|
Post by Laca on Dec 25, 2018 13:57:08 GMT 1
Nema smisla govoriti o 100.000 dinara, kad smo godinama dobijali i dobijamo halu 1 Beogradskog sajma bez dinara.To i danas uspeva AK Modelar, kroz ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. To je uspevalo u bivšim klubovima AK Aerolux i AK Free flyer. To je uspevalo i VSS-u. Treba se uljudno obratiti Beogradskom sajmu za pomoć-donaciju, jer ipak, molba VSSa ima veću težinu od klubskog zahteva. Takav zahtev nije nerealan. Tek nakon toga mogu krenuti ostali planovi i akcije za organizaciju DP u F1D.č Na kraju, VSS ima plaćenu PR menadžerku, pa neka i ona radi ono za šta je plaćena.
|
|
|
Post by Laca on Dec 25, 2018 14:00:41 GMT 1
Boca je teška i kabasta za običan auto, koji nema mogućnost da mu se obori donja stranica vrata gepeka. To imaju samo dostavna vozila i po neki džip. U suprotnom, boca se oslanja na ivicu gepeka i oštećuje ga, jer možeš samo da je prevališ preko ivice. Ovo pričam iz iskustva, gde sam dva puta to radio za organizaciju DP u F1D. Na kraju, VSS ima dva Džipa i jednu limuzinu, pa nemam ništa protiv da mi ih pozajme za transport boce. P.S. Besplatno ću da provozam te džipove i transportujem boce helijuma, od Miljakovca do Sajma i nazad. Eto Martine, gde može da se uštedi. Prevoz boca helijuma neće ništa da nas košta.
|
|
|
Post by Laca on Dec 25, 2018 17:37:04 GMT 1
- Za prevoz boce helijuma koristimo džipove VSSa. Prevoz je džabe i taj problem je rešen. - Halu dobijamo džabe od Sajma. - Jedini trošak je boca helijuma od 20.000 din. Jel i to mnogo za oživljavanje sobnjaka? Sve se može kad se hoće. Ali zato kad se neće, nađe se hiljadu razloga. Nego, ne dobih Mićin odgovor, koje su to SVEOBUHVATNE AKCIJE preduzeli članovi Modelarske komisije za oživljavanje sobnjaka. Jbga, opet se isključio. Sad nećemo znati ni šta je bilo na poslednjoj sednici Modelarske komisije. Taman sam pomislio da "drug član" hoće da komunicira sa bazom i da nas informiše, kad on ode.
|
|
|
Post by madmax on Dec 26, 2018 9:18:49 GMT 1
Onaj ko nema modele i nije uložio svoj trud i novac u određenu kategoriju, svakako da nije zainteresovan. Sad su tebi Martine najvažniji F1ABC, jer je Đorđe na tom putu. Gledaš stvari samo iz svog uskog ugla interesa. ... Prvo BESPLATNO F1HG takmičenje i pripadajuće BESPLATNO Državno F1HG sam uz pomoć mojih učenika organizovao u jesen 2013 i na njemu je bilo 20-tak juniora iz 5-6 klubova, evo linka na tu temu koju ste tada potpuno ignorisali: ( Read more: boca55.proboards.com/thread/1914/avno-prvenstvo-trofej-srema-f1hg#ixzz5alymb4gH ) Te godine su Urke i Danilo uz pomoć drugara napravili i svoje prve F1A modele o čemu postoji i TV reportaža, dakle moje zalaganje za "livadu" kao krajnje odredište juniora AK Nova Pazova nema nikakve direktne veze sa mojim sinom. On je tada kao i u svemu drugom bio samo "maskota" ekipe, a danas je pre svega reprezentativac Srbije u karateu kome ne fali ni medalja, ni "titula" a redovan je gost i na njihovom Kampu. U prevodu, od modelarstva mu sve to uopšte NIJE potrebno, tako da ja nemam ni teoretski motiv da mu bilo šta "nameštam" i stvarno je nevaspitano i bezobrazno da tako prikazuješ stvari i mešaš decu sagovornika u "ad hominem" rasprave. Nemoj to više da radiš, ovo ti je stvarno POSLEDNJE UPOZORENJE
|
|
|
Post by Laca on Dec 26, 2018 12:15:39 GMT 1
Martine, stalno pokušavaš da mi inputiraš da ja imam nešto protiv tvog deteta.Moje pisanje nema veze sa Đorđem, već sa TOBOM MARTINE ! Sam si napisao da su za tebe jedino F1ABC relevantne kategorije a da sve ostalo nije važno. Pitao sam, da nije to zbog toga što se tvoj sin u njima takmiči ? Znači, ja nemam ništa protiv Đorđa i njegovog opredeljenja u kojoj će grani modelarstva da se takmiči. Imam protiv tvog stava, da je modelarstvo samo F1ABC. Dosta mi je tih Pazovačkih fora "ne diraj mi porodicu", "ne diraj mi decu". Niko njih ne dira, već samo ljude koji učestvuju u odlučivanju u aviomodelarstvu. Do skora si bio ti a od skora, možda, tvoj otac Boža. Od njega zavisi. Pri tome nikoga ne vređam, već se borim činjenicama i argumentima na uočene nepravilnosti koje su štetne za modelarstvo. Naravno, ovo je Martine tvoj klasičan pokušaj da skreneš temu "Kako oživeti sobnjake", na drugi teren. Već viđeno po stoti put. Kad ponestane argumenata onda "ne diraj mi porodicu".
|
|
|
Post by madmax on Dec 27, 2018 1:00:37 GMT 1
Pa dobro matori ako ti je dosta mojih fora, izađi mi "na crtu" licem u lice, pa mi to "objasni"
Sva ova tvoja kanonada verbalnog, a izgleda i fizičkog nasilja koje ne priliči jednom sportisti i jednom beogradskom gospodinu je po svemu sudeći samo demonstracija tvoje totalne nemoći jer niko nema sluha za tvoje zahteve i nikoga realno nije briga što se ti (kao) nerviraš, a sam si za to kriv. Ništa ja tebi sada nisam ni oduzeo, niti sabotirao, niti sprečio ... moje mišljenje nikada nije bilo presudno za stav saveza pogotovo za neke pare i nemaš realni razlog da me napadaš, udaraš nisko i praviš se "opasan" ... možda je to ono tvoje ... kako beše ... "domaće vaspitanje" "međusobno uvažavanje" U ovih desetak godina meni je uspelo da oživim ili održim u životu poneku "grančicu" ovog divnog sporta uz pomoć drugara modelara koji su mislili isto i radili isto da ih sad ne nabrajam ... nije to mnogo teško, niti nešto ispod časti ... radimo za sebe ne radimo za ne znam koga ... Jel nekome treba pomoć? prevoz? radionica? hala? agregat? ozvučenje? oprema? ekipa za rad? da se nešto doveze iz dalekog sveta? materijal? delovi? ... mogu i pare ... i to smo radili i kao pojedinci i kao porodica i kao firma ... ali sve to podrazumeva neke elementarne uslove i norme. Pa izvol'te ...
|
|
|
Post by Laca on Dec 27, 2018 5:48:27 GMT 1
Po ko zna koji put pokušavaš da sve svedeš na naš lični sukob Martine. To o čemu ja pišem nema ničeg ličnog. Postoji sukob stavova ali problemi koji se nama u modelarstvu dešavaju su mnogo širi i nisu lične prirode. Odgovornost je na ljudima u sistemu odlučivanja a to je menadžment VSSa i Modelarska komisija.Naravno, Martine, tvoj način delovanja je veoma prost i već mnogo puta viđen. Prvo pokušavaš da mi imputiraš da imam nešto protiv tvog deteta i tvoje porodice a onda kada to ne prođe, pokušavaš da me izazoveš na "crtu", koliko je ko učinio za modelarstvo. Ponavljam, problemi modelarstva nisu nastali zbog ličnog sukoba Martina i Lace. Valjda to treba svima da bude jasno, sem jedino tebi Martine. To što ti radiš Martine je banalizovanje priblema i skretanje pažnje sa suštinskih problema modelarstva. To je tvoj posao i cilj, koji sprovodiš već dugo na ovom forumu.Tema "Kako oživeti sobnjake" je opet skrenuta na lični sukob a on nema veze sa pomenutim problemom, koji se i dalje ne rešava. Ponavljam, tebi Martine, pitanje i očekujem konkretan odgovor: Kako oživeti sobnjake? Daj svoj konstruktivni predlog, ako ga imaš. AK Beograd se ponudio da organizuje DP u F1D na sajmu. Nismo naišli na razumevanje i povukli smo se. Dobili smo odgovor jednog člana Modelarske komisije, kako to mora biti "sveobuhvatna akcija". Slažem se sa tim. Koja je to "sveobuhvatna akcija" i šta se preduzelo? Hajde da pričamo o konkretnim akcijama. Šta je učinjeno i šta se čini. Ja ne vidim da se išta čini, sem da se i ti, pojedinačni pokušaji AK Beograd, blokiraju. Blokade su svakako štetne za oživljavanje sobnjaka. O tome treba pisati na ovom topiku a ne o sukobu Martina i Lace. Molim te Martine, prekini sa tom besmislenom retorikom o ličnim sukobima i nekakvim tvojim pretnjama. Pretnje na forumu nisu dozvoljene a mogu biti i kažnjive. Na to te upozoravam Martine.Znaš da se nikoga i ničega ne bojim a moje kritike nikada nisu bile, i neće biti, uvredljive i uvek argumentovane. Ko je kakav sportista, to sa tobom Martine, ne želim da raspravljam. O tome govore sportski rezultati.
|
|
|
Post by madmax on Dec 28, 2018 16:49:44 GMT 1
Iz poštovanja prema tome što se ti "ne bojiš", dobrovoljno ti omogućavam da mi "objasniš" koliko to je "dosta mojih fora" na ne baš sasvim zakonit način, a bez da te pre ili posle tužakam policiji za "pretnju". Nigde eksplicitno ne govorim da ću ikome uraditi išta nasilno, to je uvek stvar izbora one druge strane Džaba vrhunski rezultati ako su dobijeni nameštaljkama i svakako da me nećeš isključiti sa foruma, jer bi tako navukao gnev "javnosti" ... Pošto mi se i dalje rugaš i ne priznaješ detetova i moja roditeljska prava, pre nego tu priču završimo na sudu, a već sam u konsultacijama sa advokatom i policijom oko toga, preporučujem ti da proučiš "Zakon o zaštiti prava deteta", paragrafe koji se odnose na žaštitu ugleda, časti i privatnosti. Takođe pogledaj i koja to prava na objavljivanje ovoga ili onoga o nekoj osobi koja inače imaš po "Zakonu o zaštiti ličnih podataka" (npr. javno poznato lično ime) ipak ne važe za osobe "koje ne umeju o sebi da se staraju", a u tu spadaju i deca. Pa ako ti je konačno dosta "dokazivanja" hrabrosti pred 20 godina mlađim karatistom, hajde da se "konstruktivno" vratimo na temu:Sve ono što ti savez i FAI kroz pravila zahevaju kao organizatoru državnog ili FAI takmičenja ... zastave, himnu, digitalne štoperice, dvoglede, stalke, visinomere i sl. MOŽEŠ i da tražiš i da dobiješ od saveza jer svi mi (organizatori) to i radimo. Da svima nama to daju, a da baš tebi neće to bi bila diskcriminacija i svi bi se sa tim složili jer modelari nisu ni bezdušni, ni da izvineš "uštrojeni". Ipak helijum baš kao i npr. metanol ili punjač za baterije nije obaveza organizatora, tako da je veoma teško da to dobiješ od saveza. Što je tebi baš Bulatović nekada "potpisivao" sve što si tražio to je očigledno bila privilegija koju ja nikada nisam imao, pa eto nisam ni znao da je to moguće. Ako moj poslednji pasus u kome navodim kako sam sve spreman da pomognem svakom razumnom i dobronamernom ogranizatoru takmičenja, kursa ili bilo čega pametnog nije "konstruktivan predlog", a bio je mnogo puta do sada mnogim modelarima i domaćinima, onda se nikako ne možemo razumeti jer pre svega ne razumem šta je "konstruktivno" u tvom predlogu ... Tražiš ono što NIKO od nas nema i nazivaš nas svakakvim imenima što to ne razumemo ... Da bi išta sam pokrenuo i obnovio pa tako i sobare, iz mog skromnog iskustva trebaju ti bar tri kluba koja su spremna da sa po 2-3 dece naprave modele i dogovore se da realizuju za početak jedno takmičenje združenim snagama, pa da naredne godine svako ima svoj domaći kup (opet po modelu solidarne saradnje) i na kraju da se to kruniše državnim prvenstvom i izborom reprezentacije - ako je disciplina ima. Eto ja sam onomad organizovao besplatna HG takmičenja pa i Državno, tako što su i gosti dali "besplatne" sudije i bilo svima lepo. Ne krivim vas Beograđane što sve gledate kroz pare i kroz to ko če koga da zavrne, ko će kome da "zavali" i ko će da se više ili bolje "ogrebe" ... to je očigledno posledica načina života u Gradu, što vidim i u mom poslu. Ali makar pokušajte da gledate svet i malo drugačijim očima. Naravno ako bi sve to naraslo na desetine dece, bilo bi prostora i da se nešto naplati - nije to ništa loše. Sve to može da se isforsira, da savez ili neki sponzor grune milione, da se skupi stotinu dece, ide na planinu, prodaju kompleti, frljaju titule ... ali bez suštinske želje da se to stvarno kvalitetno radi, a ne samo otaljava radi čuvanja naglo stečenih "privilegija" ... na kraju rezultat bude NIŠTA. Nažalost NIJEDNO dete koje ste vodili na Divčibare i učili "Mini Sticku" i ne znam čemu danas NIJE aktivno, niti pravi modele, niti ga to uopšte i zanima. Niste vi jedini primer, isto se desilo i sa raketnim Kampom i raketnim klubovima koji su od njega zavisili ... a ovo što sada imaš na "barutu" e to smo mi "blesavi" koji bismo radili i da nije bilo svega toga. E pa "jbg" da izvineš, ako sad ne razumeš ZAŠTO ja mislim da to vaše "forsiranje" i "daj pare" nije pravi način, već ovo drugo što sam ti prethodno opisao i što je UPALILO i SAČUVALO neke discipline, ma koliko to ti ignorisao i pljuvao onda ne vredi da uopšte i razgovaramo. Ti hoćeš pare i samo pare ... OK izvoli bori se za pare sa onima koji im upravljaju a to nisam ja, a nisu baš ni Mića, ni Boža. Mogu da pitaju ali ne mogu da "potpišu" kao tebi Labud.
|
|
|
Post by Laca on Dec 28, 2018 20:00:20 GMT 1
Kao što sam već naveo Srbija ima solidan broj F1D takmičara. AK Novi Sad: Midić, Rus, Dreher, Dimovski AK Trstenik: Boban Milić AK Beograd: Boško i Lazar Laćimić.. AK Modelar: Stojković i Pavelka AK Aerolux: Radosavljević Poslednja dva kluba nisu članovi VSSa ali takmičari imaju pravo biti članovi nekih drugih klubova. Recimo, AK Vojka, AK Zrenjanin.. Znači imamo najmanje 8 seniora iz 4 kluba što je dovoljan uslov za održavanje DP. Juniori se mogu pojaviti u kategoriji F1R iz Nove Pazove, Kosovske Mitrovice, Trstenika, Sombora, Beograda... Znači uslovi postoje a ima i takmičara. Verujem da bi se pojavili i još po neki novi modelar, mada ima i starijih, koji su zainteresovani. Recimo, porodica Đeorgijevski iz Zemuna. Pričaš Martine, kako ja tražim pare. Pa ne tražim pare za sebe, već je helijum neophodan da bi moglo da se leti u hali 1. Možda nisi razumeo, šta se dešava sa rupama u plafonu, koje gutaju modele? Da li treba da nacrtam da bi shvatio? Pošto pominješ prava deteta, ja sam spokojan. Pokaži mi gde sam ja to ugrozio tvoje dete? Pominješ da si karatista, jeli to neki vid fizičke pretnje? Kao što ti je poznato, dobro sam izučio Zakon u procesima sa VSS-om, i znam odlično šta je verbalni delikt. To je moj teren. Tu im nije pomogao ni advokat Marković, da ih naučim pameti. Možeš da iznosiš svoj stav i mišljenje ali nesmeš da vređaš i da pretiš fizički. To je ugrožavanje bezbednosti i to je veoma kažnjivo. Sve što je izneto i napisano na Forumu je javno pa i pretnje, koje si više puta uzgred pomenuo. Naravno da sam se oglušio na takve besmislice, jer je to ne ozbiljno i infantilno.
|
|
|
Post by madmax on Jan 22, 2019 0:04:36 GMT 1
Stvarno me NE INTERESUJU ta vaša tužakanja sa savezom oko budalaština tipa ko je šta za koga rekao, ko je pisao u tabloidu ili ko je prekoračio rokove po statutu, te nesposobni advokati koji padaju na proceduralnim grešakama. Ne treba nikakva "stručnost" da bi se razumelo da je balon za vođenje neophodan za ozbiljno bavljenje sobnim modelima, kao što je za neke druge modele neophodan "tragač", "piston" ili "traka". Razumem da je helijum neophodan "potrošni materijal" baš kao što je za neke druge modele raketni motor, guma ili gorivo. Ali čekaj, KO to nama plaća ili kupuje poslednjih 10-15 godina? Savez? Ma kamo lepe sreće ... Za jedan ozbiljan sobni model neophodan je ozbiljan i nimalo jeftin materijal poput "daščica balze od 80 dolara" (izvor: Boban) ili specijalnih folija. Meni je neverovatno da desetak odraslih i finansijski nezavisnih modelara koje si naveo, a koji sebi mogu da priušte navedeno, ne može da se solidarno složi oko jedne boce. Sa tim istim parama kojima bi platio tu bocu i prevoz "od Miljakovca" savez bi recimo mogao da kupi par stotina raketnih motora pa da cele sezone stimuliše decu da se takmiče u raketnom kupu, ali koliko znam od "samostalnosti" VSS-a tako nešto se nije desilo. Zapravo ako ne računamo A1 komplete prošle godine, ne znam da je iko do sada sem sobara imao takvu pomoć i stimulaciju od saveza kroz potrošni materijal za takmičenje, sa sve monopolom na sadržaj i realizaciju Kampa pride. Na kraju ako ja vučem svoju opremu i svoj potrošni materijal, o svom trošku i do 100km daleko da bih organizovao neki mali "neisplativi" domaći kup u bilo čemu ili pomogao drugome npr. Tozi ili Čipčiću da ga organizuje, onda izvini ali stvarno ne razumem opravdanost tvog zahteva. pozdrav P.S. Ta priča o "verbalnom deliktu" važi samo za nas odrasle i nema veze sa našim sukobom ... pustimo sada profesionalce da rade svoj posao.
|
|
|
Post by Laca on Jan 22, 2019 12:10:39 GMT 1
AK Beograd je odustao od organizacije DP u F1D videvši da ne postoji razumevanje među modelarima a kamoli od nekih ljudi, koji ne znaju ništa o modelarstvu a o tome odlučuju. Možda će nam jednog dana doći iz dup... u glavu ali biće kasno. Nažalost Martine, tvoji problemi sa mojim verbalnim deliktom traju poprilično dugo i jedva čekam da se realizuju te tvoje pretnje sudom. Posle fizičkih pretnji prešao si na sudske. Sve je to ovde na forumu zapisano i arhivirano. Bravo, sve dalje napreduješ u svojoj nemoći. Već smo to jednom preživeli sa VSS-om a mogu ti reći da su tim ludilom odštetili VSS za preko pola miliona dinara. Čisto da znaš koliko će ti novca trebati. Ja sam potpuno spokojan a na sudove sam već naviknut. P.S. Poznato mi je delovanje VSS provokatora. Razumem ja to Martine. Ti si dobio zadatak.
|
|
|
Post by madmax on Jan 25, 2019 15:42:44 GMT 1
Ako želiš da radiš državno prvenstvo i/ili pokreneš "ligu", a ne možeš sve sam dogovaraš se sa ostalima, tražiš kompromisna rešenja kao što svi mi radimo, jer da se svi tako postavimo "meni se ne cima, meni se ne troši", onda takmičenja ne bi ni bilo. Ako bismo sabrali sve realne troškove, gotovo sva domaća takmičenja u kalendaru pa i državna u obe modelarske grane su "sa gubitkom". Mi koji ih radimo nemamo drugi motiv osim da ona postoje i da takmičari imaju zvanično priznate rezultate. Praktično je sve dobrovoljno, radimo za sebe i za sve modelare koji učestvuju. Ako neko misli da sve to treba da radi "zbog saveza", onda neka se skloni jer nama takav NE TREBA!Raketaši su imali potpuni raspad sistema takmičenja pred prošlu sezonu, niko nije prijavio ništa. Mi smo rekli "OK imamo uhodanu ekipu za organizaciju i možemo sve da odradimo, ali trebaće nam takva i takva pomoć", svaki zainteresovani klub je pomogao po malo i eto imali smo regularnu sezonu. Ako ti nećeš tako kao svi mi, razumemo to, ali ne verujem da će iko razumeti verbalno maltretiranje, paranoju i teorije zavere. Kakvi "provokatori", kakvi "nalozi", šta uopšte misliš da postigneš tim tupavim izmišljotinama Kakvu ćeš dobru uslugu time učiniti modelarstvu i modelarima
|
|
|
Post by Laca on Jan 25, 2019 16:21:09 GMT 1
A čemu, po tebi Martine, služi Vazduhoplovni savez i šta je njegova uloga? Čemu služe Stručne komisije i šta je njihov zadatak? Za svoj posao, zaposleni u VSS-u, primaju plate i dobijaju značajan novac od države za razvoj vazduhoplovnog sporta. Stručne komisije, takođe, imaju zadatak da unapređuju i razvijaju svoju granu vazduhoplovstva. Ko je onda odgovoran što se naš sport gasi? Laca, Boca, Voja, Ljuba .... Oni moraju da pokreću modelarstvo Srbiji i oni su za sve krivi. Martine, ta zamena teza potiče baš od GS Ovuke, koju ti propagiraš. Modelari su krivi što se naš sport gasi. To kaže čovek koji non stop putuje po svetu o trošku saveza, prima debelu platu za svoj štetni rad i vozi službeni džip kao da je njegov. To, koliko ću se angažovati za modelarstvo je moja dobra volja. Pošto ne postoji odgovarajuća klima, razumevanje i vidljiv program razvoja modelarstva, posebno me demotiviše. Na kraju, naka taj posao sad preuzmu mlađi. Braća Laćimići su dovoljno toga učinili za poslednjih 5O godina, koliko smo u modelarstvu. Valjda i mi imamo pravo na penziju. Tu i tamo da se pojavimo na po nekom takmičenju, od nas dosta. Što se tiče teorije zavere, ovde se radi o teoriji zloupotrebe sredstava MOSa. Kome je u interesu da se novac namenski troši na sport? Svakako sadašnjim i bivšim sportistima i ljudima koji vole vazduhoplovsrvo. Kome nije u interesu, pa ljudima koji su u van sporta a u vazduhoplovstvu su zbog novca, političarima, ljudima koji odlučuju o raspodeli novca. Ne znam gde si se ti Martine tu pronašao? Svedoci smo zloupotrebe sredstava MOS, kroz kampove, kroz zaduživanje VSS putem kredita i kroz nesrazmerno trošenje novca za menadžment VSSa i sve manje izdvajanje za sport. To smo više puta dokumentovano dokazali. Oduzimanje prava klubovima da odlučuju, biraju svoje predstavnike kao i kaznena politika prema neistomišljenicima je dokaz korupcije. Takva klima u radu VSSa je dovela do ovakvog stanja i gašenja vazduhoplovnih sportova, a ne braća Laćimići. Tvoje pisanje Martine, kroz pretnje, omalovažavanje i uvrede imaju samo jedan cilj a to je zaštita tvojih nalogodavaca i pokušaj provokacije. To radiš konstantno, pokušavajući da sve svedeš na naš lični sukob. Ja nemam problem sa tobom i tvojom porodicom, već sa nelegalnim ljudima, koji vode savez na štetu vazduhoplovstva. Upamti to jednom Martine. Tavoji stavovi i zaštita očigledne korupcije u savezu su štetni za modelarstvo. Modelari moraju biti jedinstveni u osudi rada VSS menadžmenta, koja je dovela do gašenja našeg sporta Toliko o teoriji zavere. P.S. AK Aerolux, AK Modelar i AK Free flyer, pored toga što su godišnje pravili po desetak takmičenja, su imali veliki doprinos razvoju sobnih modela kroz organizaciju DP, međunarodnih (Dorćol kup), EP i SP takmičenja. Suspendovanjem ova tri kluba, UO VSS je naneo ogromnu štetu modelarstvu. Nažalost, ovome je Modelarska komisija dala svoj doprinos, podržavanjem mobinga prema ovim klubovima. Taj štetan rad se i dalje nastavlja.
|
|
|
Post by madmax on Jan 28, 2019 1:08:50 GMT 1
Savez ne pomaže organizaciju državnih osim što da trofeje i pozajmi te neke pravilima zapoveđene rekvizite i to je tako bar čitavu deceniju unazad. Ne pomaže ni ostala takmičenja ni velika ni mala, pa ipak ih ljudi rade. OK, možemo svi mi da kažemo da je takav rad "podanički", da nećemo više tako i da iz protesta do daljnjeg otkažemo sve. Evo ja ću prvi to uraditi ako mi TI kažeš da je to jedino ispravno i pošteno prema modelarima. Samo mi nije jasno zašto nas onda sve ovo vreme vi TAKMIČARI otvoreno PODRŽAVATE u tom "podaničkom" ponašanju svojim DOLASKOM na takmičenja koja radimo Ne krivim ja ni tebe, ni Boška, ni Voju, ni Ljubu ni za kakvu "propast". U jednom trenutku ste imali privileguju direktne i izdašne pomoći saveza, koju niko nikada nije imao i dozvolili ste da vam ta priča propadne. Koliki je doprinos tadašnjih i sadašnjih rukovodećih u svemu tome, pa eto vam sud pa isterajte sve na konac, ne znam NIJEDNOG modelara koji se tome protivi. Ono što meni kao i većini modelara smeta je što u te sukobe mešate sportiste koji to ne žele.
Ti si u javnoj kritici upućenoj meni upotrebio LIČNO IME maloletnog deteta, što ne rade čak ni oni najprljaviji političari i oni najsmrdljiviji tabloidi kojima je "verbalni delikt" u opisu posla pa ipak imaju neke granice pristojnosti, možda i zbog Zakona koji to zabranjuje. Roditelju ne treba nikakav "nalog" niti "nalogodavac" da na to oštro reaguje. Ako "nemaš ništa lično protiv mene" izvoli pa objasni odakle ti ideja da se tako ponašaš i šta si zapravo time hteo da postigneš
|
|
|
Post by Boca on Jan 28, 2019 8:24:06 GMT 1
Kao administrator imam pravo da prekinem ovu besmislenu prepisku i svađu. Upozoravam aktere da prekinu.
|
|