|
Post by doajen on Nov 4, 2016 19:39:19 GMT 1
Neznam ko ste Vi, ali znam ko sam ja, kao i nekoliko stotina, /ma da mogu da kazem i hiljada/ modelara koji me poznaju,pa smatram da nebi trebalo bas takvim postom odgovoriti na nesto vise saljivo a najmanje satiricno!Ako je tako shvaceno, onda Vam se ja izvinjavam /i Laci, naravno, na umesan komentar?/ jer mi se cini da ste shvatili moj post kao ozbiljno prihvacenu uvredu!
I na kraju, opet, cemu ta sprdnja?! Odnosi li se ona i na nas, nekolicine modelara, zajednicku "modelarsku"Slavu?
Srdacno Vas pozdravljam, Vladan Sreckovic,i na kraju, uz /za Vas verovatno!/sa dosta neskromnosti/;ex predstavnik YU u F.A.I., dugogodisnji predsednik Savezne modelarske komisije, i mozda najvaznije, nastavnik modelarskih tecajeva sirom veceg dela, /posebno nekih pokrajina/ YU, nekih od vrhunskih, bivsih i sadasnjih modelara, urednik, prevodilac, daktilograf uz G.Rancina /nazovimo ga , figurativno, casopisom/, najduze izdavanog "MODELARA"
|
|
|
Post by jorgo on Nov 5, 2016 2:18:40 GMT 1
Ja na salu (u vezi snimatelja), odgovorio salom! Ako ste ovo: "Ko da je 500e., po takmicenju, za snimanje, neka para!?...", shvatili ozbiljno ili kao sprdnju, a ne kao salu, ja Vam tu ne mogu pomoci. Sem da Vam se izvinim za moj, (za mene saljivi), komentar u vezi "snimatelja". A kako ste moj post povezali jos sa: "Odnosi li se ona i na nas, nekolicine modelara, zajednicku "modelarsku"Slavu?", e to mi stvarno nije jasno!!!
SRDACAN POZDRAV
|
|
|
Post by Laca on Nov 5, 2016 9:16:01 GMT 1
Šteta što se više ne okupljamo za 3. dan slave Sveti Luka, kao ranijih godina. Ovo se odnosi na Gorana, Bocu, Voju, deda Sreleta i mene. Ne znam tačno zbog čega, ali mi se čini da je zavladala neka apatija. Trebalo bi da se više družimo i viđamo. Što se tiče uloge snimatelja lige, ja sam sve shvatio kao šalu i ni u jednom komentaru ne vidim ništa loše. Svi mi imamo dovoljno godina i ja tu ne bih pravio razliku, ko je ko, već da smo svi jedni veliki entuzijasti i da sve ovo radimo bez interesa i zato što to volimo. Nemamo mi ništa ne podeljeno, niti nešto oko čega bi se svađali. Problem je što se šale u pisanom obliku često pogrešno shvate, pa eto još jedan razlog da se češće viđamo.
|
|
|
Post by voja55 on Nov 5, 2016 12:31:41 GMT 1
Evo i konačne liste u kategoriji CLG-300 po završetku Lige CLG-300 2016 Seniori i juniori zajedno
1.Vojislav Stojković 259 2.Ivan Đeorgievski 252 3.Boško Laćimić 226 4.Lazar Laćimić 221 5.Miloslav Pavelka 201 6.Nikola Đeorgievski J 167 7.Srećko Tasić J 99 8.Aleksandar Milutinović 76 9.Filip Glogoški J 51 10.Boris Pešić J 49
Juniori
1.Nikola Đeorgievski 167 2.Srećko Tasić 99 3.Filip Glogoški 51 4.Boris Pešić 49
|
|
|
Post by voja55 on Nov 5, 2016 12:36:07 GMT 1
Ove godine u kategoriji CLG-300 učestvovalo je više takmičara nego u HLG klasi.Šteta je što svi juniori nisu učestvovali u više kola pošto su recimo imali rezultat samo sa jednog kola.Zbir rezultata bi bio veći pa bi i sama borba za prvaka bila neizvesnija.
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Nov 5, 2016 12:44:48 GMT 1
Evo i konačne liste u kategoriji CLG-300 po završetku Lige CLG-300 2016 Seniori i juniori zajedno 1.Vojislav Stojković 259 2.Ivan Đeorgievski 252 3.Boško Laćimić 226 4.Lazar Laćimić 221 5.Miloslav Pavelka 201 6.Nikola Đeorgievski J 167 7.Srećko Tasić J 99 8.Aleksandar Milutinović 76 9.Filip Glogoški J 51 10.Boris Pešić J 49 Juniori 1.Nikola Đeorgievski 167 2.Srećko Tasić 99 3.Filip Glogoški 51 4.Boris Pešić 49 Za malo 😜 Ali sam sam kriv 😂 ČESTITAM svima
|
|
|
Post by Boca on Nov 7, 2016 8:50:23 GMT 1
Kod CLG sve je bilo zamalo. Tebi je Voja pobegao zamalo, a ja Laci za treće mesto, isto zamalo. Nova kategorija CLG 300 je vrlo zajebana za reglažu. Lakše je izreglirati buvca. Ja ih regliram vitoperenjem krila, jer tako jedino mogu da im popravim putanju u penjanju. Ova kategorija bi morala da postiže mnogo bolje rezultate, što će se verovatno dogoditi u narednoj sezoni.
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Nov 7, 2016 14:12:05 GMT 1
Kod CLG sve je bilo zamalo. Tebi je Voja pobegao zamalo, a ja Laci za treće mesto, isto zamalo. Nova kategorija CLG 300 je vrlo zajebana za reglažu. Lakše je izreglirati buvca. Ja ih regliram vitoperenjem krila, jer tako jedino mogu da im popravim putanju u penjanju. Ova kategorija bi morala da postiže mnogo bolje rezultate, što će se verovatno dogoditi u narednoj sezoni. Slažem se da bi modeli morali da lete drastično bolje (duže). Ja sam probe radi već napravio jedan i prepravio drugi model sa determama a sve u nadi da će se takmičenja u budućnosti održavati na jarku. Probao sam dve varijante obe su sa viskoznim tajmerom s tim da je jedna takva da odbacuje balast privezan za rep a druga da podiže horizontalac. Iako su obe više nego jednostavne za izradu za sad sam više za "horizontalac" varijantu. Modeli su 12-13 grama full balza krila a oni kombinovani će biti lakši. Još da nam modeli lete preko maksimuma pa da moramo da ih ograničavamo 😂. Moji i hoće da lete preko ali biću zadovoljan tek kada to bude standard 😜
|
|
|
Post by voja55 on Nov 10, 2016 8:50:43 GMT 1
Ivane vidim da si već uradio varijantu sa viskoznim tajmerom na CLG 300.Ako može neka slika tog modela i koji si tajmer koristio? Meni je na prolećnom kolu lige prvom ili drugom pobegao CLG model Eta u term.stubu.Nije bilo šanse da sleti ni u blizini Ušća. Da bude veći problem to je bilo u prvom probnom letu.
|
|
|
Post by Laca on Nov 10, 2016 10:04:26 GMT 1
Problem kod CLG-300 je što mogu da lako odlete u termici. Po mom mišljenju, oni su pre za visoke hale (preko 15m). Ako se stavi tajmer, postaju preteški. Treba razmisliti o jeftinim CLG modelima raspona do 200mm (8 inča), pa da ti ne bude žao kad odlete.
|
|
|
Post by Ivan Đeorgievski on Nov 10, 2016 13:43:13 GMT 1
Problem kod CLG-300 je što mogu da lako odlete u termici. Po mom mišljenju, oni su pre za visoke hale (preko 15m). Ako se stavi tajmer, postaju preteški. Treba razmisliti o jeftinim CLG modelima raspona do 200mm (8 inča), pa da ti ne bude žao kad odlete. Težina ostaje praktično ista jer tajmer (bar u mom slučaju) zameni balast. Probao sam i stvarno lepo radi. Vojo slikaću pa ću postaviti slike samo kad mi se modeli vrate jer ih je klinac komšija odneo u školu da sa nastavnikom tehničkog probaju da pelcuju nekog.
|
|
|
Post by voja55 on Nov 10, 2016 21:12:48 GMT 1
Što se tiče težine tu je sve diskutabilno.Meni je model težak 17 gr.To mu daje mogućnost da ga visoko ispalite.Koja je optimalna težina ali i visina to treba tek da se utvrdi.Otpori su takođe vrlo uticajni, a reglaža najvažnija. Najskuplje kod modela nije sam model već vreme koje utrošite da ga doterate da bude kako treba.Zato glasam za varijantu sa knipsom.
|
|
|
Post by voja55 on Nov 10, 2016 23:06:53 GMT 1
Da ne bi skrenuli sa glavne teme oko Lige HLG I CLG 2016 nama ostaje da na svečanom skupu podelimo nagrade i završimo praktično sa Ligom za ovu godinu. Evo kava je finansijska situacija sa budžetom za dodelu nagrada.Ukupan fond omogućuje za sada samo medalje i diplome za dve klase HLG i CLG 3oo.Seniori i juniori.Ja ću gledati već sledeće nedelje da dam da se urade medalje i diplome.Trebaće mi logo sa diplome pročišćen bez teksta da ga dam za medalje,pa bi molio Lacu da mi to pošalje. Druga stvar trebali bi svi koji su učestvovali ako je to moguće da budu na dodeli nagrada i treba utvrditi taj termin kao i mesto gde bi se dodelile nagrade?
|
|
|
Post by voja55 on Nov 12, 2016 11:34:27 GMT 1
Razgovarao sam sa Stjepanom,oni bi došli na dodelu nagrada odgovara im vikend pošto je Stjepan potrošio godišnji odmor. Mislim da bi trebali da ovo proglašenje odradimo do kraja novembra ili početkom decembra a zatim da usvojimo kalendar za sledeću godinu za Ligu 2017.
|
|
|
Post by voja55 on Nov 17, 2016 21:07:11 GMT 1
Danas sam dao logo koji mi je Laca poslao za medalje Lige HLG I CLG 300 za ovu godinu.Treba da budu do ponedeljka gotove.Mislim da se za sledeću godinu izradi i logo za CLG jer su to ipak različite kategorije koje svaka ima svoje obeležje.Ostaje još da se urade diplome a Laca treba da mi pošalje i to u elektr. da bi ih uradio i Milku dao da ih ispiše. Posle sledi dogovor kad i gde će biti proglašenje.Mislim da smo uspešno sve izgurali jer ipak su tu bila 4 kola Lige.
|
|