|
Post by Laca on Jul 16, 2013 12:06:56 GMT 1
Sta je sa izbornim za reprezentaciju u F1D, kako je usvojeno na komisiji. Kada ce biti izborno i da li je obezbedjen helijum ? Selektor nas drzi u "stand by"-u, pa ne mozemo da planiramo godisnji odmor. Mislim da je sve ovo krajnje neozbiljno. P.S. Ono jeste, sta ima selektor i predsednik komisije da komuniciraju sa takmicarima. Imaju ljudi svoja preca posla. Jedino sto mogu da primetim, da u novoj modelarskoj komisiji, nista ne funkcionise. Izgleda da se isto radi kao i u nasem VSS-u. Sto manje znas to bolje. Ako nesto pitas, odmah si neprijatelj koga treba kazniti.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 17, 2013 19:20:06 GMT 1
Izborno takmičenje će biti sprovedeno neposredno pre EP na uvodnom kupu "Pobednik Beograda" 11. - 13. Avgusta. Selektor je još ranije dao normu 25 minuta. Kandidati za reprezentaciju ne plaćaju taksu, koja je inače 30 EUR, a organizatori su saopštena sledeća moguća imena kandidata: 1. Midić Slobodan 2. Milić Slobodan 3. Stojković Vojislav 4. Laćimić Lazar Ako ih ima još, prijavite ih. Takođe što se juniora tiće ako ima kandidata među vašom decom prijavite ih organizatoru Kupa pa ćemo odmah zajedno "nagaziti" selektora da ih uzme u obzir. U svakom slučaju morate i komunicirati direktno sa Midićem, ovo teranje inata ne vodi ničemu.
|
|
|
Post by Laca on Jul 17, 2013 22:57:13 GMT 1
Nije ovo nikakvo teranje vec podsecanje da ljudi pocnu da rade svoj posao, zasta su izabrani. Ja sam, kao selektor F1ABC, redovno kontaktirao sa svim kandidatima, organizovao treninge i planove okupljanja reprezentacije. Da ja ovo nisam inicirao, verovatno se niko ne bi oglasio po ovom pitanju. Selektor nije filmska diva, koju mi moramo da jurimo, vec covek koji mora da brine kako da sacini najbolju reprezentaciju. To mesto jeste cast ali i velika odgovornost i obaveza.
|
|
|
Post by Boca on Jul 18, 2013 7:32:18 GMT 1
Lično mislim da bi najbolje bilo da se pored seniora na EP posalje i jedan junior. Znam da ni jedan junior nema normu za reprezentaciju, ali ... . Obzirom da u zadnjih par godina nije ni bilo drzavnih prvenstava, normu nije mogao da napravi ni jedan junior, sve da je hteo. Treba napraviti napor i spremiti jednog juniora, ima za to svih uslova. Ima modela, i ima i ko da ga obuci. AK Nova Pazova ima uslova za to, s obzirom da u klubu ima Bobana Milica koji to moze sve da obavi. AK Nova Pazova je lepo krenuo sa sobarima, imali su kurs, uspesno letenje na Koplas kupu i onda tajac. . Steta bi bilo da se to ohladi. Sa ucescem jednoj juniora na EP, bi pokazali da je Srbija jaka u F1D i da ima potencijala.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 18, 2013 7:33:55 GMT 1
Pa dobro ja sam za ovo čuo još u Ponedeljak, ali sam sačekao da se zvanično objavi "raspis" za Izborno gde sve to piše crno na belo. Evo teksta:
Poštovane kolege,
UO VSS saglasan je da seniorska reprezentacija Srbije učestvuje na EP – F1D (BEOGRAD-2013. Od 13-18 augusta) u celosti o trošku organizacije prvenstva.
U dogovoru sa selektorom reprezentacije G-dinom Slobodanom Midićem i direktorom Mod. Reprezentacija Borovac Nikolom i stavom komisije,odlučeno je da zainteresovani takmičari, potrebnu normu od 25min. mogu ispuniti na međunarodnom takmičenju „POBEDNIK BEOGRADA – 2013.“ od 11-13 augusta, za šta su dužni da se prijave organizatoru takmičenja u skladu sa biltenom.
Postignut je dogovor sa organizatorom(AK „Franjo Kluz“) međunarodnog takmičenja „Pobednik Beograda-2013“ da sledeći relavantni kandidati za reprezentaciju učestvuju na takmičenju o trošku organizatora (T.aksa, ručak/večera):
1. Midić Slobodan 2. Milić Slobodan 3. Laćimić Lazar 4. Stojković Vojislav 5.
Svi modelari Srbije (F1D) mogu prijaviti svoje učešće na takmičenju „Pobednik Beograda-2013.“(Bilten takmičenja) postignuti rezultati biće uzeti u obzir prilikom imenovanja reprezentacije.
Rok za prijave 25.juli 2013.
Nikola Borovac, Direktor Vaz.Mod.reprezentacija VSS
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 18, 2013 8:20:51 GMT 1
Lično mislim da bi najbolje bilo da se pored seniora na EP posalje i jedan junior. Znam da ni jedan junior nema normu za reprezentaciju, ali .... S obzirom da u zadnjih par godina nije ni bilo drzavnih prvenstava, normu nije mogao da napravi ni jedan junior, sve da je hteo. Treba napraviti napor i spremiti jednog juniora. AK Nova Pazova ima uslova za to s obzirom da u klubu ima Bobana Milica koji to moze da obavi. Znam Boško pričam ja o tome još od zimus. I Komisiju sam naterao da traži od selektora da spusti normu za decu ali Boban mi je objasnio da ne može istovremeno da se posveti svojim letovima i deci, pa nisam dalje hteo da ga pritiskam. Ako bi i svi modeli bili "poklonjeni" kao što bi i bili predlagao sam čak i neki sastav tipa Stevan Babin, neko od mojih (Danilo ili Damjan) i neko dete iz KM, ali sve to zavisi od seniora koji baš i nisu raspoloženi da se u to upuštaju. Ja sa uvek za decu, ali ne vredi na silu.
|
|
|
Post by Boca on Jul 18, 2013 8:33:09 GMT 1
Lično mislim da bi najbolje bilo da se pored seniora na EP posalje i jedan junior. Znam da ni jedan junior nema normu za reprezentaciju, ali .... S obzirom da u zadnjih par godina nije ni bilo drzavnih prvenstava, normu nije mogao da napravi ni jedan junior, sve da je hteo. Treba napraviti napor i spremiti jednog juniora. AK Nova Pazova ima uslova za to s obzirom da u klubu ima Bobana Milica koji to moze da obavi. Znam Boško pričam ja o tome još od zimus. I Komisiju sam naterao da traži od selektora da spusti normu za decu ali Boban mi je objasnio da ne može istovremeno da se posveti svojim letovima i deci, pa nisam dalje hteo da ga pritiskam. Ako bi i svi modeli bili "poklonjeni" kao što bi i bili predlagao sam čak i neki sastav tipa Stevan Babin, neko od mojih (Danilo ili Damjan) i neko dete iz KM, ali sve to zavisi od seniora koji baš i nisu raspoloženi da se u to upuštaju. Ja sa uvek za decu, ali ne vredi na silu. Preambiciozno bi bi bilo da pravimo juniorsku ekipu. Tesko da bi seniori mogli sve to da prate i kontrolisu. Ali jednog juniora mogu i da spreme i kontrolisu. Mozda bi Stevan Babin bio najpogodniji za to jer vec ima nekakvog takmicarskog iskustva, a dobar je i takmicar. Naravno mogao bi to da bude i Danilo Runic koji je sistematican i ozbiljan. Hala 1 je sada non stop slobodna. Treba potrositi jedan vikend da se junior pripremi. Stalno ponavljam da sam kao selektor F1E pre par godina vodio borbu da uopste ucestvuju nasi juniori na SP na Zlatiboru. Niko nije mogao ni da sanja da cemo posle tog takmicenja imati svetskog prvaka. Treba imati samo dobre volje i razmisljati pozitivno. Imamo nekoliko veoma talentovanih juniora: Bojana, Dejana, Stevana, Danila, Uroša i Damjana. Treba to da koristimo jer nece jos dugo biti juniori.
|
|
|
Post by Laca on Aug 12, 2013 8:47:45 GMT 1
Sutra 13. zvanicno pocinje EP u F1D, koje se odrzava na Beogradskom sajmu. Takmicarski dani su od 15.-17. avgusta. Prijavljeno je 11 reprezentacija sa 26 seniora i 12 juniora (38 takmicara). Nema Italijana i Svajcaraca ? Srbiju predstavljaju Boban Milic i Slobodan Midic. (tako je upisano) Nadamo se da ce nasa dva najbolja sobara uspeti da postignu dobar plasman. P.S. Nisam bio u mogucnosti da prisustvujem izbornom za reprezentaciju, zbog privatnih planova i obaveza. Nije bilo moguce da, u ovom mesecu, dva puta odsustvujem sa posla. Naime, krajem sledece nedelje krecemo u Slovacku na SP u F1E, tako da bi mi ucesce u dve reprezentacije bilo previse. Nadam se da ce modelarska komisija nesto uciniti, da ova lepa kategorija, ozivi. Ako se nesto ozbiljno ne preduzme, mislim da ce se sobnjaci potpuno ugasiti. Ukidanjem DP za Ministic i papir 350, prestalo je interesovanje i mogucnost da mladi krenu da se bave F1D. Par godina unazad nema DP, nema takmicenja, nema kampova, pa nema ni takmicara. Sada se vidi koliko su AK Modelar i bivsi AK Free flyer znacili za sobnjake.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Aug 12, 2013 22:30:22 GMT 1
Odavde sa mora, puno sreće i uspešan nastup i F1D i F1E reprezentaciji!
|
|
|
Post by Laca on Aug 15, 2013 7:34:58 GMT 1
Danas je prvi dan takmicenja na EP u F1D. Boje Srbije brane Boban Milic i Slobodan Midic. Zelimo im puno uspeha i da se okite medaljom. Prvi start je od 09:00 do 13:00 a drugi od 15:00 do 19:00. Od 11-13 avgusta je na Beogradskom sajmu odrzano medjunarodno takmicenje Pobednik Beograda. Evo rezultata:
|
|
|
Post by Bozo on Aug 15, 2013 8:29:29 GMT 1
|
|
|
Post by Laca on Aug 15, 2013 9:47:31 GMT 1
Ko je dao sliku za Bilc, majke ti ? Mora da je nasa "pametna" administracija iz VSS-a.
|
|
|
Post by Bozo on Aug 15, 2013 10:34:47 GMT 1
Čudni su putevi gospodnji...i ruke tehničkog urednika... Fotka na www.aknovapazova.com je sasvim OK! (by Nenad)
|
|
|
Post by Laca on Aug 15, 2013 15:10:23 GMT 1
Prvi turnus Boban 28 minuta a Midic 29 minuta Treger leteo 26 minuta a Lutz se okacio na armaturu. Boban prati Midicev let Midicev model u letu Zadovoljan Midic posle starta od 29 minuta
|
|
|
Post by Laca on Aug 15, 2013 18:45:25 GMT 1
Ivan Treger , novi svetski rekord, iznad 39 minuta, Lutz Shram se opet okacio na zicu iz plafona. Midicev drugi let, preko 31 min. a Bobanov preko 30 min.
|
|