|
Post by batocanin on Oct 4, 2015 2:05:58 GMT 1
Već dugo ovo planiram i evo konačno je gotovo. Wings web ekipa je napravila program za online praćenje SLM modelarskih takmičenja. Zamišljeno je da se na terenu odmah unose rezultati (sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu), a publika preko interneta može uživo da prati šta se dešava. Ovo naravno nije nikakva svemirska tehnologija, mnogi su radili slične sajtove, ali niko nije ponudio jedno mesto za sva takmičenja, nego je sve zavisilo od organizatora. A iskren da budem, malo mi je dosadilo da gledam fotografisane rang liste  Osnovna ideja ovog sistema je da sva takmičenja imamo na jednom mestu. Sistem je veoma prost i može odmah da se proba. Za početak pogledajte javnu adresu model.wings.rs Tu se nalazi lista takmičenja sa osnovnim podacima. Kad kliknete na ime takmičenja, dobijate rang liste za kategorije ABC (za sada radi samo za njih). Prvo ide pojedinačni plasman, a ispod je ekipni. Uneli smo rezultate sa zadnja dva takmičenja u Somboru, da bi se videlo kako sve radi. Kako se unose podaci? Prvo, pošaljite mi mail na nbatocanin@wings.rs i dobićete pristupnu šifru. Kad to dobijete, logujete se na model.wings.rs/users i tu dobijate mogućnost da otvarate svoja takmičenja. Za svako takmičenje unosite takmičare i kasnije rezultate. Kako šta unesete, publika odmah vidi na adresi model.wings.rs. Ovde možete videti par slika kako sve to izgleda: picasaweb.google.com/108138021638351453859/SLMTakmicenjaWebA najbolje je da mi napišete mail pa sve možete da probate i uživo  Naravno, sve ovo je potpuno besplatno.
|
|
|
Post by Boca on Oct 4, 2015 4:33:24 GMT 1
Pohvala Nesi za konstruktivno delovanje na ovom forumu.
|
|
|
Post by batocanin on Oct 4, 2015 13:29:32 GMT 1
Hvala Boco. Nadam se da ćemo ovo isprobati već narednog vikenda (Wing kup), pa ako sve bude kako treba, ponudićemo svim zainteresovanim.
|
|
|
Post by Laca on Oct 4, 2015 20:21:29 GMT 1
Evo i linka na model Wings  Svaka čast Nešo. Prosvetlio si nas! linkKako se prijavljujem ? 
|
|
|
Post by batocanin on Oct 4, 2015 22:46:22 GMT 1
Evo i linka na model Wings  Svaka čast Nešo. Prosvetlio si nas! linkKako se prijavljujem ?  Pošalješ meni mail, ja otvorim usera i pošaljem ti user/pass. Na taj načIn možeš da kreiraš takmičenja i unosiš podatke.
|
|
|
Post by Laca on Oct 4, 2015 23:08:45 GMT 1
lacimiclazar@yahoo.com
|
|
|
Post by tetreb75 on Oct 5, 2015 6:55:40 GMT 1
Nešo dali postoji mogućnost za android aplikaciju
|
|
|
Post by batocanin on Oct 5, 2015 12:14:51 GMT 1
Nešo dali postoji mogućnost za android aplikaciju Ne za sada. Ali ovo je klasičan web sajt i bez problema može da se koristi na smartfonovima.
|
|
|
Post by Laca on Oct 6, 2015 8:43:21 GMT 1
Par pitanja: - kako sortira po rezultatima ? - kako se ubacuju nove kategorije a nisu F1 ABC ? - šta znači polje "link", da li se misli na sajt kluba ? Što se tiče sobnih kategorija F1N, F1D...) tu se uzimaju u obzir najbolji letovi. Kod F1N i F1N-150 ima 9 letova i biraju se 3 bolja. Kod F1D ima 6 letova i uzimaju se u obzir 3 bolja. Kod Ministika, od 5 letova uzima se u obzir najbolji let. Kod magnetara F1E je nešto drugačije. Sabiraju se procenti od najbolje ostvarenog leta u turnusu. Ima 5 turnusa a pre početka svakog se određuje maksimum. Može biti od 2 pa do 6-7 minuta. Sve zavisi od vremenskih uslova. Ostvareni let se računa kao procenat, od najbolje ostvarenog leta u tom turnusu i procenti se sabiraju. Na primer, u 3. turnusu je Steva imao najbolji let od 150 sekundi a propisano je bilo da je maksimum 180 (tri minuta). Ja sam leteo 75 sekundi. Stevi pišemo 100% a meni 50%. Evo Nešo mali zadatak za tvog pripravnika. 
|
|
|
Post by batocanin on Oct 6, 2015 10:57:44 GMT 1
Par pitanja: - kako sortira po rezultatima ? - kako se ubacuju nove kategorije a nisu F1 ABC ? - šta znači polje "link", da li se misli na sajt kluba ? Sortirane rezultate vidiš na javnoj adresi (model.wings.rs). Trenutno su blokirane kategorije na ABC, ne može da se doda. Link je podatak po izboru vlasnika, može da se stavi bilo šta, a zamišljeno je kao sajt kluba ili link sa slikama, tako nešto. Ovo baš i nije prosto da se uklopi, videćemo. Pozdrav, NB
|
|
|
Post by Laca on Oct 6, 2015 12:41:09 GMT 1
Nije baš tako ni komplikovano. Možda sam ja malo zamutio. U svakom turnusu se uzima najbolji rezultat kao reper. Taj dobija 100% Svi ostali se mere u odnosu na njega u procentima. (rezultat/najbolji rezultat)*100 - na jednu decimalu. Ja sam to rešio po seljački. Kod svakog turnusa ukucam iznad najbolji rezultat i sve računam u odnosu na njega. To je naj prostije, bez mnogo filozofiranja.
|
|
|
Post by batocanin on Oct 6, 2015 21:04:15 GMT 1
Nije baš tako ni komplikovano. Možda sam ja malo zamutio. U svakom turnusu se uzima najbolji rezultat kao reper. Taj dobija 100% Svi ostali se mere u odnosu na njega u procentima. (rezultat/najbolji rezultat)*100 - na jednu decimalu. Ja sam to rešio po seljački. Kod svakog turnusa ukucam iznad najbolji rezultat i sve računam u odnosu na njega. To je naj prostije, bez mnogo filozofiranja. Nije problem to uraditi, nego zahteva posebno rešenje u odnosu na ovo sada (posebna polja u bazi, posebne forme, procedure...). Verovatno ćemo uvesti za svako takmičenje još jedno polje "tip takmičenja", gde bi moglo da se bira recimo: F1ABC F1E Rakete (ne znam kako se ovo zove zvanično) ... I onda na osnovu ovog polja bi se menjao obračun i ispis. Ali sve to kad se ovo postojeće isproba u praksi i kad vidim da će se to zaista koristiti.
|
|
|
Post by Laca on Oct 6, 2015 21:14:58 GMT 1
To mogu da budu i posebne web aplikacije a da se pozivaju iz jedne glavne (preko kombo boxa).
|
|
|
Post by batocanin on Oct 22, 2015 21:05:22 GMT 1
Evo sredili smo još malo web program za takmičenja, pa probajte  - Sređene su tabele sa rezultatima - Svi natpisi su na engleskom - Svako takmičenje sad ima mapu sa označenom lokacijom takmičenja - Uveli smo tip takmičenja. U planu je da podržimo F1E i raketaška takmičenja. - Dodali smo GH na F1ABC takmičenja. Imali li potrebe da dodamo i Q? - Uveli smo "live comment" - tu će se upisivati podaci o toku takmičenja, vetru, odlaganju... AKo neko želi, može da upiše i stara takmičenja, da imamo sve na jednom mestu. U nedelju će biti "live" prenos Wing kupa, pa dođite model.wings.rs/read.php?id=79
|
|
|
Post by batocanin on Aug 22, 2016 13:51:00 GMT 1
Urađena je nova verzija servisa za praćenje takmičenja: model.wings.rs/Pogledajte, tu su rezultati i sa evropskog, a možete da vidite i SVE rezultate po svakom takmičaru posebno. Ovih dana ćemo srediti još par stvari, pa ću ponuditi svima preko FB grupe da koriste sistem.
|
|