|
Post by voja55 on May 23, 2014 17:24:26 GMT 1
U kalendaru takmičenja najavio sam da će se na sajmu u hali 1 održati Dorćol kup 6 jula 2014.Ubacili smo i Beograd kup koji će biti 5 jula.Dogovor sa sajmom je napravljen dobili smo odobrenje a uskoro ću poslati i biltene za oba takmičenja.Kategorije su iste kao i prošle godine F1N i F1N-150.Takmičenje će se bodovati u kateg F1N za međunarodno dopisno F!N koje org.BMFA.Trening će biti za sve takmičare 4 jula u hali 1.
|
|
|
Post by Boca on May 24, 2014 0:45:57 GMT 1
Odlicno je, sto ce se ova dva takmicenja odrzati na Beogradskom sajmu, gde mozemo da napravimo odlicne rezultate u hali klase III, i konkurisemo za dopisno takmicenje BMFA. U pregovorima smo da napravimo takmicenje "Serbia indoor open" u Zrenjaninu, našu najbolju halu klase II, i na istom dopisnom takmicenju konkurisemo za rezultate za halu klase II.
|
|
|
Post by voja55 on May 28, 2014 20:40:32 GMT 1
Evo Biltena 21.Dorćol kupa 2014. Prethodni dan 4 jula (petak) zakazan je trening za sve prijavljene takmičare.
|
|
|
Post by voja55 on May 28, 2014 20:43:14 GMT 1
Bilten Beograd kupa.On će se održati u nedelju 6 jula 2014.Ovo je četvrta godina za redom kako se odrzava ovaj kup.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 22, 2014 12:09:39 GMT 1
Prijavljeni za Dorćol kup i Beograd kup 2014 : Kateg.F1N i F1N -150.Molim ostale koji se nisu prijavili da se prijave.Ovo nam je jako bitno radi planiranja broja sudija.
MK Zaprešić
1.Damir Kosir S. 2.Alen Tucman J. 3.Adam Hadrović J.
AK Modelar
4.Stefan Pavelka S. 5.Miloslav Pavelka S. 6.Vojislav Stojković S. 7.Aleksandar Minić J. 8.Bojan Đurđević J.
AK Beograd
9.Boško Laćimić S. 10.Lazar Laćimić S. 11.Boris Pešić J. 12.Luka Laćimić S. 13.Miroslav Rendulić S. 14.Peđa Đorđević S. 15.Voja Paravrnja S. 16.Marija Kukolj J.
AK Osijek
17. Igor Nišević J. 18.Filip Glogoški J.
|
|
|
Post by Boca on Jun 22, 2014 20:09:19 GMT 1
Vojo dodaj mog Luku
|
|
|
Post by Laca on Jun 22, 2014 20:18:04 GMT 1
Pripreme za Dorcol i Beograd kup 2014. su u toku. Dva nova modela. Japanac raspona 600mm od 27 grama. I model na slici, raspona 800mm od 34 grama.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 22, 2014 22:44:37 GMT 1
Zamoliću vas da mi date podatke za sve takmičare posebno za juniore o godištu da bih upisao a samim tim proverio da nisu prestareli. .Takmičari iz AK Zaprešić su već poslali pa oni to ne moraju. Dodao sam Luku. Baš mi je drago da će se i on takmičiti, a imaće i vršnjaka za konkurenciju.Mislim da su on i Aca približnog godišta. Aca trenira svaki dan veslanje,ako napravi dobar model ima šanse da nas prevesla.
|
|
|
Post by Boca on Jun 22, 2014 23:26:11 GMT 1
ZAPIŠI I MIROSLAVA RENDULIĆA. Ali i on i Luka su seniori i idu svaki drugi dan u teretanu,
|
|
|
Post by Laca on Jun 23, 2014 8:09:04 GMT 1
Sistem za kačenje krila funkcioniše tako, što se sve obezbedi sa lepljivom trakom. Aviošper mora biti od 1,5mm, da se ne bi savijao. Parasol je tvrda balza 4-5 mm a najvažnije je to, što se može naknadno regulisati razlika uglova.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 28, 2014 20:50:27 GMT 1
Evo i promena u novim prijavljenim takmičarima.Prijavili su se i Osiječani Igor i Fića.Pojačava se konkurencija što je super.
|
|
|
Post by Boca on Jun 30, 2014 7:24:36 GMT 1
Upravo zavrsavamo Pedji Djordjevicu model. Kod njega se nikad nezna. Ali valjda ce jedan dan da ugrabi i da se takmici.
|
|
|
Post by Laca on Jun 30, 2014 10:51:31 GMT 1
Veoma se radujem Dorćol i Beograd kupu, koji se održavaju narednog vikenda na Beogradskom sajmu. Organizacija i sudjenje je prethodnih godina bilo izvanredno. Takmičenje veoma interesantno, jer su se više puta obarali državni rekordi. Hala 1 Beogradskog sajma je kao stvorena za to. Neizvesnost do poslednjeg starta. Atmosfera drugarska, opuštena. Pozivam sve modelare da navrate na Beogradski sajam 5. i 6. jula (i one koji se ne takmiče) i prisustvuju ovom izuzetno atraktivnom takmičenju.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 30, 2014 13:42:31 GMT 1
Hvala Laco za ovaj divan poziv. Nadam se da će se odazvati makar i kao i gledaoci.Takođe za one koji se plaše da dođu i da makar gledaju takmičenje možemo da im obećamo da to nećemo nigde saopštiti da su bili. Čisto zbog njih. U petak je trening i mi ćemo biti po podne verovatno posle 14 kada tačno javiću.To zavisi od Milka i Stefana.Trening je otvoren za sve pa i za one koji neće da se takmiče a žele da probaju svoje modele. U duhu ovog Svetskog u fudbalu ova hala 1 je Kopakabana u aviomodelarstvu pogotovo za klizače i sobare.
|
|
|
Post by voja55 on Jun 30, 2014 13:59:09 GMT 1
Bitna stvar u vezi ova dva takmičenja na sajmu su da ćemo se bodovati za BMFA Global postal F1N:Prijavio sam Mark Binsu oba takmičenja.Pravila su FAI znači isto kao i prošle godine.Rezultate ću slati za Englesku pa će svako ko ostvari najduži let imati šansu da konkuriše za trofej "Viktor Ludurum".Nagrađuju se prva tri plasirana na listi.Naši rezultati će se računati prema najboljem vremenu za hale 3.kategorije i to u % u odnosu na svetski rekord.Tu je najbolji rezultat na svetu 1min i 32.2 sec.Prošle godine mislim da je Stefan imao rezultat od 1min i 12 sec normalno treba tačno pogledati. Ima još dosta do svetskog rekorda.Ko zna možda ga neko i postavi. Ne zna se ko će to biti ali izazov je pred nama.
|
|