|
Post by Boca on Apr 14, 2011 22:07:43 GMT 1
prilep 2. slika
|
|
|
Post by Boca on Apr 14, 2011 22:10:07 GMT 1
treca slika
|
|
|
Post by oldboy on Apr 15, 2011 9:45:49 GMT 1
Hvala Boco ! Ovo se zove 100% saradnja,samo zajedno se može nešto postići.ako se međusobno dopunjavamo.Nadam se da smo uspeli drugaru sony-ju pomoći da kompletira ličnu arhivu.Sony-ju bih savetovao da kada odštampa sebi,neka napiše : Izvor:MODELAR,Bgd Juni-Juli 1983;da ne bi psovao samog sebe kasnije što to nije uradio kad je bilo vreme,to se meni sad često dešava da neznam gde sam -to i to-pronašao.
|
|
sony
Full Member
|
Post by sony on Apr 15, 2011 13:23:32 GMT 1
Zahvaljujem ,,,na usluzi a moraèu to i zapisat u vezi izvora i od koga je itd ,,, jer veè mi se poèelo od nedavno dešavat da zaboravljem ,,,,,morao sam tefter uzet i ženske po evropi zapisivat ,,,,, jer mi je jedna nedavno kazala ,,,:: Svidilo ti se zanji put ! Opet ti !
|
|
|
Post by oldboy on Apr 16, 2011 8:01:18 GMT 1
sony ! AUUU! davno sam imao takav spisak ali nisam zapamtio gde sam to ostavio.Moj nastavnik Vilika Dreher je koristio poslovicu:.............,a pametan zapiše;a od njega je još pametniji onaj koji zapamti gde je to zapisao.
|
|
|
Post by oldboy on Apr 22, 2011 19:07:08 GMT 1
Kolegama "modelarošima" sve najbolje želim za praznike oldboy
|
|
|
Post by oldboy on Apr 23, 2011 21:46:52 GMT 1
Ranije sam u Nostalgiji u Topiku Start Oldtajmera dao sliku intersantog modela i nazvao Špicerajka,evo sad sam na privatnom sajtu jednog zaljubljenika oldtajmera našao i plan modela.Smatram da je veoma mnogo priprema imao dok nije počeo gradnju,a tek posle došlo savijanje ,pa lepljenje lameliranih delova.Imao sam prilike videti to u mom matičnom klubu kod izradu letećeg krila (bezrepca) oblika zvanog polumesec.
|
|
|
Post by oldboy on Apr 23, 2011 21:52:46 GMT 1
Da se ne mučite tražeći sliku dajem je i ovde bit će lakše uporediti.Ovaj je model na slici RC.
|
|
|
Post by oldboy on Apr 24, 2011 15:09:46 GMT 1
Drugar Rale mi poslao ovaj vintage sajt.Sa zadovoljstvom sam pregledao pa ga objavljujem,nadam se i Vama će se dopasti,sajt je: hangflygning.se/?p=7743Ovde je prikazana jubilarna 60. godišnjica 1°Švedskog Kupa za jedrilice klase A-2 sa tadašnjim oldtajmer modelima.Učestvovalo je 30 takmičara iz Švedske;Norveške i Danske,po nezamislivo lepom vremenu i vrućini od 25°C.Prosećna starost takmičara bila je između 70 i 80 godina.Nije bila retkost da su pojedini takmičari imali i preko 65 godina modelarskog staža.
|
|
|
Post by Boca on Apr 24, 2011 18:33:41 GMT 1
Lepo je videti ovu šarolikost modela. Izvanredni snimci.
|
|
|
Post by oldboy on Apr 24, 2011 18:48:39 GMT 1
Jedan od onih "mladića sa preko 65 godina modelarskog staža Inge Ahlin iz švedske sa modelom svoje konstrukcije SATU po finskoj koncepciji.Na sledećim slikama možete videti interesantan baldahin sistem spoja krila i trupa.Veliki pobornik ovog načina vezivanja krila-trup bio je Benedek György,primenjivao je skoro na svim gumenjacima pa i kod modela JULIANUS na CO2 pogon.U stručnoj literaturi je da objašnjejne ovog vida parasola bez bočne površine.
|
|
|
Post by oldboy on Apr 24, 2011 20:58:37 GMT 1
Ovo jubilarno takmičenje je održano 02.07.2010. godine na vojnom poligonu Rinkabi,istovremeno kad i izborno takmičenje švedske ekipe SLM za Svetsko Prvenstvo i smatrju da je to još jedini pogodan teren za SLM.Pogledajte tabelu takmičara i možete zapaziti u koloni tipa modela da su dvojica učestvovala sa modelom BERNFEST-50 našeg YU modelara pobednika Nordijskog Kupa.Ako neko pronađe u stranoj literaturi ili ima AERO MODELAR izdanje Zgb.gde je bila objavljena skica neka objavi da popunim arhivu. Ko još ima i hoče do kraja meseca da iskoristi predplatu,dajem jedan lep video sa tog takmičenja: www.youtube.com/watch?v=mCm3rbOswaoujedno će moći i da se uveri da je bila vrućina i da su takmičari dobro izgoreli. Na onom predhodnom postu onaj Inge Ahlin me podseća na jednog skoro našeg modelara ali ne mogu se setiti imena. Ovo sam danas malo više pisao pošto me drugar doajen kritikovao da sam nešto olabavio a imamo nov razgovor na SKYPE u 10:00 PM pa da ispunim normu. Pošto je u to doba postojala neka vrsta zajednica nordijskih zemalja za prosvetu i sport,a u skladu sa našim B-J dajem sliku i danskog takmičara
|
|
|
Post by oldboy on Apr 24, 2011 21:05:45 GMT 1
Nešto mi danca ne prihvaća,nisam valda danas preterao sa pisanjem.
|
|
|
Post by doajen on Apr 25, 2011 9:33:53 GMT 1
U pravu si! Neverovatna slicnost sa tragicno nastradalim Scepom! Ovako bi Aleksandar Scepanovic-Scepa, sasvim sigurno izgledao da je doziveo ove godine....
P.S. Krajnje je vreme da omogucim (citaj kupim!) sebi "transfertno sredstvo" i da prenesem stotine fotografija, hiljade tekstova...secanja...
|
|
|
Post by Boca on Apr 25, 2011 9:53:17 GMT 1
Prelep video. Takmicarski duh kod ovih staraca nije izostao a i modeli lete u p. m. Jedno pitanje Geza. Dali imas internet preko ADSL-a ili preko modema mobilne telefonije ?
|
|