|
Post by Laca on Nov 15, 2011 16:26:05 GMT 1
Ovako se to radi, papci jedni....
|
|
|
Post by Laca on Nov 15, 2011 16:29:23 GMT 1
Ne zna se sta je lepse, da li dedin unuk ili dedin trofrj.
|
|
|
Post by Laca on Nov 16, 2011 8:34:45 GMT 1
Mali kuriozitet je da su u F1N, ako izuzmemo goste iz Hrvatske, najduze letove imali Lacimici. 1. Boca 37,6 2. Laca 36,9 3. Vanja 34,9 Zamalo da izbije porodicni incident. ;D Taman sam ja oborio Lakijev drzavni rekord iz Pazove, kad me Boca skinu u poslednjem letu. Stvarno nema smisla. Mogao je da saceka neko drugo takmicenje. P.S. U pauzi izmedju drugog i treceg turnusa, neko me je pogodio u letu i slomio mi rep na "Mraku". Nisam jos ustanovio ko je to bio? Neka se sam prijavi, necu mu nista. ;D
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 16, 2011 9:22:43 GMT 1
Pogledajte dobro ovog dedinog unuka MODELARA.Vidite samo kako on rukuje sa Buvcem,i kakav ima izbacaj!Sacekajte jos jedno tri godine,a onda ste nadrljali.Na ovim fotkama on ima 2 godine i 16 dana,dotle jos mozete da se prsite,a posle......
|
|
|
Post by Boca on Nov 16, 2011 9:44:46 GMT 1
Pre takmicenja u Kragujevcu sam napravio neke ispravke na jednom starom modelu, koga posle toga nisam probao. Model je raspona 600mm, dubine krila u korenu 116 mm i tezine 13 gr. U nedelju, kod laganog diskus starta sam pogodio rogalj hale. I sam sam se iznenadio, sta to bi? Od udarca u plafon model se odbio i pikirao do zemlje. Rezultat je bio polomljen horizontalac, i nije bio za daljnju upotrebu. Kuci sam izvrsio analizu tog modela i snimio napadne uglove, profil i ostalo. Juce sam odmah seo i napravio dva nova komada, po uzoru na taj. Mislim da ce ovaj model biti odlican za naredno takmicenje i halu III Beogradskog sajma.
|
|
|
Post by Laca on Nov 16, 2011 9:55:49 GMT 1
Ekipa Zapresica nam je opet uzela meru.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 16, 2011 10:37:38 GMT 1
Gledajuci ovu sliku, moram da vam ispricam jos nesto a u vezi ovog zadnjeg takmicenja u Kragujevcu.Na zadnjem sastanku oko organizacije takmicenja,ja imam obicaj da zaduzim ljude sta ko tacno jos mora da uradi do takmicenja i na samom takmicenju.Misko Misovic (onaj celavi sto je vodio takmicenje) se sam prijavi da resi dizajn diplome i da odstampa,posto on ima svoju veliku stampariju.Ja nerado prihvatim,jer obicno oko tih estetskih stvari ne dam da se niko mesa(jedino sam se zajebo kad sam se zenio,ali ako me neko ocinkari kod Nade,najebo je).I sta se desi,a to sam primetio tek posle takmicenja kad sam dosao kuci. Pogledam moju diplomu (ajd o dizajnu da se ne izjasnjavam,ukusi su razliciti) kad moj Misko napravio samo dve greske:POGRESIO JE IME TAKMICENJA I DATUM ODRZAVANJA,samo je tacno napisao DIPLOMA. I sta drugo da mu radis nego da ga ubijes.Nazovem ga i kazem mu,kad se on upisa od smeha i kaze:ma jeb.. diplomu ostampacemo grugu,vazno je da je takmicenje bilo lepo,a CORBA najlepsa.Nisam mogao nista da mu kazem,jer znam da je razveden i da on jadnik KASIKU retko vidja.
|
|
|
Post by martin on Nov 16, 2011 13:00:23 GMT 1
Bobane, Vidak je pravi mali zvrk, a pošto jednog takvog već imam u kući jedino neko slep od sujete može da posumnja u njega. Svaka čast svima koji su se okitili trofejima, ali ove kategorije pripada njemu, Aleksi, Relji, Đorđu i svoj ostaloj deci. Ovo za diplome, iskreno da ti kažem nisam ni primetio. OK, treba povesti računa o tome, ali jedino što je zaista bitno je sprovođenje pravila i korektno suđenje, a po svemu što sam video mislim da ste i ti i Kragujevac zaslužili da organizujete naredno Državno Prvenstvo F1N, da konačno nekako oživimo taj klub ... ako se slažeš
|
|
|
Post by Boca on Nov 16, 2011 13:43:40 GMT 1
Martine, hvala na pohvalama za organizaciju naseg takmicenja. .
|
|
|
Post by Laca on Nov 16, 2011 17:30:41 GMT 1
Mislim da je, za sledecu godinu, red da DP organizuje AK Nova Pazova, kao najveci centar i promoter F1N klizaca. AK Free flyer DP organizuje vec dve godine za redom. Nema smisla da to radimo po treci put.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 22, 2011 7:59:44 GMT 1
Za one koji su zaboravili sta je modelarstvo,slika Buvca sa konstruktivnim krilom.Ovo nemojte da pokusavate da napravite jer je cista PERVERZIJA. Ja sam samo testirao samog sebe.
|
|
|
Post by Laca on Nov 22, 2011 8:20:57 GMT 1
Jeli to taj novi tehnoloski napredak zvani "Crna mamba" ? ;D Kolika je debljina krila ?
|
|
|
Post by Laca on Nov 22, 2011 9:47:47 GMT 1
Boki, sve je to lepo i simpaticno sto radis, ali nazalost, "Crna mamba" ipak nema sanse protiv, u strogoj tajnosti razvijanog, projekta "Mungos". ;D Na slici su pripremljena krila za obradu. Radi se o nadogradnji projekta "Mali Zmaj", gde umesto balza trupa ide karbonska konusna cev a "Buvac" je namenjen za sajamske hale do 20m i tezak je 1,5 gram. Tajna je u profilu.
|
|
|
Post by bobanmodelar on Nov 22, 2011 12:10:03 GMT 1
Laco,toliko je debeo profil da sam prvo presvukao donjaku pokvasio pa lakiro,tako da se nebi spojila sa gornjakom. Inace ovo je na njemu treca vrsta presvlake od englez papira,jer predhodne dve su krivile konstukciju da sam morao da ih skidam. U korenu je debeo profil 2mm a na krajevima 0,6 mm.Tezina mu je 1,61 gr i nemam gde da ga probam,jer je on predvidjen za hale visina 19.36278956403456 metara.
Boban
|
|
goti
Full Member
|
Post by goti on Nov 22, 2011 13:19:43 GMT 1
Ako mu skines tezinu na 1,59 grama, onda moze i za hale visine od 22,010220337855 metara.
|
|