći broj takmičara, sa i bez sportske dozvole. Neko će možda pred samo DP izvaditi dozvolu a nekoga će to podstaći, da izvadi dozvolu za sledeću godinu. Možda će se tu uključiti i neki bivši modelari i tako ih pokrenuti da se bave sobarima. To je suština "promo" takmičenja. Promocija sobnih modela.
Jel treba to da nacrtam?
|
|
|
Post by Boca on May 25, 2018 19:01:48 GMT 1
Odavno sam rekao da ce moratida se uloze pare , da se pokrene modelarstvo. Ovde sad imamo dusebriznike koji se brinu za Savez a ne brinu za modelarstvo. Pa koji ce klub da organizuje sobarsko takmicenje I da pravi gubitakn a pri tome nema nikakve dotacije. Nijedan.Pao je predlog da se organizuje drzavno uz pomoc saveza , a pri tome da taj klub ne zaradi ni dinara. Ne mora to da bude AK Beograd nek se prijavi neki drugi klub , da vidimo.
|
|
|
Post by Laca on May 25, 2018 19:59:37 GMT 1
Da budem iskren, izgubio sam volju za organizaciju DP u sobarima. NEKA GA PRAVI KO HOĆE I NEKA KOMISIJA RAZMIŠLJA O TOME! Ponudiš ruku a onda ti u nju pljunu borci za modelarstvo, koji nemaju pojma o toj kategoriji. Posle 50 godina bavljenja modelarstvom, treba da se dokazujem nekim amaterima koji se u sportskom modelarstvu nisu nigde dokazali. Ako je smisao bila provokacija, postigi ste cilj. Lopta je u dvorištu UO VSS i Modelarske komisije, koju su izabrali, pa će morati da pokažu rezultate NJIHOVOG "Programa razvoja modelarstva" na kraju 2018. Dve godine su proćerdane.
|
|
|
Post by Boca on May 26, 2018 0:36:30 GMT 1
Inace za padobrance je Vss siroke ruke. Poslednje 2 godine jednom aeroklubu se placa milion I trista hiljada za obuku padobranaca ? Moze se kad se hoce.
|
|
|
Post by madmax on May 29, 2018 15:33:59 GMT 1
Posle 50 godina bavljenja modelarstvom, treba da se dokazujem nekim amaterima koji se u sportskom modelarstvu nisu nigde dokazali. Iskreno nisam nešto impresioniram ni tvojom karijerom, ni tvojim znanjem ... za ovih desetak godina sreo sam dovoljno pravih modelarskih majstora koji su mi to potvrdili. Nijednu reč nisam rekao protiv sobnih modela, niti sam pametovao o tome kako se postižu vrhunski rezultati. Protestovao sam protiv verbalnog maltretiranja, prozivanja i opanjkavanja čestitih modelara u ovom slučaju Miće i ostalih članova naše komisije od kojih (navodno) tražite podršku za vašu ideju. To što radite nije način da se dobije podrška, to je klasična provokacija sukoba. Niste mi jasni uopšte ... ako se već pojedini "funkcioneri" VSS prema nama ili prema nekima od nas ponašaju ovako ili onako, to nam ne daje za pravo da jedni prema drugima budemo još gori
|
|
|
Post by Laca on May 29, 2018 19:32:16 GMT 1
Situacija je potpuno suprotna. Na ideju AK Beograd, da pokrenemo DP u sobnjacima, dobio sam Mićinu opasku, kako su naši zahtevi nekorektni. Kada sam pitao Miću, šta je tu nekorektno, ako tražimo nešto što smo ranije redovno dobijali, dobio sam brojne besmislene razloge, na koje si se i ti Martine nadovezao, u pokušaju da pomogneš Mići, da odbrani nešto što je neodbranjivo. Ko koga tu maltretira ? U svakom slučaju, zahvaljujuči vama, odustali smo od te ideje, pa neka to dalje rešava komisija i dušebrižnici za VSS. AK Beograd je imao najbolju nameru, da jednim jakim takmičenjem razbudi uspavano sobno modelarstvo. Molba Novosadskih modelara, da AK Beograd napravi DP u F1D na Beogradskom sajmu, govori da želja postoji. Logično je da DP u F1D, na Beogradskom sajmu, organizuje klub iz Beograda, čiji su članovi to više puta organizovali. Što se tiče tvoje impresije Martine, o moji modelarskim uspesima, one nemaju težinu. Nije mi cilj da se nadmećem, ali su moji najveći modelarski uspesi ostvareni kad si ti bio dete Martine, pa nisi u prilici da to procenjuješ. Sa modelom "Veto" F1B, sam 7 godina, gotovo na svakom takmičenju osvajao jedno od prva tri mesta. Za SP u Livnu 1985. je izrađena poštanska marka sa mojim modelom "VETO". Veto je na tom SP doleteo do Fly-offa.
|
|
|
Post by Boca on May 30, 2018 7:27:18 GMT 1
Ovo je marka sa slikom modela iz vremena KADA SU SE PRAVILI MODELI. Balza, Japan, skalpel, rende, acetonski lepak, i nitro lak. Pa ko god je u to vreme sam napravio svoju kreaciju, i sa tim modelom pobeđivao svetske i evropske prvake, treba mu skinuti kapu. Ko to nije prošao, za mene nije pravi modelar, nego puštač modela.
|
|
|
Post by voja55 on May 30, 2018 14:13:24 GMT 1
Predivna marka i jedno odlično grafičko rešenje.Krasi lepotom i danas.Pokazuje i jedno vreme kada je drżava cenila aviomodelare i aviomodelarstvo što danas sigurno nije slučaj.
|
|